free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Spielberg lepaktált Bollywooddal

Borsa         Címkék: bollywood, hollywood, india, kishír, spielberg 0 hozzászólás

Bár Hollywood az indiai filmek stílusát még nem irigyelte el, de az ottani üzletemberek pénzét annál inkább. Most Spielberg kötött üzletet Bollywooddal.

Steven Spielberg nem először járt Indiában, itt forgatta néhány jelenetét a Harmadik típusú találkozásoknak és a második Indiana Jones mozinak is. Most azonban nem forgatni volt  ott, hanem összehozott egy jó kis üzletet. Nem mással, mint a dúsgazdag Indiai üzletemberrel, Anil Ambanival, akinél 2007-ben csak öt gazdagabb ember volt a világon, és aki egy év alatt megháromszorozta vagyonát. Most Spielbergnek is csurran cseppen ebből a vagyonból valami, hiszen a Dreamworks - a Wall Street Journal  tudomása szerint - körülbelül hatszázmillió dollárt kap Ambani telekommunikációs óriásvállalatától, a Reliance Big Entertainmenttől.

Ebből a pénzből Spielbergnek majd sikerülhet kirobbantania a Dreamworks céget a Paramounttal kötött kényszerű házasságból, ezzel újból független lehet. Állítólag egy közös mozivállalatot is alapít a milliárdos és a moziguru, amely évente körülbelül hat mozit is kitermelhet.

www.animationxpress.com

Bár a két kontinens mozikultúrája nem igazán nyitott egymásra, az amerikaiak nem rajonganak a háromórás, zenés-táncos produkciókért, és az indiai mozikban sem tarolnak a hollywoodi filmek, pénzügyileg úgy tűnik, egyre inkább összefonódik a két mozibirodalom. És lehet, hogy Bollywood egyelőre még elmarad Hollywood mögött, de a szakértők jóslata szerint az elkövetkező öt évben az indiai filmipar duplájára nőhet, míg Hollywoodnak már nincs nagyon hova fejlődni. Anil Ambadi egyébként korábban már vásárolt magának néhány igazi nagy hollywoodi sztárt, most még egy lépéssel beljebb került az amerikai filmiparba. Kíváncsian várjuk, meddig jut.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés