free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amit nem tudtál Indiana Jonesról

Borsa         Címkék: georgelucas, indanajones, kishír, legenda, stevenspilberg 0 hozzászólás

Indiana Jones negyedik mozis kalandja nem sikerült túl jól, ezért most mi a felidézzük a régi részeket. Következik öt olyan infó, ami talán a fanatikusoknak is új.

A filmvilágban az év egyik legnagyobb durranásának szánták a húsz év után leforgatott negyedik Indiana Jones mozit. Sajnos az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de szerencsére egy rosszul sikerült folytatás még nem rombolja le az Indy legendát. Leporoltuk egy kicsit az első három részt és összegyűjtöttünk öt olyan információt a filmekkel kapcsolatban, amit eddig talán a legfanatikusabb Indy hívők sem tudtak.

www.imdb.comIndy James Bond klónnak készült

George Lucas 1973-ban írta meg az őssztorit, Indiana Smith kalandjai címmel. Amikor 1977-ben Hawaiin nyaralt, elmesélte Steven Spilbergnek, hogy mindig is akart egy saját James Bond filmet forgatni, és, hogy szerinte Indiana Smith alakja még sikerültebb, mint a híres 007-es ügynöké. Nincs bajunk a sármos titkosügynökkel, de sokkal szegényebb lenne a filmművészet, ha nem teremtették volna meg a bevállalós régészprofesszor alakját.


www.imdb.comMajdnem Magnum lett Indy

Spielberg már az elejétől Harrison Fordot akarta főszereplőnek, de Lucas tiltakozott, mert akkoriban az American Graffitiben és a Star Warsban is vele dolgozott, és új arcot akart. Kinézte magának Tom Sellecket, de ő inkább Magnum detektív szerepét választotta. Szintén visszautasította a szerepet Nick Nolte. Sallah szerepére pedig Danny De Vitót szánták, de ő inkább a Taxi sorozatba ment játszani.

www.imdb.com Egy jelmezt tönkretett egy elefánt

Az Indiana Jones és a végzet temploma részben a sanghai éjszakai klubban játszódó jelenetet kis híján tönkre tette egy falánk elefánt, mert megdézsmálta a Kate Capshaw ruháját díszítő régi, értékes gyöngyöket. Mivel ezeket nem tudták pótolni, a jelmeztervező kénytelen volt a az eredetinél szűkebbre szabni a ruhát, amiben Capshaw szinte mozdulni sem tudott. A durcás jelmeztervező a biztosítási jegyzőkönyvben úgy definiálta a sajnálatos esetet, hogy "az elefánt által megevett ruha".


Bebiztosított patkányok

Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című részben szerepelő patkányokra külön biztosítást kötöttek, felkészülve arra az eshetőségre, hogy a rágcsáló "statisztáknak" valami baja esne.  Alapos átgondolás után a stáb 1000-re becsülte a jelenet leforgatásához szükséges patkányok számát, és ez alapján megírták a világ első patkánybiztosítását. Az igaziak mellett egyébként műpatkányokat is használtak, amiknek a hangjához csirkehangokat kevertek össze.Indiana egy kutyanév

Szintén az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag részben van egy jelenet, amikor Indy, vagyis Dr. Henry Walton Jones barátjának Sallah-nak azt meséli, hogy beceneve régi kutyájának nevéből származik. Sallah ezen hatalmasat röhög, és hitetlenkedve kérdez vissza: egy kutyáról neveztek el? És tényleg. Lucas alaszkai malamutjának volt Indiana a neve. Ez a kutya volt a Star Wars Chewbaccájának is az ihletője. Az Indiana Jones stábjának kutyái neve alapján keresztelték el egyébként a Willie és Short Round néven szerepelő figurákat is.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés