free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szex és New York: ahol a pénz lakik

Borsa         Címkék: lakberendezés, newyork, sorozat, szex, üzlet 1 hozzászólás

A Szex és New York kulturális értékeiről sokan vitáznak, de, hogy óriási biznisz, az nem vitás. A lakberendezésben is a négy szingli által képviselt stílus hódít.

Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda a nappalik után meghódították a mozikat is, meg persze elsősorban a jól kereső független nagyvárosi nők szívét, akik a filmben látható komplett enteriőröket és a legapróbb cuccokat is megvásárolhatják maguknak. Íme a nagy Sex és New York biznisz, ahol mindenki megtalálja, amit szeretne: kéjbarlang, praktikus kuckó, értelmiségi rendetlenség, vagy hercegnői palota: kilóra megvehető személyiségjegyek, csak pénz legyen hozzá elég. www.hbo.com
Nézz még több képet a négy szingli lakásáról!

A Szex és New York egyike a legsikeresebb szappanoperáknak, a Candace Bushnel könyvéből adaptált sorozat több Golden Globe és Emmy-díjat is nyert, és a most bemutatott film is nagy sikernek ígérkezik, már csak azért is, mert a sorozat rajongói saját szemükkel akarják látni, hogy a film tényleg nem jó. A négy főszereplőnő annak idején pillanatok alatt meghódította a Jó barátokból már kinőtt nézőközönséget, a szingliség valós problémáira koncentráló epizódok hétről hétre a tévé elé szögezték a nőket, és valljuk be a férfiak egy részét is. Karrier vagy gyerek, férj vagy csak pasi, függetlenség vagy család, a sorozat a huszonegyedik századi öntudatos, nagyvárosi nők dilemmáiról szól, amit a négy különböző személyiség négyféle hozzáállása tesz teljes egésszé.

A sorozat sikerének titka éppen az, hogy könnyű a főszereplők valamelyikével azonosulni, hiszen mindannyian valamelyik női típust képviselik. Van köztük forróvérű szexistennő, kislányosan romantikus hercegnő, öntudatos, ugyanakkor cinikus értelmiségi és persze szókimonó újságíró is. A négy barátnő nemcsak személyiségében, de stílusában is különbözik egymástól, öltözködésükben, ízlésükben szinte alig hasonlítanak egymásra.

A Szex és New York egyik nem titkolt célja a trendteremtés, hiszen a célközönség, a harmincas éveik közepén járó nagyvárosi szinglik hihetetlenül erős vásárlóerőt képviselnek. A sorozat weboldalán ezért epizódról epizódra visszakereshető, hogy az egyes jelenetekben mit viselt Carrie, Charlotte, Samantha vagy épp Miranda. Akárcsak egy divatlapban, pontos leírást kapunk a cipő, a ruha, a kabát és a sál márkájáról, sőt azt is megtudhatjuk, hogy melyik étteremben ették a lányok aznap a cézár salit.

www.org.mk

A szappanopera készítői kínosan ügyeltek arra is, hogy a szereplők személyiségéhez tökéletesen illő otthonokat rendezzenek be, az utolsó hamutartóig minden egyes kelléket az adott stílust figyelembe véve válogattak ki, így a színekről, formákról, bútorokról azonnal tudjuk, hogy épp kinek a lakásában vagyunk. Carrie stílusosan eklektikus otthonában biztosan találunk egy két bolhapiacról származó kiegészítőt, Samantha ágytakarója természetesen vadítóan vörös, Mirandánál minden praktikusan egyszerű, míg Charlotte konzervatívan elegáns lakásában mindig akad egy-két csokor friss - szigorúan fehér - liliom. Az enteriőrökért Jeremy Conway lakberendező a felelős, aki igyekezett olyan otthonokat berendezni, ahol a főhősök tökéletesen kényelmesen érezhetik magukat.

Carrie eklektikus kuckója

Carrie Madison Avenue- i lakása stílusosan eklektikus. Kicsit olyan hangulata van, mintha egy bolhapiacon járna az ember. A bútorok egytől egyig különböznek egymástól, mégis jól mutatnak együtt. Kényelmes antik bőrfotel, kör alakú dohányzóasztal, a falhoz támasztott képek, fekete-fehér természetfotók jellemzik a Carrie-stílust.

www.hbo.com

A lakásból persze nem hiányozhatnak hamutartók és a cigarettafüstöt semlegesítő relaxáló illatgyartyák sem. A hall hosszú könyvespolcán a Vogue-tól a The New Yorkeren át a Vanity Fairig szinte az összes magazin összes kiadása megtalálható, a gardróbszoba egészséges rendetlenségében a Dior ruhák mellett legalább száz pár tűsarkú bújik meg.


Charlotte palotája

A romantikusan naiv Charlotte egy művészi gonddal berendezett elefántcsonttoronyban lakik New York legelegánsabb negyedében. Park Avenue-i lakásában elegáns, klasszikus bútorok találhatóak, itt minden illik mindenhez. A Todd Hase íróasztal kristály levélnehezékei tökéletesen passzolnak a nőies formájú rózsaszín porcelán lámpához, a falak és a szőnyegek világosak, a függönyök visszafogottan rózsaszínűek, a sötétre pácolt ajtók pedig természetesen méregdrága tömör fából készültek.

www.hbo.com

A hálószoba Charlotte-ra jellemzően hercegnős, virágos tapéta hozzáillő rózsás ágytakaróval, antik bútorokkal. A Charlotte-os enteriőrből nem hiányozhatnak a gondosan elrendezett fehér virágcsokrok, az apró porcelánszobrok, na és a kis parfümös üvegcsék sem. 

Miranda praktikus otthona

A mindig cinikus Miranda otthonába alig találni lágy vonalakat, minden erőteljes és éles akárcsak az ügyvédnő személyisége. A szögletes bútorok praktikusan egyszerűek, a kiegészítők szúrósak és tüskések.

www.hbo.com

Az egyik leginkább rá jellemző dísz a kandalló fölött lógó csillag alakú tükör, ami tökéletesen visszaadja Miranda karakterét. A konyha méregdrága luxus kávéfőzője ugyanúgy hozzátartozik a Mirandás enteriőrhöz, mint fémkeretes franciaágy, vagy a fekete-fehér faliképek.


Samantha érzéki kéjbarlangja

A különösen nagy szexuális étvágyáról ismert Samantha lakásában a szenvedély színei dominálnak. A kandalló tetején piros mécsesek sorakoznak, a maxi méretű franciaágyat vörös Donna Karan ágytakaró és arany, narancs és barna díszpárnák teszik csábítóvá. Az igazi budoár hangulathoz elengedhetetlen egy-két egzotikus antik szekrényke, na és egy húszas évekbeli telefon, amin kizárólag intim csevegést szabad folytatni.

www.hbo.com

Nem hiányozhat az ágy sarkába állított egész alakos tükör sem, amiben Samantha valószínűleg gyakrabban nézi magát éjszaka ruha nélkül, mint nappal ruhában. A szexi PR menedzser szolid kék, labortiszta álomkonyhájában mindösszesen egy darab piros Le Creuset fazék, és legalább negyven pezsgőspohár található, na és persze egy mindig dugig pakolt beépített bortartó.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés