free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 unaloműző játék strandra

Borsa         Címkék: játék, lista, strand, társaság, unalom 0 hozzászólás

Ha már unalmunkban megszámoltuk a felhőket, de nincs kedvünk hőségben strandröpizni, jól jön ez az öt játék, amihez még a törülközőről sem kell elmozdulni.

Strandolni jó, szeretjük. Azonban minden napimádó életében eljön az a perc, amikor úgy érzi, hogy elég a grillcsirkéket megszégyenítő pörgésből és valami tartalmasabb szórakozás után nézne. Az olvasás nagyon jó megoldás lehet, de az sajnos teljesen elzár minket a külvilágtól és könnyen kirekesztjük magunkat a társalgásból. Borsamukatársak megpróbálták összeszedni az öt  legjobb strandjátékot, amelyekhez nincs szükség testmozgásra, sőt, néhány esetben még csak meg sem kell mozdulnunk.

Asszociációs játék

Ehhez a játékhoz meg sem kell mozdulnunk, elég ha az arcunkat a nap felé fordítjuk és válaszolunk a nekünk feltett kérdésekre. Nincs szükség bonyolult szabályokra, és még az agytekervényeinket sem kell túlságosan igénybe venni. A játék során olyan egyszerű kérdésekre kell felelnie mindenkinek, mint például milyen gyümölcs lennél, vagy mi lennél, ha kerti szerszám lennél. Elsőre talán kicsit furcsának hangzik, de Borsamunkatárs és barátai órákig tudnak nevetni azon, ha csapatból valaki a milyen felvágott lennél kérdésre rávágja, hogy disznósajt. (Jó, tudjuk, ez most így nem annyira vicces, de mondjuk két pohár fröccs után, simán az lesz...) Az, hogy milyen csoportra asszociáltok, csak fantáziátokra van bízva. Mivel ez a játék nem igényel semmilyen eszközt, így nemcsak a strandon, hanem bármilyen unalmas helyzetben a segítségetekre lehet.

Bas

Ha van két dobókockánk, egy doboz gyufánk és jól tudunk hazudni, már kezdhetünk is Bast játszani. A gyufaszálakkal jelzik az "életeink" számát, eredetileg három kell, hogy legyen mindenkinkek. Egymás után mindenki dob a kockákkal, de az eredményt nem fedi fel, hanem gondosan eltakarja markával, és csak ő nézheti meg. Mindig a nagyobb számot kell megszorozni tízzel, a kisebbik számot pedig hozzáadni ehhez. Tehát egy hármas és egy kettes harminckettőt ad, egy négyes és egy ötös ötvennégyet, és így tovább. A "felemás" számoknál többet ér, ha bast dobunk, vagyis, ha a két kockán azonos szám jön ki. Legértékesebb a hatos bas, leggyengébb az egyes bas. A huszonegy mindent visz, ha ennyit dobunk, megnyertük a kört, újat kell kezdeni. A játéknak az adja az izgalmat, hogy nem kell feltétlen igazat mondani, arról, hogy hányat dobtunk. A lényeg, hogy nagyobb értéket mondjunk, mint amit az előttünk lévő játékos mondott. És most jön a lényeg: a soron következő mindig eldöntheti, hogy hisz-e a szomszédjának. Ha elhiszi, megy tovább a játék. Ha azt állítja, hogy játékostársa hazudik, akkor annak meg kell mutatnia a kockákat, és az veszíti el egy életét - gyufaszálát -, akinek nincs igaza. Előnyben a pókerarcok, és gyors észjárásúak!

Ki nevet a végén

A játékot már mindenki ismeri, hiszen azok közé a társasjátékok közé tartozik amelyben legálisan lehet az ellenféllel kibabrálni, ezt pedig ki ne élvezné. A játék lényege, hogy a saját bábuinkat minden akadályt elhárítva juttassuk be a házba, az előttünk rostokolókat pedig nyugodt szívvel küldhetjük vissza a kiindulópontjukra, annak érdekében, hogy minél nagyobb előnyre tegyünk szert. A hagyományos változat azonban a strandon nem a legpraktikusabb, ugyanis a bábuk nem tudnak ellenállni, sem a szélnek sem pedig a víznek. Akkor járunk a legjobban, ha a mágneses vagy az úgynevezett szurkálós változat mellett döntünk, a mágnesessel egy gond van, mivel a dobókocka nincs rögzítve ezért a csapat egyik tagját bátran megbízhatjuk azzal, hogy a kockát keresgélje a homokban, vagy a kavicsban.

Malom a homokban

Gyerekkorunkban a dohányzóasztalnál gombokkal malmoztunk papírlapon, a játék szabályai azóta sem változtak, csupán a hozzá szükséges infrastruktúrát kell a strand által kínált lehetőségekhez igazítani. A négyzet alakú pályát a homokba rajzoljuk, a gombokat pedig cseréljük le kagylókra és/vagy kavicsokra. Ha ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint a lábunkat a vízbe lógatva azon gondolkodni, hogy milyen taktikával kaparintsuk meg az ellenfél összes pozícióját. Az igazán rutinos játékosok már a mérkőzés elején tudják, hogy melyek a stratégiailag legfontosabb pontok, ahonnan aztán könnyűszerrel nyerhetünk. A cél pedig nem más, hogy birtokunkban lévő kagylókból vagy gombokból a legtöbbször tudjuk összerakni hármas kombinációkat és ezzel elnyerni az ellenfél összes bábuját.

UNO

Egy közkedvelt kártyajáték amelynek az az előnye, hogy egy-egy parti viszonylag hamar véget ér, a hátránya pedig, hogy több családban okozott már viszályt az, hogy durván megszivattuk szeretteinket. Több éves sérelmek láttak napvilágot különböző partik alkalmával. Sok játékkal ellentétben ez annál élvezetesebb, minél többen játsszuk. Az UNO speciális kártyát igényel, bár kreatívabbak francia kártyával is próbálkozhatnak, ilyenkor azonban fent áll annak a veszélye, hogy egy perc alatt belebonyolódunk az egyébként könnyű szabályokba. A feladat csupán annyi, hogy minél hamarabb megszabaduljunk a kezünkben lévő kártyáktól, mégpedig úgy, hogy megfelelő színű vagy számú kártyalapokat rakunk egymás után. Azonban ebben még semmi izgalmas nincs, a vérre menő harc akkor indul be, amikor  feltűnnek a színen a különböző szivató kártyák…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés