free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 internetes videósztár

Borsa         Címkék: celeb, lista, sztár, videó, youtube 0 hozzászólás

A mondvacsinált celebek népszerűsége elenyésző az internetes sztárokéhoz képest. A kézikamerával rögzített hőstetteket milliók nézik újra és újra. Itt van öt videósztár.

Rendhagyó listánkban ez alkalommal több lesz a videó, mint a szöveg. A téma ugyanis a YouTube sztárok újbóli felbukkanása a weben: második virágzását éli az internetes videómegosztó oldalakon hihetetlen népszerűvé vált generáció népszerűsége, akik egy-egy poénnal, balesettel, vicces produkcióval néhány éve nagyobb nézettséget értek el, mint amekkorát a magyar celebvilág négyzetre emelve egy évtized alatt képes lenne elérni. Ja, és ehhez még botoxkezelés, vagy szilikon sem kellett nekik, és egyáltalán senkit sem érdekel, hogy kivel osztják meg hitvesi ágyukat.

A jelenség 2005-ben kezdődött, amikor két amerikai programozó srác elkészítette a YouTube weboldalát és vele azt a forradalmi videómegosztó rendszert, ami bárki számára lehetővé teszi, hogy otthoni filmjeit, vagy akár a tévéből rögzített kedvenc góljait az egész világon hozzáférhetővé tegye. Sokak szerint a videózás volt a közelmúlt legnagyobb médiaforradalma, az internetes videó azonban még ezen is túl tett: a neten ugyanis nemcsak a szomszédok és a család láthatja a szülinapi zsúron készült felvételt, hanem a világ bármelyik pontján megnézhetik az emberek, ingyen terjeszthetjük a filmünket és, ha elég kiemelkedőt hozunk létre, nagyobb sztárok lehetünk, mint Norbi és Szulák Andi együttvéve, nem is beszélve a Heti Hetes komplett szereplőgárdájáról. Az interneten sohasem látott gyorsasággal jelentek meg a szupersztárok, akik amerikai mércével is fantasztikus karriert futottak be egy-egy YouTube videójukkal. Az ismertség mögötti teljesítmény persze sokszor kétes értékű, ez megint csak ismerős lehet a hazai sztárvilából. Ami mégis izgalmassá teszi az új nyilvánosságot, az annak lehetősége, hogy bárkiből lehet sztár, bármikor, akár néhány nap alatt, és gyakran nem is csak egy röpke pillanatra.

Az amerikai Weezer együttes új videoklipjében, korábbi YouTube sztárok szerepelnek. A zenészek megkeresték őket évekkel első szereplésük után, és újra forgattak velük. Íme az eredmény:Az online celebek tehát nemcsak az internetes videómegosztó oldalakon sztárok, beszivárognak kultúránkba, akár rajzfilmhősök is válhatnak belőlük. A South Park egyik új epizódjában is láthatóak internetes videósztárok, íme a részlet, amikor az online sztárok találkoznak az ismerős gyerekekkel:


És most jöjjön a Borsa válogatása. Összegyűjtöttünk nektek a legnagyobb internetes videósztárok felejthetetlen produkciói közül öt olyat, amit mindenképp látni kell.

Afro ninja


Hogy az interneten egészen rövid szereplés is hatalmas ismertséget hozhat, arra jó példa Afro Ninja esete, akinek egy balul sikerült hátraszaltó hozta meg a világsikert. Ő is szerepelt már számtalan műsorban, klipben és rajzfilmben is, igazi ikon lett hatalmas rajongótáborral. Szegény magyar celebek a lelküket is eladnák ilyen sikerért, mégsem lesz benne részük soha.

Lonely Girl 15"Magányos lány 15" ártatlan szemei és naív beszámolói az első csókról, vagy az első randiról, kamaszfiúk millióit szegezte a képernyő elé 2006-ban. Aztán, ahogy lenni szokott, kiderült a turpisság: a világ összes jelentős napilapja megírta annak idején leleplező cikkét, melyben azt állították, hogy Lonely Girl valójában nem 15, hanem 22 éves, és nem diáklány, hanem egy profi színésznő, aki szintén hivatásos stábbal készítette az első nagy YouTube-os átverést, hogy teszteljék a nézők reakcióit. A projekt akkora siker lett, hogy a lelepleződés után is folytatódott. A magyányos lány történetei ma saját csatornán futnak a YouTube-on.

Numa NumaListánkon Numa Numa a number one. Összesen 14.613.575 nézőt ültetett a monitor elé, ami elég szép szám, ha azt nézzük, hogy pár ezer lemez már platinának számít itthon, a legnézettebb tévéshow-t pedig kb. Kétmillióan követik hétről hétre. Numa Numa ezzel a frenetikus produkcióval vívott ki elismerő helyezést az internetes sztárok között. Bekerült a South Park epizódba és szerepelt a Weezer klipben is. Mondhatjuk, hogy a világon mindenütt felismernék.

Speak - Stop the WarÍme, a mi büszkeségünk, mert már magyar sztárja is van a YouTube világnak. Az előadót Speaknek hívják, és úgy tudjuk egyáltalán nem viccnek szánta rendkívül nevettető klipjét, ami ráadásul évkkel a Borat film előtt készült. A rossz angolsággal reppelő művész az Iraki háború ellen szólal fel, miközben "tesónak" nevezi az amerikai repsztárokat. A videó külön érdekessége, hogy a kórusban az egykor legnagyobb hazai öreg rockerek énekelnek. Hát, igen: ami itthon megüti a mércét minőségben, az lehet, hogy külföldön a YouTube közösség viccgyűjteményében végzi.

Star Wars Kid"Csillagok Háborúja srác" talán ez egyik legelső és legkultikusabb online celeb. Története figyelmeztet bennünket arra, hogy az internetes videó korában nem mindegy, mikor hagyjuk bekapcsolva a kamerát, és mit teszünk fel az internetre. Szegény srác később pert is indított osztálytársai ellen, akik internetre töltötték a tornateremben felvett intim lézerharcot. Guyslaign Raza egyedül maradt a teremben óra után, és bekapcsolta a kamerát, majd benne felejtette a szalagot. Mondanunk sem kell, hogy nemcsak a suli, hanem hamarosan az egész bolygó rajta nevetett. Az eredeti filmet eddig több, mint hétmillióan látták, a paródiákkal, és a különféle másolatokkal együtt azonban csaknem húszmilliós nézettséget mondhat magáénak a fiatal jedi lovag.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés