free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Down-kóros játékbabák

Borsa         Címkék: barbibaba, betegség, down-kór, kishír, tolarencia 0 hozzászólás

Egy játékgyártó megelégelte, hogy a gyerekjátékoknak nincs közük a való élethez. Irreálisan gyönyörűre faragott barbik helyett, ők Down-kóros babákat gyártanak.

A tolarenciára való nevelés céljával dobta piacra egy amerikai cég azokat a játékbabákat, amiket down kóros gyerekek arckifejezésével láttak el. A gyártó célja, hogy a gyerekek már kiskorban, a saját játékaikat nézve megtanulják, hogy vannak emberek, akik kicsit mások. Így talán az életben is könnyebben tudják kezelni, ha egy sérült - teszem azt Down-kóros - emberrel találkoznak.

A gyártók összesen hétféle Down-szindrómás babát gyártanak, mindegyiknek külön nevet adtak, és még egy rövid jellemzést is adnak a honlapon arról, hogy mik a kedvenc elfoglaltságai az adott babának. Kedvencünk Tatjana, akinek a neve orosz, de külseje alapján inkább afrikai. Valószínűleg az sem véletlen, hogy mindenféle bőrszínnel gyártják őket.

www.downsyndromedolls.com
Van még több is, nézd meg őket!

Bár a babáknak cseppet sem ijesztő az ábrázata, és igényesen vannak elkészítve - arcuk kézzel festett, testük puha szivacs és pamut - ,sajnos van egy olyan érzésünk, hogy a gyerekek nem azt fogják visítani az oviból hazajövet, hogy: Anyu, vegyél nekem Down-kóros babát, mert mindenkinek az van! Bármennyire is jó szándékkal készülnek ezek a babák, nem hisszük, hogy versenyre kelhetnének a hatalmas didkókkal, fokhagyma popsival és hosszú szőke lobonccal rendelkező barbibabákkal, vagy az állig felfegyverzett, muszklis dzsiájdzsókkal szemben.

Mellesleg pedig, a legtöbb kisgyerek - már, akiben a felnőttek még nem ültették el az előítéleteket - nagyvonalúan felülkerekedik azon, hogy valakinek kicsit más vágású a szeme, esetleg máshogy formálja a szavakat. Ellenben sok felnőttnek elkelne egy kis továbbképzés tolarenciából, de ehhez már - attól félünk - egy játékbaba nem elég.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés