free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vamp ruhatár démoni nőknek

Borsa         Címkék: divat, emancipált, marleneditrich, vamp, végzetasszonya 0 hozzászólás

Marlene Dietrich korában még sokkoló volt egy nő férfi ruhában. Átalakult, de ma is létezik a vamp stílus. A vamp ruhája mindig kifogástalan. Kihívó, de nem közönséges.

A vampokat már messziről fel lehet ismerni, öltözékük mindig kifogástalan, mint ahogy a frizurájuk és a sminkjük is. Azt azonban kevesen tudják, hogy a vamp mint jelenség a 30-as években indult hódító útjára, az első világháború utáni "feminin" korszakot egy sokkal férfiasabb periódus váltotta fel, ennek köszönhető azt, hogy megjelent egy újfajta nőtípus és ezzel egy vadonatúj divatirányzat is. A vampok emancipált nők voltak, pontosan tudták, hogy mit akarnak, és az előre kitűzött célokat rendre el is érték. A világ egyik leghíresebb, és első vampja Marlene Dietrich volt. Nőkre és férfiakra egyaránt hatással volt, a nők mind rá akartak hasonlítani a férfiak, pedig mind őt akarták megkapni. A korai időszakban a vampok előszeretettel hordtak férfi szabásvonalú ruhákat, öltönyök és nyakkendők egyaránt a ruhatáruk szerves részét alkották, manapság a rájuk jellemző divat átalakult, mint ahogy a huszonegyedik század vampjai is csak egy-egy vonásban hasonlítanak a korábbi nagy elődökre.

Első szett

A vampok titka nem abban van, hogy kihívóak és mindent megmutatnak, amit csak lehet, ők másra esküsznek. Egy igazi nagybetűs NŐ sosem közönséges, csupán csak sejtet, erre pedig mi lehetne alkalmasabb, mint egy áttetsző muszlinfelső.


Nézd meg a többi vamp összeállítást is!

Ezt a felsőrészt egy kevés kézügyességgel akár otthon is megvarrhatjátok, nem kell hozzá más, mint legalább fél méter anyag, vagy készen vásárolt kendő és egy kevés rugalmas vagy bármilyen strapabíróbb anyag.

Első szett

Felső – Anula
Nadrág – GAS
Cipő, táska – Alberto Zago
Fülbevaló, gyűrű, karkötő – Binder Bizsu

Ha hosszabb anyagdarabból készítitek, akkor bátran hordhatjátok ruhának is, vidám nyári anyagból pedig strandruha készülhet. A táska és a cipő egyforma színére vonatkozó szabály már idejétmúltnak számít, ahhoz viszont nem fér kétség, hogy egy jól kiválasztott cipő és táska már önmagában is elegáns megjelenést kölcsönöz a viselőjének.

Második szett

A vampok is imádják a "kis feketét", de nem az unalmas, szolid verziót, hanem azokat a darabokat, amik szexin kiemelik a legelőnyösebb adottságaikat.Ha valakinek hosszú vékony lába van, akkor bátran válasszon miniruhát. A vékony derekúaknak a kicsit testhezálló fazon az ideális megoldás. Teltebb lányok pedig hordjanak derékban szűkített, kereknyakú ruhát, de a szűkebb szabású ruha számukra tabu.

Második szett

Ruha – Patrizia Pepe (Heaven Store)
Cipő – Barbara Bui (Heaven Store)
Táska – Liu Jo (Heaven Store)
Fülbevaló, karkötő – BindeR Bizsu

Ha a ruha hangsúlyos és díszes, akkor nem érdemes feltűnő kiegészítőket választani, elég egy-két karkötő, ha nem csillogó strasszokkal kirakott darabot vesztek fel, akkor egy csuklóra nyugodtan rakhattok négy-öt különböző karperecet, de a színek harmóniájára mindig figyeljetek.

Harmadik szett

A végzet asszonya, még akkor sem vesz fel slampos, vagy hétköznapi ruhát, ha a munkába siet. A vamp nők nem riadnak vissza attól sem, hogy egész álló nap 14 centis sarkakon egyensúlyozzanak, számukra a tornacipő és a flip flop elképzelhetetlen. Ditta Von Teese-t még egyetlen paparazzinak sem sikerült lekapnia lapossarkú lábbeliben.Aki nem igazán tud megbarátkozni a magas tűsarokkal, az válasszon kicsit magasított talpú fazont, ezekben a platformcipőkben ugyanis sokkal kevésbé fárad el a láb.

Harmadik szett

Táska, blúz, szoknya – Persona
Zakó – MEXX
Cipő – Barbara Bui (Heaven Store)
Napszemüveg – Jackpot and Cottonfield
Karkötő, fülbevaló – Binder Bizsu

Egy vérbeli vamp sosem öltözik paradicsommadárnak, ha színes ruhát is vesz fel akkor azt mindenképpen visszafogott darabokkal párosítja, a hétköznapokban pedig szinte mindig a fekete-fehér kombinációra esküszik.

1. Vamp ruhatár démoni nőknek
2. Dior és Dietrich ma is kísértLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés