free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mese a kamikaze légyről

HT         Címkék: hímtag, hőség, légy, nyár, öngyilkos 1 hozzászólás

A legyek pszichéjét maximum svájci tudósok tanulmányozzák. No és Hímtagunk, akit furcsa zümmögés zökkentett ki a hétvégi punnyadásból. Mese a légyről, első rész.

Nyári délután, rekkenő hőség, kiürült város, nem mozdul semmi, minden nyugodt. A néhány tikkadt külföldi turistán kívül, akik úgy érzik, hogy negyven fokban is látványos Budapest, senki sem lődörög az utcán. Forgalom alig, némaság, senki sem fúr falat. Néhány lakásban a csendnek ütemes szuszogás, és/vagy hortyogás adja meg a tempót, de a legtöbb pecó kihalt, a legtöbb városlakó elhúzott otthonról, vagy nyaralni, vagy csak a strandra. Aki meg a városban maradt, és nem a vízparton hűti magát, az az elfüggönyözött szobákban a vasárnap délutáni ebédet követő ejtőzés örömeit élvezi. Nagyvárosi idill a hőségben.Épp egy ilyen vasárnapon kuksoltam otthon egy leárnyékolt szobában valami tudományos lapot böngészve. A lapban az állt, hogy svájci tudósok azt állítják, hogy kísérleteik azt mutatják, hogy a butább legyek tovább élnek.  Miközben azon merengtem, hogy milyen különösek az állatok, és, hogyan lehet boldog egy másfél mázsás, göndör szörű malac körül döngő légy, már majdnem elnyomott az étkezések természetes következményeként fellépő kajakóma. Ám ekkor a szobámba berepült egy légy.

Egy hirtelen jött enyhe nyári fuvallat meglibbentette a sötétítőfüggönyt, és a nyitott ablakon keresztül berepült. Különös légy volt. Első pillantásra is fantomlégynek tűnt. Igazi beépítettnek, mint a macskafogóban a kémlégy. Szabálytalanul zümmögött, nem volt benne semmi természetes, mozgásának nem volt tempója, inkább egy robotéra hasonlított. A hangja már akkor is idegesített, amikor még nem vettem észre a keltőjét, és csak bizonytalanul sejlett fel valami oda nem illő változás az unott városi lüktetésben. Már akkor feltűnt, hogy nincs vele minden rendben.A legyem verdesett, zümmögött, és láthatóan meg volt  illetődve, mert ugye mégiscsak új helyen járt, ismeretlen terepen, vendégségben. A kinti és a benti nagy hőkülönbség is megzavarhatta viselkedését, de életigenlő magabiztossággal vette át a terepet. Bár zaja az első pillanattól kezdve ijesztett, de meleg van kint, jön a hűvösre, nyitva az ablak gondoltam píszin. Olvastam tovább, amikor a légy hirtelen leesett a levegőből a padlóra. Nem leszállt, hanem leesett és koppant a padlón.

Nem törődtem vele, olvastam tovább, de feltűnt, hogy megszűnt a légyzaj, mert egy álló légynek nincs hangja. Mire fölnéztem az olvasásból már újra repült a legyem. Olvastam újra, de a légy megint leesett, és megint koppant. Fölnézek a lapból, akkor meg újra repül. Ez a légy akarhat valamit, gondoltam. Talán kommunikálni próbál velem, közölni valamit, mert annyira okos. Ennek ellenére direkt nem figyeltem oda rá, olvastam tovább, erre újra elhallgatott. Gondoltam, hogy velem nem játszol burleszkeset legyecském, és letettem az újságot.

Foglalkozni kezdtem vele. Felkeltette az érdeklődésemet. Gyanús lett, mert ez egy masszívabb, szikárabb légy volt, nem holmi piaci. Röptét követtem a tekintetemmel, határozottan a szoba egyik plafonos sarka felé tartott, ami természetesen pókhálós, mert alapjában véve szeretem az állatokat. Ismertem ezt a pókhálót is, sőt ismertem a pókot is. Kezdő pici pókocska volt, és méretéből következően talán a muslincák ragadózója lehetett, arra alkalmas erősségű hálóval.A légy újra leesett a padlóra, nagyot koppant, de összeszedte magát újra, és felrepült a sarokba újra, és újra belegabalyodott a pókhálóba. A pók hálója veszett jó csapda, de egy muslincaméretű zsákmányra kalibrált vadászháló nem bír sokáig el egy az átlagosnál nagyobb léggyel. A légy újra kiszakadt a hálóból, és akkor rájöttem, hogy direkt csinálja. A legyem azért tért be szabad akaratából egy rekkenő nyári délutánon egy hűvös szobába, azért próbál belegabalyodni a plafonsarok pókhálójába, mert meg akar halni, öngyilkosságot jött elkövetni a pecómba.

Folytatása következik.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés