free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kovács Lázár szerint 5 tipikus menzakaja

Borsa         Címkék: étel, kovácslázár, lista, menza, utál 6 hozzászólás

Attól mert valaki ínyencségeket főz, nem biztos, hogy lenézi a menzakajákat. Kovács Lázár szereti őket, ha jól csinálják. Szerinte ez az öt legtipikusabb menzai étel.

A képernyőn keresztül okít minket, laikusokat a konyhaművészet egyszerű fortélyaira és saját éttermében tömi degeszre az ínyencségekre vágyók gyomrát. Étlapján konyakos zöldborsmártással és mandulás burgonyafánkkal körített bélszínérméket kínál, de nehogy azt higgyük, hogy az üzemi konyhák, és a közétkeztetés klasszikusait snassznak tartja. Amikor megkértük, hogy sorolja fel a menzakajákat, amiket leginkább utál, tiltakozott, hogy neki aztán nincs baja a menzakajákkal, nagyon is szereti őket. Ugyanakkor hozzátette, azt is tudja, miért utálják sokan őket. Kovács Lázár, a pergő nyelvű tévés szakács nemcsak felsorolja a szerinte öt legtipikusabb menzakaját, hanem azt is felidézi bennünk, hogy mi is volt az a jellegzetes íz, vagy állag, amivel meg tudták utáltatni velünk ezeket a finom ételeket a konyhás nénik.

Grízes tészta

Pofonegyszerű étel, ráadásul édesség is, tehát a gyerekek kedvence lehetne. Ám az üzemi konyhákon előszeretettel spórolják meg az időt, amíg a gríz megpirul, tehát egy fehér, ízetlen, ragacsos dara kerül a tésztára.

Parajfőzelék

A szülők nagy többsége hivatkozhat Popeyre, az atyaúristenre is, a kölkök sehogy nem akarják megszeretni a spenótot. Nem csoda, a napköziben általában ehetetlenül elsózzák, vagy megborsozzák.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Meggyleves

Ez még akár be is jöhet a gyerekeknek, hiszen agyon szokták cukrozni, de azon már lehet, hogy érdemes elgondolkodni, hogy a tipikus nyári menüben miből van több, meggyből, vagy szalmonellából.

Sárgarépa-főzelék

A széles körben közutálatnak örvendő ételt rendszerint azzal vágják tönkre, mint minden más menzán tálalt főzeléket is: a hatalmas, gusztustalan lisztcsomókkal.

Finomfőzelék

Ha lehet, a finomfőzelékre még a sárgarépa-főzeléknél is többen fanyalognak, hisz ebben a lisztcsomók mellett a törvényszerűen fás karalábékat is kerülgetni kell.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés