free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szex és csömör

Borsa         Címkék: csömör, film, newyork, premier, szex 1 hozzászólás

Szókimondás és életteli karakterek helyett, unalom és visongó negyvenes csajok. A Szex és New York sorozat és mozi címe ugyanaz, de nincs közük egymáshoz.

Sok filmet vártunk idén, és igazából mindegyiknek félve futottunk neki, a Szex és New York esetében különösen görcsöltünk, de a nagy számok törvénye alapján akár még jól is elsülhetett volna a dolog. De ne szépítsük, a végproduktum hosszú, kínos perceket, feszengő székbenfészkelődést és habos-babos happyendet hozott. Fájt és lehangolt.

www.cinemablend.com

Ki gondolta volna annak idején, hogy négy nagyszájú New York-i szingli csaj esetlen, sorozatos nekirugaszkodását a gonosz hímek által uralt világnak ekkora közlelkesedés övezi majd? És mégis, a modern feminista hőseposz nők millióit szegezte a tévéképernyők elé, és késztette életértékelő szemöldökráncolásra a cinizmus és a "szex mindenek felett" jelszavaival. A csajos magazinok szakértői oldalai fölött hangosan bólogató nőtípus tökéletes azonosulásra lelhetett a sorozat négy, eltérően jól kidolgozott karakterében, attól függően, hogy éppen a bohókásan elegáns, kislányosan bájos, férfiasan kemény vagy éppen a vad, szexista attitűd áll közel a vágyott szupernőstény énképhez.

De vajon mi kell a boldogsághoz egy menő, magára valamit is adó huszonegyedik századi nőnek? Először is pénz, lehetőleg jó sok, hogy a fékezhetetlen vásárlási ösztönök ne kényszerülhessenek elfojtási stádiumba. Aztán pasi, többnyire az eldobható és könnyedén pótolható fajtából. És persze fontos az elismert közösségi pozíció, ahol nemhogy abszolút toleranciára lel az ön- és egyedülállóság feminin oldala, hanem jóval pozitívabb és kívánatosabb nimbusz övezi, mint a társadalom kényszerítő játékában házasságba menekülő nőket. Ezt a hülyeséget többnyire még az is elhiszi, aki amúgy már régen bebukta a szingliségi szerepkört.

www.sexandthecitymovie.com

A sorozat visszafordíthatatlan divatot teremtett, de megvolt benne az a laza báj, az a szókimondó realizmus és az az imádnivaló stílus, amitől még a nagy szkeptikusokat is - titokban persze - a képernyő elé szegezte. Nos, a mozifilmből mindaz hiányzik, ami miatt a Szex és New Yorkba beleszerettünk; a frappáns beszólásokból a 2 és fél órás moziidőre esik annyi, mint annak idején egy epizódra, az önirónia fájdalmas pangást mutat, a vicces jelenetek csúcsai a Hangyák a gatyában ürülékes poénjait verik, a néha-néha gondolatba ejtő felvetésekből ide egy szál nem jut, a szerelem pedig csak a felszínt kapirgálja, és azt is csak addig, amíg a puccos esküvő és a lakótelepi lakások méretét überlő gardróbszoba a tét.

A karakterek is jelentős, a negatív értéktartomány kies mélységeit ostromló változásokon mentek át, mindannyian a 40-en túli szűklátókörű visongatók táborát erősítik, és érthetetlenül ostoba reakciókkal reagálnak az életre.

www.cinemablend.com

Bár ha őszinték akarunk lenni, akkor ebből a moziból pont az "élet" hiányzott, ez egy rózsaszín rémálom, egy tipikus amerikai mese arról, hogy a modern Hamupipőke hiába csesz el mindent, a végén mégiscsak lesz, aki a lábára húzza a Manolo Blahnik-ot. Arról már ne is ejtsünk szót, hogy a mozi 12-es karikás besorolása eleve kizárta a sorozatban még plusz izgalmat rejtő szabadszájú megnyilatkozások és izzasztó ágyjelenetek sorát - emlékezzünk csak, a tévéváltozat 16-os karikával futott -, így a Szex és New Yorkból csak az utóbbi maradt.

Érthető persze, hogy a filmforgalmazók a potenciális befogadói réteg tágításával igyekeznek növelni a bevételt, de akkor legalább a címet változtathatták volna Mese és New Yorkra, esetleg Sablon és City-re, sokkal kevésbé éreztük volna átvágva magunkat.

www.moviecentre.net

Csalódás, csömör, New York, és egy újabb fájó filmélmény. Aki szereti a sorozatot és a négy stílusikon szingli karakterét, az mindenképpen kímélje meg magát ettől a szürreálisan lehangoló és halálosan hosszú két órától. Mi is szeretnénk minél hamarabb elfelejteni.

Szex és New York / Sex and the City: The Movie
Színes amerikai romantikus vígjáték, 2008
Rendező: Michael Patrick King
Forgatókönyvíró: Candace Bushnell
Operatőr: John Thomas
Jelmeztervező: Patricia Field
Zene: Aaron Zigman
Producer: Darren Star, Sarah Jessica Parker, Michael Patrick King
Vágó: Michael Berenbaum
Szereplők: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris Noth, Jason Lewis, Jennifer Hudson, Evan Handler, David Eigenberg, Willie Garson, Mario Cantone, Lynn Cohen, Candice Bergen

Játékidő: 135 perc
Hazai mozibemutató: 2008. június 5.
Forgalmazza: IntercomLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés