free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 szabadtéri mozis placc

Borsa         Címkék: autós, kert, lakberendezés, lista, mozi 0 hozzászólás

Ha langyos nyári estéinken mozira vágyunk, érdemes a szabadban körbenézni, hangulatosabb egy kert- vagy autósmozi, mint egy steril multiplex. Öt jó kertmozi.

A nyár beköszöntével - közvetlenül a kerthelységek után - nyílnak a kertmozik is, illetve ezeknek egy speciálisan hangulatos változata, az autós-féle. Listánkban arra vállalkoztunk volna, hogy az 5 legjobbat bogarásszuk ki a tömegből, de mint a néhai artmozik a kert és autós kollégák is rendre tűntek el a süllyesztőben a légkondis böszöm multiplexek mellett. Ködös emlékeinkben még felrévedhet a Budai, a Városmajori, a Vörösmarty, a kőbányai Csajkovszkij, a csepeli Parkmozi, vagy a Petőfi Csarnok gyöngyvászna, mára ezeknek a moziknak hűlt helye sincs. Tehát a legjobbak helyett a még megmaradtakat kapartuk össze, ezek viszont igazi autentikus élményt nyújtó, amolyan fapados-recsegősök. A hangulat és a közösségi élmény garantált, íme a mi öt választottunk.

FAP - Autósmozi

A Fővárosi Autópiac (FAP) mozijának egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Semmi fölösleges flanc, csak egy nagy vászon és hatalmas placc a járműveknek, ráadásul igen barátinak is mondható, mind közelsége, mind a jegyárak tekintetében. A filmfelhozatal mindenképpen a családi és/vagy populáris filmek felé tendál, de ezt igazán nem vethetjük a szemére. A jegyár 800 forint személyenként, a vetítés pedig egységesen fél tízkor kezdődik. Cím: 1194 Budapest, Nagykőrösi út 162.


Holdudvar Kertmozi

  A Holdudvar tavaly izzította be a mozigépet, és nem titkolt szándékkal a régre visszanyúló szabadtéri mozis kultúrát kívánja feleleveníteni a kezdeményezéssel. A mozi a margitszigeti Holdudvar nevű szórakozóhelyen található, frekventált, könnyen megközelíthető, kellemes kiülős. A mozinap keddenként este van, a jegyár egységesen 500 forint, és a filmek minden esetben eredeti nyelven futnak, magyar felirattal. Ha mozi után szívesen fogyasztanánk is, akkor az asztalfoglalás mindenképpen tanácsos. Cím: 1138 Budapest, Margitsziget, a szökőkúton túl, a zene felé.


Óbuda - Fő tér kertmozi

A Fő téri kertmozi csöppet becsapós, merthogy egy rendezvénysorozat - egészen pontosan az Óbudai Nyár - része. Vagyis egész nyáron át vasárnap estére alakul át a Fő tér egy helyes kis ad hoc mozivá, ahova szó szerint tárt karokkal várnak mindenkit, ez a megmozdulás ugyanis tök ingyenes. A filmkínálat azonban nem túl bő, kizárólag magyar siker- és sikernek szánt filmek kerültek repertoárra, amivel nem lehúzni szeretnénk az eseményt, hanem behatárolni. A vetítések egységesen fél 9-től indulnak. A környezet itt a legszebb, de az ottlakók készülhetnek füldugóval. Cím: 1033 Budapest, Fő tér.

Révfülöp Szigeti strand Kertmozi

 A révfülöpi strandmozinak ugyan semmi köze Budapesthez, de képtelenek voltunk kihagyni, hiszen akit ezen mozi láttán nem csap meg a nosztalgia, annak nincs is múltja. Egyszerűen minden stimmel: a helyes kis piros műanyag, fenékfeltörős székektől a sormintás bádog-vászonig minden a helyén van. Ráadásul közvetlenül a Balaton parton nézhetjük a filmeket, és ha már úgyis arra nyaralunk, akkor semmiképpen sem szabad kihagyni ezt az élményt. Vetítés minden nap van, a felhozatal elég vegyes, a jegyár pedig mindössze 600 forint. Szúnyogriasztó spray használata erősen ajánlott. Cím: 8253 Révfülöp, Sziget utca (Szigeti strand).

www.advertkft.huRing - Autósmozi Mogyoród

A mogyoródi autósmozi az egyik legpopulárisabb; ha felvetjük, hogy "autós", akkor 10 budapestiből 8 reflexből ezt mondja majd be, a többiek valószínűleg semmit. Távolinak tűnik, de autóval - ami ugye alap, ha már az ember ilyen helyre készül - könnyen elérhető, az út nagyjából negyed óra alatt kényelmesen teljesíthető. A környezet kellemes, szolidan retrós, de ez csak dob a hangulaton, és megtalálható az autentikus autósbüfé is a papírtányéros rósejbnivel, meg a magyarosított hambival. A filmek a hétvégi időszakra koncentrálódnak, és nyugodtan nevezhetők akár aktuálisnak is. A jegyár egységesen 1000 forint, 6 év alatti gyerekek ingyen mozizhatnak. Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés