free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Globálfutball és a nők

HT         Címkék: bajnokság, foci, hímtag, liga, nemzeti 0 hozzászólás

Hímtag jobban kedveli, ha a foci nemzetek közötti sport, mint globális cirkusz. A futballal kapcsolatban sok minden változott, de egy valami nem: a csajok zöme utálja.

Mindenki ismeri Puskás Öcsi örök igazságát, hogy kis pénz-kis foci, nagy pénz-nagy foci, ennek ellenére a labdarúgás még mindig egy olyan játék, aminek az a célja, hogy a futballista egységnyi idő alatt a lehető legtöbb gólt lője be a focikapuba, és a csajok általában nem bírják.Mindenki tudja, hogy a nemzeti labdarúgó bajnokságok és a nemzeti válogatottak világversenyei egyre inkább a kötelezően letudott kényszerfeladatok közé tartoznak, és a futball jövője a globalizáció. Ennek ellenére egészen biztos, hogy még hosszú emberöltőkig akad olyan ember Magyarországon és környékén, aki elvből vagy ideológiai megfontolásból nem néz meg egy európa-bajnoki román-franciát.

Az utóbbi évtizedekben a labdarúgás rendeltetése megváltozott, szórakoztatóipari tevékenységgé alakult, és egyre kevesebb köze van a nemzetállamokhoz és a nacionalizmushoz. Sajnos a magyar válogatott nem szerepel Európa legjobb tizenhat csapatának a bajnokságán, de annak legalább örülhetünk, hogy nemzeti tizenegyünkhöz hasonlóan a lengyeleknek és az oroszoknak is holland a szövetségi kapitányuk. Egy klubcsapatnál eddig sem nagyon számított, hogy milyen származású a labdarúgó, de mostanában a válogatottaknál is egyre kevésbé fontos. Nagy szerencsénkre bármelyik futballista honosítható, például a világ egyik legsikeresebb nemzeti csapatában, a franciában, így lehetnek válogatott kerettagok algír, szenegáli, és zairei játékosok, de a németeknek is vannak lengyeljei, a törököknek brazilja, és az osztrákoknak is van egy magyarja.

www.euro2008.uefa.com

Felőlem az néz focit, aki akar. Engem speciel az EB érdekel, de nem tudom fejből a csoporteredményeket és a matematikai esélyeket sem. Természetesen tudom, hogy a magyarok nem jutottak ki a bajnokságra, de ha én lennék a szövetségi kapitány, akkor csak azokat hívtam volna be kasztingra, akik tudnak egy sötét garázsban váltott lábbal dekázni 24 órán keresztül. Mondjuk az is igaz, hogy a hazai foci állami pénzelését nem csak a megszorítások miatt, de simán megszüntetném, mert már régóta nincs meg nekünk a "mi fiaink" érzés. Ennek ellenére inkább a nemzeti tornáknak,  mint a multicégek által birtokolt és irányított bajnokságoknak szurkolok. És örülök, hogy a labdarúgás tradícionális sport, és több, mint százéve alakult ki a szabályrendszere, és, hogy mégsincs videóbíró, lesszabály-módosítás, és két félidő helyett felnegyedelt játékidő.

És nem zavar a nagy klubok monopol helyzete, a MU vagy a Barca tökéletesen működő üzleti gépezete, olyan tevékenységekkel, mint például saját áruház, benzinkút vagy a mezárusítás. De azt gondolom, hogy csak azért, mert valami jó üzlet, nem kell feltétlenül bámulni. És lehet, hogy a Bajnokok Ligájának gazdasági szárnyalása a sutba vágja a nemzeti válogatottak versengéseit. És az is lehet, hogy a foci modernkori rabszolgaság, meg, hogy Cristiano Ronaldo a gladiátor, a mekdonaldsz a kenyér, a labdarúgó árucikk, a sportesemény puszta apropó a hirdetőknek.

www.euro2008.uefa.com

Az is lehet, hogy a foci üzlet, az is lehet hogy sport, mindenesetre nem kár, hogy koedukált, csak jobb lenne, ha a csajok bikiniben nyomnák, úgy mint a strandröpisek. Bár a magyar írók is magas színvonalon fociznak, és nagy szerencsénkre a magyar labdarúgó nőknek is van nemzeti első és második ligája, de globálfutball ide vagy oda, a legtöbb csaj irtózik a focitól, vagy érdektelen területe az életének.

Hiába változott meg a labdarúgás, és a mai futballnak nincsen már semmi köze ahhoz a focihoz, amikor még Maradona csillogtatta a tudását, hiába popsztárok és bulvárhercegek a mai futballhősök, hiába fessek a latinok, vagy marconák a skandinávok, esetleg törékenyek az afrikaiak, hiába ingerlő a sztárlabdarúgók teste a pályán és a hirdetésekben, a csajok közül maximum a focistafeleségek képesek felhőtlenül végigélvezni egy labdarúgómérkőzést.

www.euro2008.uefa.com

A legtöbb nőt az őrületbe lehet kergetni a focival, de mindenesetre minősíti a csajt, ha futballista a stabilkapcsolata. Ezért is nem lehet minden nő focistafeleség. Viszont ér, ha egy csaj, egy ideális párkapcsolatban képes elviselni a stabilja futballérdeklődését, megbocsátja azokat a perceket, amikor a pasija meccset néz ahelyett, hogy vele foglalkozna, mert lehet, hogy például egy  jógabérletet kap érte cserébe, de lehet, hogy csak azért, mert szerelmes. Mondjuk, aki a mostani dömpingben többet foglalkozik a focival, mint a nőjével az sportoló, vagy sportriporter.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés