free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Könyvhét 5 legjobbja

Borsa         Címkék: könyv, könyvhét, legjobb, lista, öt 0 hozzászólás

Az Ünnepi Könyvhét és a hozzákapcsolt Gyermekkönyvnapok már befejeződtek, a könyvek viszont maradtak. Listánkban az idei felhozatal legjobbjaiból szemezgettünk.

Múlt héten már nagy lelkesen ajánlottuk az idei Ünnepi Könyvhetet és annak kísérő rendezvényeit, és bár a programsorozat már befejeződött, de a bőséges hozadék, a jobbnál jobb könyvek, minden évben jó sokáig kitartanak. Idén is feltankoltunk és a legjavából most közreadjuk a szerintünk érdemeseket. Könyvheti ötös lista a legjobbakból

Csányi Vilmos: Kannibálok
Kiadó: Kalligram Könyvkiadó

A méltán népszerű és nemzetközileg is elismert etológus, Csányi Vilmos most szépprózai munkával jelentkezett. A Kannibálok - Történetek a sötét oldalról fikció, de nem mellőzi az író éleslátó elemzéseit, könnyed eleganciáját és szatirikus látásmódját. A történet ezúttal rólunk szól, vagyis az ember állati megnyilvánulásairól, ösztöneiről, cselekvéseiről és cseppet sem fest pozitív képet. Azon túl, hogy mélyen elgondolkodtató, felettébb humoros és ötletes is, a kortárs prózairodalom egészen figyelemfelkeltő darabja, egyszerűen élmény olvasni.L. Simon László : Japán hajtás
Kiadó: Kortárs - Fiatal Írók Szövetsége

A József Attila-díjas író, L. Simon László  Japán hajtás című kötete egészen különleges kiadvány. Egyrészt cd melléklettel került forgalomba, vagyis egy hangoskönyvről van szó, a mellékelt korongon a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Blaskó Péter adja elő L. Simon verseit. A könyv viszont önmagában is élmény, hiszen a cím egy ritkán alkalmazott könyvészeti eljárásra is utal; a japán hajtással készült munka borzongató vizuális élményekkel is szolgál a lírai lényeg kettősségén túl. Gyönyörű összhang minden tekintetben.


Sajó László: Öt és feles
Kiadó: Osiris Kiadó

Sajó László költő ezúttal prózai munkával jelentkezik, méghozzá egy gyűjteményes kötettel; a Magyar Narancsban 1997 óta megjelent irományait, helyzetjelentéseit, kis publicisztikáit, "egotripjeit" fűzte egy fedél alá. Nem kell megijednünk, a történetek mélyen személyes jellegűek, és véletlenül sem tapicskolnak bele a politikába, bár a légkör kiszagolható a sorok közül. Az írások humorosak, nagyon aktuálisak, emberközeliek, szívszorítóak, fellázítóak, egyediek és természetesen nem csak Magyar Narancs olvasóknak ajánlhatók.


Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése
Kiadó: Jaffa Kiadó

Az ősfeministák visongva köszöntenék Szendi Gábor A nő felemelkedése és tündöklése című könyvét, ugyanis az író egészen konkrét bizonyítékokat vél felfedezni az ügyben, hogy hiába a férfiközpontú világ, a mozgatórugók azért mégiscsak a nők. A férfiak és nők közötti kapcsolatok, hierarchia és ellentétek mechanizmusába kalauzoló kötet nem egy száraz pszichológiai elemzés. Sőt, nagyon is érdekfeszítően fejtegeti ezt a mind a két nemet mozgató kérdéskört. De azért mi fenntartjuk, hogy a női olvasók többször fognak egyetérteni vele.


Zelk Zoltán: Szavaseigaz Marci
Kiadó: Móra Könyvkiadó

A lista végére választottunk egy gyerekkönyvet is, ha már Gyermekkönyvnapok is voltak. Zelk Zoltán tréfás meséi nemcsak verbálisan lenyűgözőek, de a tanulsági mércéjük is elég komoly. A hazugságról mesél, vicces és okító köntösben festi le főhősét, Szavaseigaz Marcit, aki az egész sztori alatt összevissza beszél. A stílus annyira lenyűgöző, hogy nemcsak a gyerekek, de a mesemondó felnőttek is élvezni fogják a könyvet, Faltisz Alexandra kedvesen egyszerű rajzai pedig igazán helyesen illusztrálják a nagyotmondók kis világát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés