free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nőiesítésből elégtelen!

Borsa         Címkék: fegyver, , pink, rózsaszín, technika 0 hozzászólás

A technikai készülékek gyártói szerencsére már a női vásárlókra is gondolnak, ám sajnos azt hiszik, hogy az a csajos, ami rózsaszín. Jó, néha a leopárdmintát is bevetik.

A speciálisan nőknek szánt technikai eszközöket olyan vélt vagy valós "gyenge pontjaink" mentén tervezik, mint hogy szeretjük a rózsaszínt, mindig jól akarunk kinézni, vagy hogy félünk a sötét utcán. De vajon hogyan sikerült néhány rövid év leforgása alatt eljutni a pink színű mobiltelefonoktól a Hello Kittys géppisztolyig? Ennek járt utána a Guardian újságírója.

Az elmúlt néhány évben a technikai eszközöket gyártó cégek egyre inkább becéloztak minket, nőket. Egyre több, direkt a mi kényelmünket és biztonságunkat szolgáló termék kerül a piacra, kifejezetten nőcis dizájnnal. Ami gyakran abban merül ki, hogy a tárgy rózsaszín. Mert nekünk, nőknek állítólag az kell. "Az első ilyen jellegű produktum a Motorola pink színű Razr(kép1) mobiltelefonja volt, 2005 októberében" - mondta Susi Weaser, a Shiny Shiny szerkesztője.

www.exeltek.com.au

Mostanra a csajos formákkal, mintázatokkal és színekkel készülő kütyük már mainstreamnek számítanak. Mi, nők pedig vagy szeretjük, vagy utáljuk ezeket a cuccokat. "Nem tudsz besétálni egy rózsaszín mobiltelefonnal vagy laptoppal egy tárgyalásra úgy, hogy azután még komolyan is vegyenek. Mindig lesznek olyan nők, akik előnyben részesítik a rózsaszín holmikat, mégsem lehet azonban általánosan elmondani, hogy minden nőnemű kedvelné ezt a színt. Azt gondolom, hogy elképzelhető az is, hogy ezekkel a rózsaszín szerkentyűkkel igazából a tizenévesek vannak célba véve." - jegyezte meg Weaser.

Nos, joggal feltételezhető, hogy a fiatal nők jelentik a csajos kütyük legfogékonyabb célcsoportját. Ők azok, akiknek leginkább igényük van például az elképesztő neonszínekben készülő mp3 lejátszókra(kép2) vagy akár a leopárdmintás elektromos sokkolóra(kép3). Utóbbit egyébiránt márciusban dobták piacra az Egyesült Államokban, 379 dolláros áron és azóta már 13000 darabot adtak el belőle, nem csupán leopárdmintás, de vörös és - nem meglepő módon - pink színekben is.

http://cdn.overstock.com, www.memoryc.com, http://gizmodo.com

Ez a szerkentyű a gyártó szerint olyasmit testesít meg, amire tipikusan szüksége van egy nőnek. "A személyes védelem egyszerre funkcionális és divatos." - véli Rick Smith, a terméket gyártó Taser International ügyvezeto igazgatója. "Ez az új produktum már annak az eredménye, hogy meghallgatjuk a vevőinket, mire lenne szükségük".

Ezekkel a szerkentyűkkel valójában a divat és a biztonság közötti választóvonalat igyekeznek elkenni. Az Amazonon vásárolhatsz rúzsnak álcázott gázspray-t(kép5), négyféle színben - ezüst, fekete, piros, kék - , de lehet találni személyhívónak, tollnak(kép6) vagy épp kulcstartónak(kép7) álcázott változatokat is... Ha jobban belegondolunk, van ezekben a cuccokban valami furcsa. Mert vajon mennyiben határozza meg, hogy minek álcázzák a gázspray-det, azt, hogy tudod-e éles helyzetben használni? Ezeket a holmikat valóban azért hordod magadnál, hogy nagyobb biztonságban légy, vagy azért mert divatosak és tetszik a kinézetük?

www.amazon.com

Egyre jellemzőbb egyébként, hogy a különféle technikai eszközöket bizonyos beépített biztonsági funkciókkal is ellátják. Novemberben a Samsung piacra dobta a luxuskategóriás Armani mobiltelefont(kép8), mint a "világ leginkább biztonság-tudatos mobiltelefonját". Úgy tervezték meg, hogy ha úgy érzed, veszélyben vagy, csak meg kell nyomnod rajta négyszer a hívás gombot és a készülék szöveges üzenetet küld az előre beprogramozott öt számra. Persze az sem elhanyagolható körülmény, hogy esetleg épp azzal provokálsz ki egy támadást, ha látják, hogy ilyen mobiltelefon van nálad.

A technológiai iparban egyre erősebb az a trend, hogy mindenfélét  nőiesíteni kell. "Kissé dühítő, hogy azok a dolgok, amiket nőknek terveznek, mindig rózsaszínek. A nők igenis többet várnak el a látványos színezésnél" - jelentette ki Martha Lane Fox,  üzletasszony. "Bármi, ami rávezeti az embereket arra, hogy többféle technológiát használjanak, jó, ugyanakkor én nem vagyok azoknak a csicsás szerkentyűknek különösebben nagy rajongója, melyek úgymond a személyes védelmet szolgálják."

http://dailymobile.files.wordpress.com

Persze ezek  a holmik néha valóban nevetségesnek tűnhetnek, ugyanakkor van azért a dolognak egy komoly oldala is. Nevezetesen, hogy nőként azért nem mindig érezzük biztonságban magunkat a sötét utcán. Szakértők szerint azonban nem biztos, hogy a legjobb megoldás valamilyen "csajos" önvédelmi eszközt hordani magunknál és ebben bízni, hiszen benne van a pakliban hogy a támadónk esetleg valódi fegyverrel válaszol. Ugyanakkor az olyan megoldások, mint például a mobiltelefon biztonsági gombja, kifejezetten hasznosak lehetnek. Ugyanúgy, ahogy a személyi hangriasztó készülékek is, hiszen ezekkel egyrészt segítséget tudunk kérni, másrészt a támadót is jó eséllyel összezavarhatja vagy elriaszthatja. Akkor is, ha pink színű és akkor is, ha nem.

1. Nőiesítésből elégtelen!
2. Fegyverek felnőtt BarbieknakLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés