free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mese a kamikaze légyről II.

HT         Címkék: folytatás, hímtag, légy, mese, öngyilkos 0 hozzászólás

Múlt héten izgalmas pontján maradt abba a mese az öngyilkos légyről. A folytatásból kiderül, hogy Hímtag már nem csak szemlélője, de alakítója is a történetnek.

Egy lusta nyári, vasárnapi szieszta is hozhat váratlan történéseket. Én - ahogy múlt héten már meséltem - egy öngyilkos hajlamú léggyel találkoztam. A mese most folytatódik. Öngyilkos legyem újra belerepült a plafonsarki pókhálóba, és próbált beleragadni. Azt gondoltam, hogy milyen jó műsor élő adásban egy légy öngyilkossági kísérleteit tanulmányozni. A tudományos lappal a kezemben felálltam, és a sarki pókhálóhoz mentem, hogy közelebbről is szemügyre vegyem a szuicid legyet. És abban a pillanatban a légy megállt a levegőben. Nem küzdött többet a hálóval, nem akart direkt belegabalyodni, a légy beledermedt a térbe, úgy tűnt, mintha feladta volna vagy pihenne egy kicsit a pókhálóágyon. Persze szoktunk látni mindenféle legyeket mindenféle állapotban vagy helyzetben például méreggel lefújva vagy légypapírba ragadva, de egy röptében pókhálóba dermedő légy látványa nem szokványos jelenség.Egy frissen pókhálóba ragadt légy az milyen időegység, és/vagy melyik időszámítás szerinti dimenzió, és/vagy mekkora elmúlás? – kérdeztem magamtól csak úgy a megszokás végett, nem is a válaszért igazán, de azt nem vettem jó néven, hogy a pecómat nézte ki sírkamrának. A pókháló hosszú másodpercekig bírta a megtermett légy tömegét, de egyszer csak elszakadt, mint ahogy az élet szépségein és a táplálkozási láncon mélázó gondolataim menete is. A légy lehullott a padlóra, nagyot koppant, és nem mozdult többet.

A légy hosszasan feküdt a padlón, én meg hosszasan győzködtem magam arról, hogy kimaradnék egy rovar öngyilkossági tusájából, meghogy ne nálam haljon már valaki pókáltali halált, ráadásul a muslincavadász méretű pókom sem megfelelő partner az átlagosnál nagyobb termetű légy elpusztítására. Először hanggal próbálkoztam, de egy szuicid légy se lát, se hall. Azután elrisztó mozdulatokkal kísérleteztem, próbáltam elhessegetni a mozdulatlan legyet, ki akartam űzni a lakásomból az öngyilkos ízeltlábút. A légy nem repült fel a padlóról, szemmel láthatóan élt, voltak apró mozdulatai, sőt tétova felszállási kísérletei is, de nem akaródzott neki menekülni, így módomban állt jobban megfigyelni.Az öngyilkos legyem drabális példánya volt fajának, ha mondjuk a legyek repülőgépmodellek lennének és nem rövidcsápú kétszárnyúak, akkor míg egy piaci légynek hártyavékony szárnyai lennének, az én robosztus alkatú szuicid legyemnek páncélozottak. Ha pedig emberi tulajdonságokkal bírna, akkor a szuicid legyemre azt mondhatnánk, hogy elkötelezett és felelősségtudó.

A legyeket manapság egészségügyi kártevőnek nézik a legtöbben, de ennek ellenére egyes közösségekben a bekapni a legyet kifejezés annyit tesz, mint teherbe esni. Mindenki ismer olyan mesét, amiben a sárkányoknak gyufásskatulyába zárt légy a lelkük, már ha van nekik olyan, de a civilizált emberek is tudják, hogy a legyeknek legalább annyi közük van a tápláléklánchoz, mint az emberi személyiség titokzatos esszenciájához.Annak ellenére, hogy nincs semmi különösebb problémám a legyekkel, próbáltam elkapni a szuicid legyem, hogy kipenderítsem, hogy ne nálam kísértse a halált, hogy ne nálam akarja lerombolni és szétszórattatni a földi értékeit, ezért a tudományos újsággal súlytottam rá hármat. Gondoltam, hogy három a magyar igazság. Meg, hogy háromszor megkísérlem a végzetnek levést, meg egyébként sem rossz szám ez a hármas. Nem akartam megölni. Kedvtelésből nem ölök, legyet meg nem eszek.

Csak elkábítani szerettem volna. Első alkalommal is erősen csaptam a légyre az újsággal, de a masszív felépítésű, robosztus rovarnak meg sem kottyant. Mozgott tovább tétován, mint az ütés előtt. Másodszorra is ugyanakkorát ütöttem, mint az elsőre, de céltudatosabban, viszont ezzel sem értem el semmit. A légy továbbra is élt és virult, önként a padlón maradt, próbált felrepülni, és még annyira sem lassult be, hogy meg tudjam fogni. A harmadik kísérlet megtette az eredményét. Ütésem célt talált, a legyem elkábult annyira, hogy fordulópont lehettem az életében. Óvatos mozdulattal felemeltem a padlóról és, amerről jött, a nyitott hálószoba ablakon keresztül, eltávolítottam a szobából. A légy még élt, amikor kidobtam.Ennek dacára, mikor kezemben a tudományos lappal visszaültem a vasárnap délutáni ejtőzésbe egy darabig hiába próbáltam továbbolvasni a svájci tudósok vélekedését arról, hogy az intelligensebb legyek korábban halnak, mert nem tudtam eldönteni, hogy lágyszívű irgalmasként, vagy hogy finnyás csúcsragadozóként, vagy hogy kegyes halálosztóként viselkedtem-e inkább.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés