free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Chloé

Borsa         Címkék: chloé, divat, gabyaghion, ismerdmeg, stellamccartney 0 hozzászólás

A Chloé ruháit egykor olyan szépségek hordták, mint Greace Kelly, de a klasszikus vonal ma már keveredik a hipermodernnel. Sorozatunkban most a Chloé következik.

Adott egy tervező, aki kellő kreativitással és jókora bátorsággal gondolt egy nagyot és hódító útjára indította hatdarabos puplin anyagból készült ruhakollekcióját az 1950-es évek elején. A Chloé márkanevet az egyiptomi születésű Gaby Aghion álmodta meg, 1952-ben. A kis szériás ruhák gyártásával foglalkozó cég olyan törzsvásárlókat tudhatott magáénak, mint Maria Callas és Grace Kelly.

A cég igazi felvirágzását azonban az jelentette amikor Karl Lagerfeld belépett a csapatba és szinte azonnal átvette az irányítást 1966-ban. A nyolcvanas évek elejéig a dinamikusan növekvő divatcég egyre több sztár pártfogását élvezte, egészen addig amikor 1983-ban Karl Lagerfeld átpártolt a Chanelhez. Innetől kezdve lassú zuhanórepülésbe kezdtek, az akkori tervezők mindent megpróbáltak ugyan megtenni, de a várt siker elmaradt. Az igazi áttörés 1997-ben következett be, amikor Stella McCartney átvette az irányítást.

www.style.com
Nézegess Cloé ruhákat

McCartneyvel a sztárok is megérkeztek, Madonna, Kate Moss és Cameron Diaz személyében, és a ezek után a siker már garantált volt. A divatház mostani tervezője, Paulo Melim Andersson, 2007-ben mutatkozott be és fenekestül felforgatta a cég korábbi életét. Az általa megálmodott kollekciók a klasszikus vonalak és a hipermodern megoldások házasságából születnek. Nála jól megférnek a hagyományosnak tekinthető kardigánok és az ecsetvonásra emlékeztető mintával díszített leheletkönnyű anyagból készült ruhák. A tervező minimalista stílusa leginkább a sportos és egyszerű ruhák kedvelőinek körében népszerűek.

Ebben a szezonban az a különböző csíkok a legnépszerűbbek, de még ezeket a díszítéseket sem nevezhetjük hivalkodónak, az anyagok mindegyike könnyű esésű és áttetsző, nehezebb vásznakkal és a kevésbé elegáns inganyaggal, a puplinnal már csak elvétve találkozhatunk. Andersson világának követői bátran hordjanak asszimmetrikus szabású ruhákat és ezeket nyugodt szívvel kombinálják zakókkal és hangsúlyos cipőkkel, viszont az ékszereket ebben a szezonban jobb, ha a ládikákban hagyják. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés