free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Foci helyett

Borsa         Címkék: foci, koncert, mozi, , programajánló 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden péteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Női- és magyar filmes filmnapok, fotókiállítás, Mike Patton, alternatív cirkusz, médialabor szülinap, átlagéletkor-emelés és a szibériai Elvis-ek. Bár szerintünk azzal sincsen gond, ha nő létedre nézed a labdarúgó EB-t, mindenesetre Borsa ezen a héten is programajánl. 

Nő a vásznon, nő a fényben

A budapesti Odeon-Lloyd Mozi Női pálya elnevezéssel programsorozatot szervez a június 13-tól 28-ig a labdarúgó Európa-bajnokság idejére. A rendezvény célja, hogy a népszerű sportesemény szabadidős alternatívájaként tartalmas szórakozást nyújtson mindazoknak, akik a labdarúgás helyett, vagy amellett szívesen néznek olyan filmeket, hallgatnak olyan beszélgetéseket, amelyek a nőkről szólnak.

www.filmtortenet.hu, www.port.hu, www.imdb.com

A hétvégenként jelentkező programsorozat három nagy témát jár körül: ritkán látható dokumentumfilmeken, kortárs és klasszicizálódó játékfilmeken keresztül mutatja be a jóléti társadalmakban, a Közel- és Távol-Keleten, valamint a más nemi identitással élő nők helyzetét.

A Női pálya programja most hétvégén

Nők a jólétben

Június 13.
16:15 Nászutak (magyar játékfilm, 1970)
17:00 Menekülés a szerelembe (magyar dokumentumfilm, 2006)
18:00 Az én XX. századom (magyar játékfilm, 1989)
20:00 Enyedi Ildikó és Kőszegi Edit filmrendezőkkel Libor Anita beszélget.
21:00 Állítsátok meg Terézanyut! (magyar vígjáték, 2004)

Június 14.
15:00 A haza szépsége (észt dokumentumfilm, 2001)
16:00 Thin (amerikai dokumentumfilm, 2006)
18:00 Gyorsbüfék, gyors nők (amerikai-francia-olasz romantikus vígjáték, 200)
20:00 Fiáth Tita pszichológussal, Szvetelszky Zsuzsanna pletykakutatóval és Borbíró Fannival (Fiona Alapítvány) Varga Júlia és Keresztes Ilona beszélgetnek
21:00 Mint egy angyal (francia-olasz filmdráma, 2004)

Nap végén irány a Holdudvar, ahol mozijegyed kedvezményes koktélra cserélheted! A dokumentumfilmekre és a beszélgetésekre a belépés díjtalan.

A G13 Galéria a hónap elején nyitotta meg kapuit. Egészen július 13-ig látható náluk a Fénnyel rajzolt nő című kiállítás, melyen művésznemzedékeken átívelő, kilencven évet összekötő képanyag tárul a látogató elé. Fényképek, melyeket férfiak készítettek, nőkről. E tény egyszerűsége, ugyanakkor alapvető lényege és fontossága árulja el a művek valódi, rejtett és esszenciális tartalmát, melyet a férfi szubjektivitás határoz meg.

http://kultura.hu

A nőről készült fotográfia ma közhelyes, divat- és reklámfotóként történő rendszeres megbélyegzése itt művészettörténeti perspektívába helyeződik, és komoly párhuzamokkal alátámasztott ellenpéldákkal konfrontálódhat. A bemutatott anyag azt a szempontot feszegeti, hogy a női test háromdimenziós léte, azaz formáinak plaszticitása miként kerül megkérdőjelezésre, kifejezésre vagy újraértelmezésre a torzítás, elmozdulás, megvilágítás, vagy beállítás függvényében?

Sanzon, metál, cirkusz

Mike Patton, a Faith No More egykori fontembere kétségkívül korunk egyik legnagyobb zenei géniusza. A fáradhatatlan metál-dzsessz-sanzon-free-harcos ezúttal egy olasz dzsesszpunk-zajrock trióval, a Zuval ált össze, hogy kövessék páratlanul gazdag és változatos zenei világába, a sanzontól a free metálig és vissza. A produkció június 13-án, pénteken az A38 hajón hallgatható-nézhető.

www.zp.hu, www.cirkusziskola.hu

Az Alternatív Cirkusziskola, Gyülekezés - Alapenergiák a porondon című, sajátos hangulatú vizsgaelőadása június 14-én és 15-én, este 8 órától, a MACIVA Művésztelepen (Bp. Hungária körút 215., a hullámvasúttal szemben) tekinthető meg. Az iskola a lélek felől közelit a cirkuszi számokhoz, ötvözve a hagyományos cirkuszt a társművészetekkel, például a színházzal. A cirkuszi számok mindegyike ősi jelkép, gyermekkori álmok, vágyak megtestesülése, bemutatása. Van ember, aki repülni tud. Van, aki beszéli az állatok nyelvét. Van, aki nagyon erős. Van, akinek mindent szabad és van, aki csodálatos varázserővel rendelkezik. Senki sem hal meg, a test szétszedhető, majd összerakható, sőt akár eltüntethető. A cirkuszban egy kis időre megszabadulhatunk a testi léttel kapcsolatos félelmeinktől.

Szülinapos Kitchen Budapest

15-én és 16-án, a Millenárison ünnepli első születésnapját a Magyarország első médialaborja, Kitchen Budapest, egy városi térrel, mobil kommunikációval, internettel és a nagyvárosi kultúra értékeivel foglalkozó intézmény, ahol fiatal kutatók számára teret és eszközt biztosítanak a szabad gondolkodásra, a kreatív csapatmunkára. Az egyéves születésnap programjainak célja, minél szélesebb körben megmutatni a technológia és a kultúra kapcsolatát.

www.kitchenbudapest.hu

A kisebbeknek gyerekfoglalkozásokkal, az idősebbeknek Arduino és ZUI workshoppal, illetve az egy éves termelés csúcspillanatait és legjobb darabjait bemutató kiállítással és performanszokkal, különleges koncertekkel készülnek. A KIBU egyik legújabb célkitűzése, hogy becsatornázza és segítse Közép-Kelet-Európa médialaborjait, ezért több vendéget is meghívtak a két napos születésnapi partira, hogy prezentálják saját laborjukat, mondják el történetüket, mutassák be munkájukat. Részletes program itt olvasható.

Quimby, Kossuth, Elvis

18-án, szerdán a Quimby lép fel a Zöld Pardonban. Aki érez affinitást, menjen átlagéletkort emelni!

19. és 22. között zajlik a Kossuth Moziban a Kossuth Filmnapok, melynek keretében az elmúlt évek harminckét magyar közönség- vagy kritikai sikerfilmje tekinthető meg. A Filmnapok alatt minden filmre váltott jegy 750 Ft-ba kerül, de aki több filmet is szívesen megnézne, az válthat 3 filmre érvényes jegyet 1500 Ft-ért, mellyel a négy nap alatt bármikor, bármely három filmet megnézheti. A programot a filmek után az alkotókkal való beszélgetések színesítik, így találkozhattok a Pánik elsőfilmes rendezőjével, Till Attilával és a film női főszereplőjével Gubik Ágnessel, de  kérdezhettek a Zuhanórepülés, az Eszter hagyatéka, a Horthy és a Bakkermann filmek alkotóitól is. A Vetítések és a beszélgetések pontos időpontjai ide kattintva megtalálhatók.

www.zp.hu, www.redelvises.com, www.palacecinemas.hu

20-án Győrben, az Elektromos Sporttelepen lép fel a szibériai-amerikai The Red Elvises. 2006-ban a MEDIAWAVE Fesztivál egyik legnagyobb dobásának számítottak, több hazai szaklap az év koncertjeként emlegette fellépésüket. A formációt két orosz politikai menekült, az énekes és dalszerző Igor Yuzov és a színész/basszus-balalajka játékos Oleg Bernov alapította 1995-ben a kaliforniai Los Angelesben. Zenéjükre hatottak Elvis és Priscilla Presley, Chuck Berry, a Spice Girls, valamint Fidel Castro szónoklatai.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés