free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szerelések lagzira

Borsa         Címkék: esküvő, lagzi, menyasszony, ruha, szerelés 0 hozzászólás

Nehéz feladat olyan ruhát találni, ami elegáns, de kényelmes, stílusos, de nem hivalkodó. Pedig, ha lagziba vagyunk hivatalosak, pont ilyen ruha kell. Segítünk.

Ha nyár, akkor esküvő. Májustól szeptemberig nincs olyan hétvége, amikor ne látnánk menyasszonyi autót az utakon és rizsdobáló násznépet a templomok és polgármesteri hivatalok előtt.
Hiába kapjuk meg már hónapokkal a nagy nap előtt a meghívót, a ruhavásárlásra valahogy mindig az utolsó pillanatban kerül sor, és az esetek nagy százalékában a kapkodás egyetlen dolgot eredményez: sikerül megvennünk a legelőnytelenebb és legkényelmetlenebb darabot, amellyel valaha is találkoztunk.

Tapasztalatból tudjuk, hogy egész este  feszengeni nem a legjobb, érdemes olyan ruhában menni, amiben szabadon mozoghatunk, táncolhatunk, vagy épp vetődhetünk a repülő menyasszonyi csokor után. Egy szó mint száz, az esküvő előtti ruhapara nemcsak az ifjú párt érinti, hanem a lelkes násznépet is. A ruha kiválasztásánál a legfontosabb alapszabály, amit figyelembe kell vennünk, hogy nem szabad túlöltözni a menyasszonyt.Kínos perceket tud okozni, ha az ifjú ara egy egyszerű, klasszikus szabású kosztümben mondja ki a boldogító igent, mi meg fűzős, abroncsos ruhában feszítünk. Ha netán előre tudjuk, hogy a menyasszony rövid ruhában lesz, akkor nekünk is ehhez kell igazodni. További szabály, hogy esküvőn a násznép ruháját tekintve a fehér, a piros és a fekete tabu színek. A fehér a menyasszony színe, a piros az újasszonyé, feketét pedig egyszerűen nem illik felvenni, ezek kombinációját felvehetjük, de egyszínű változatukat jobb elkerülni, kivéve persze akkor, ha az ifjú pár erről máshogy rendelkezik. Hallottunk már olyan menyegzőről, ahol a násznép minden tagja fekete vagy fehér ruhában pompázott és kísértetiesen hasonlított a csoportkép egy iskolai ballagás tablóképére.

Ha mi, csajok meg is találjuk a megfelelő ruhát, még nincs vége az erőltetett menetnek, mert ekkor jelenti be életünk párja, hogy az öltönyét télen kirágta a moly, az ingét pedig egy évvel ezelőtt a bátyja esküvőjén leette pörkölttel, nyakkendőt pedig nem hajlandó felvenni. Ekkor pedig nincs mit tenni, mint újra nekiindulni, és felvenni a harcot a boltokkal és a párunkkal.

Első szett

Ha a ruha színét illetően vannak kétségeink, akkor válasszunk pasztellszínű darabot, ezek egyrészt nagyon elegáns hatást keltenek, másrészt nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan feltűnőek leszünk. Még a legharsányabb természet is jobb, ha megbékél azzal a gondolattal, hogy pár órára bele kell olvadnia a tömegbe. Ez persze nem jelenti, azt, hogy a saját stílusától eltérő ruhát kell választania. A nyakbakötős ruha ideális megoldás lehet, nagymellű lányok válasszanak alá vagy pánt nélküli, vagy pedig nyakbaakasztós melltartót, figyelem a szilikonpánt szigorúan tilos.


Nézz még több képet az esküvői szettekről!

Ha templomi szertartás is szerepel a programban, akkor ne felejtsünk el magunkkal vinni egy vékony kendőt, amit ráteríthetünk a vállunkra, ugyanis huszonegyedik század ide, vagy oda, templomba nem illik fedetlen vállal menni. Egy rosszul kiválasztott cipő megkeserítheti az egész esténket, Borsamunkatárs tapasztalatból tudja, hogy nincs annál szívfacsaróbb érzés, mint amikor rajta kívül mindenki táncol, ő pedig sajgó és vérző lábbal küzd az életéért. Tehát bármennyire is ellenállhatalan a vágy, hogy felvegyük a vadiúj lábbelinket, jobb ha nem teszzük, esküvőre válasszunk jól bevált kényelmes szandált vagy cipőt, amiben még hajnalban is komfortosan fogjuk érezni magunkat.
Első szett

Ruha, táska - Amica
Cipő - Alberto Zago
Ékszerek - Thomas Sabo
Öltöny - MEXX
Ing - GAS
Cipő - A modell sajátja
A férfiaknak könnyebb a helyzetük, ők szinte bármiben mehetnek, annak függvényében, hogy elegáns vagy laza esküvőről van szó. Jó választás egy világos nyári öltöny, és nyári hőségben nem kötelező a nyakkendő sem, ha valaki mégis elegáns benyomást szeretne kelteni akkor válasszon berakásos, úgynevezett pliés inget, amely a szmoking ing kistestvére.

Második szett

A kendőből készült felsőkről már beszéltünk, a mennyekbe emeltük őket a praktikusságuk és mutatósságuk miatt, ezért igencsak megörültünk, amikor megláttuk ezt a ruhát egy pici bolt polcán. Ennél tényleg nem tudunk praktikusabb viseletet elképzelni, a ruha nem tapad a testre nem kényelmetlen, ráadásul ápol és eltakar.Egyetlen hibája, hogy pánt nélküli melltartón kívül mást nem igazán lehet alávenni. Ezért csak olyanoknak ajánljuk, akik nem érzik magukat feszélyezve melltartó nélkül, vagy pedig megbarátkoznak a pánt nélküli darabokkal. Ha már a melltartóknál tartunk, akkor érdemes beruháznunk egy olyan darabba, amelynek egyrészt cserélhető a pántja, másrészt pedig belül vékony szilikoncsíkkal van kibélelve, mert így biztos, hogy nem fog lecsúszni. Ugyanis sokakban él az a tévhit, hogy pánt nélküli darabok időről időre elmozdulnak, és vég nélkül huzogathatjuk vissza a helyére, a mostani melltartóknál már nem kell ettől tartani, a titok csupán annyi, hogy a megfelelő méretet kell megvenni.
Második szett

Ruha - Amica
Cipő, táska - Alberto Zago
Ékszerek - Thomas Sabo
Nadrág, ing - MEXX
Cipő - Vagabond
Napszemüveg - a modellek sajátjai
A táska kiválasztásnál két dolgot érdemes észben tartani. Az egyik, hogy passzoljon a ruha színéhez, stílusához, a másik, hogy ne legyen túl nagy, de azért kényelmesen elférjünk benne.

Pasiknak pedig nem kötelező az öltöny, persze csak akkor, ha a lazább viselet megengedett. Egy kastélyban tartandó, puccos esküvő esetében, jobb ha a megszokott öltönynél maradunk.

Harmadik szett

Ha menyasszony rövid ruhát választ, akkor nekünk sincs más választásunk, a rövid persze nem egyenlő a minivel, csupán annyit jelent, hogy ne legyen hosszabb sípcsontközépnél.Ez a ruhahossz az ideális megoldás szabadtéri esküvőkhöz. A fehér pedig ilyenkor nem számít tabunak, persze csak akkor, ha valamilyen másik színnel kombináljuk. A rövidebb ruha a pirkadatig tartó tánc közben is sokkal kényelmesebb, mint bokáig érő társaik.
Harmadik szett

Ruha - MEXX
Cipő - Alberto Zago
Ékszerek - Thomas Sabo
Nadrág - CNC
Ing, nyakkendő - Springfield
Cipő - Converse
Zenekar - Four Bones harsona kvartett
Az egyre divatosabb szabadtéri esküvők megmentették a pasikat, ilyen alkalmakkor nem muszáj megválniuk kedvenc farmerjüktől és tornacipőjüktől, de ezt szigorúan csak akkor vehetik fel, ha az tényleg beleillik az esküvő hangulatába.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés