free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Yves Saint Laurent

Borsa         Címkék: dior, ismerdmeg, maszkulin, öltöny, yvessaintlaurent 0 hozzászólás

Munkássága már a divattörténelem része, de még életében legendává vált. Sorozatunkban most a nemrég elhunyt Yves Saint Laurent pályájára tekintünk vissza.

Yves Saint Laurent a Dior divatháznál kezdte karrierjét, és bár a mester haláláig ott is dolgozott, később saját márkát álmodott meg magának. A hatvanas években merész kollekcióival hívta fel a figyelmet magára, elsőként használt áttetsző, mindent látni engedő anyagokat, és a farmert is ő emelete magasabb rangra. A hetvenes években úttörőként tervezett nőknek masculin kosztümöket, ezek a nadrágkosztümök később a divatház védjegyévé váltak, csakúgy, mint az egyenes szabású tweedzakók. 2002-ben visszavonult, és az ekkor már a Gucci tulajdonában lévő divatház művészeti vezetője Tom Ford lett.

Eltérően az eddigiektől, a mostani alkalommal nemcsak a divatház idei tavaszi-nyári kollekcióját mutatjuk be, pár kép erejéig megemlékezünk a divatvilág nagymesteréről.

www.style.com
Nézd meg Yves Saint Laurent ruháit!

Az idei pret-a-porter kollekció Stefano Pilato nevéhez főződik. A tervező hűen követi a márka hagyományait, a ruhák nincsenek túldíszítve, nincsenek nagy virágok és strasszokkal kirakott minták. A különlegességük az egyszerűségükben rejlik, az YSL által kreált irányvonal követői bátran válasszanak férfias szabásvonalú darabokat, ingeket és zakókat, ezeket pedig kombinálják egyenes vagy szűkszárú derékszabású nadrágokkal. A szettet  hangsúlyos ékszerrel dobják fel, de sose legyen túlságosan csillogó, és ne halmozzanak több darabot.

YSL stílusát elsősorban a minimalista irányzat kedvelőinek ajánljuk, a kollekciók szinte mindig mentesek a harsány színektől és a nagy mintáktól, a szabásvonalak általában letisztultak a kelmék pedig kivétel nélkül a legnemesebbek közül valók.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés