free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legígéretesebb kultfesztivál

Borsa         Címkék: fesztivál, ígéretes, kulturális, lista, nyár 0 hozzászólás

Nyáron két ideális program van: strand, vagy fesztivál. Korábban ajánlottunk már zenei fesztiválokat, most nézzük, az öt legígéretesebb kulturális happeninget.

Kihagyhatatlan nyári fesztiválokból már készítettünk egy listát, de ezek elsősorban zenei-lazulós találkozók, mi azonban azokra is gondolunk, akik a nyári szabadság alatt is inkább kultúrát szürcsölnének a vad ritmusok meg a kannásbor helyett. Listánkban összeszedtük a legjobbaknak ígérkező kulturális fesztiválokat, íme!

http://kapolcs.szinhaz.huBűvészetek Völgye

Nem, nem írtuk félre a nevet, a Művészetek Völgye idén ugyanis elmarad, helyette lesz a Bűvészetek Völgye - Valley of Magic, ami cseles és kényszeres marketingfogásként funkcionál csupán, ugyanis az anyagi támogatás hiányában a 20. Művészetek Völgye jövő év július 3. és augusztus 2. közé csúszik. Idén pedig a "gigacsiga" fesztivál a soros, ami ugyanúgy követi a kapolcsi hagyományokat, mint az eddigi 19 rendezvény; ugyanaz a stáb, a helyszín, nagyjából az időpont is - július végétől augusztus elejéig tartó intervallum -, csöppet rövidebb, de tartalmas szórakozást ígér. A pontos programot érdemes a honlapon figyelemmel kísérni.


www.happyartfestival.huHappy Art Fesztivál

Az eléggé idétlen név ellenére a Happy Art Fesztivál egy nagyon is tekintélyes összművészeti találkozó, ahol elsősorban a világzenéjé a főszerep, de a kiállításoktól, a színházi előadásokon és a mozin át egészen az irodalomig minden megtalálható lesz ezen az egy "boldog" héten, ami augusztus 29. és szeptember 6. közé esik. A fesztiválnak Nyíregyháza ad otthont, és bár már nagyon a nyár végi softdepressziós időszakba csúszik bele, higgyük el neki, hogy valóban felszabadultan vidám lesz, legalábbis a programokra nem lehet majd panaszunk, az tuti, ráadásul mindezt ingyen kapjuk.

www.misztral.huMisztrál Fesztivál

A VII. Regejáró Misztrál Fesztivál július 18-20. között kerül megrendezésre Nagymaroson, és elsősorban a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának felelevenítése, és az autentikus forrásokon át való összekapcsolása a célja. Bonyolultan hangzik a dolog, de nagyon izgalmas, hiszen ez is egy többművészetes multikulti találkozó, ahol a zene, az irodalom és a képzőművészet nemhogy megférnek egymás mellett, de direktbe konfrontálódnak a tradíció zászlaja alatt. Lesznek koncertek, dalnokverseny(!), kiállítások, Duna-part és a szokásos "szem-szájnak ingere" sor. A honlapon lehet további érdekességek után kutakodni. Kulturált nyarat mindenkinek!


www.poszt.com POSZT


A Pécsi Országos Színházi Találkozót, a VIII. POSZT-ot már emlegettük a nyári színházi programokat ajánló cikkünkben, de innen sem maradhat ki, mert ez a programsorozat valóban egyedülálló mixtúráját adja a színházi kultúrának és a hamisítatlan fesztiválélménynek. Igazából kihagyhatatlan; előadások, felolvasások, szakmai beszélgetések, kiállítások, koncertek, szabad ég, napsütés, és tücsökcirip. Garantált nyári és fesztiválhangulat fejfájás és a térdig érő mocsok nélkül. Június 5-én már startolnak is a pécsiek, tehát érdemes elkezdeni csomagolni. Programok.


www.lovasijasz.skSavaria Történelmi Karnevál

A Savaria Történelmi Karnevál a gyermeklelkű felnőttek, az időutazásra vágyók és a történelem szakos hallgatók álomfesztiválja. Szombathely ugyanis az augusztus 22-24. közé eső intervallumra visszarepül 2000 évet az időben; az utcákat elözönlik a római katonák, gladiátorok, mutatványosok és a jófajta sütödék. Egymást érik az előadások és a különféle bemutatók - harci, színházi és gasztronómiai -, a megelevenedett kulturális emlékek között bóklászhatunk, és nagy eséllyel többet fogunk tanulni itt, mint azt a történelemkönyvekből valaha is tennénk. Családosok és turisták előnyben, de garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról a historikus fesztiválhangulat. Programok.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés