free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tipikus sminkhibák

Borsa         Címkék: árnyalás, elront, sminkhibák, szájkontúr, szemöldök 2 hozzászólás

A smink olyan a nőknek, mint a pasiknak a foci. Mindannyian azt hisszük, hogy értünk hozzá, de a tapasztalatok nem ezt támasztják alá. A leggyakoribb sminkhibák.

Biztos a kedves Borsaolvasókkal is előfordult már, hogy valami hajmeresztő dolgot néztek a tévében, amivel kapcsolatban figyelmeztették is a nézőket, hogy otthon senki ne merje leutánozni a látottakat, mert veszélyes. Esetünkben is valami hasonló történik. Nyomatékosan felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy amit most látnak, azt véletlenül se csinálják utánunk. Nagyon veszélyes, nemcsak azoknak eshet baja, akik kipróbálják, de azoknak is, akik a végeredményt látják Az ilyen fokú szépérzék elleni merénylet már garantáltan maradandó károsodásokat okoz. Hogy kibökjük végre, tipikus sminkhibákról van szó. Olyan rosszul berögzült rutinokról, amit újra és újra képesek vagyunk magunk és embertársaink ellen elkövetni. Pedig, ha így, akkor inkább egyáltalán ne. Akkor még ala natúr is jobban nézünk ki.
Borsasminkes most pusztán pedagógiai jelleggel követi el ezeket a hibákat szerencsétlen modellünkön. Egyik hibát halmozza a másikra, hogy legvégül létrejöjjön a rossz smink kvintesszenciája. Az abszolút elbaltázott smink. És, ha netán a végeredmény láttán, szakértői fölénnyel kezdenénk kacagni, megállapítva, hogy szerencsére mi nem vagyunk ennyire bénák, akkor is szálljunk magunkba. Talán egy arcon ritkán látunk ennyi sminkhibát, de egyet-egyet lehet, hogy mi is el szoktunk követni. Szóval figyelem, még a legjobbak is tanulhatnak valami újat. Szerencsére most nem saját kárukon.


Nézd meg a többi fotót is a sminkhibákról!

Az biztos, hogy alapozót nem érdemes úgy vásárolni, hogy két program között van öt perc szabadidőnk. A bőrünkhöz passzoló színt macerás megtalálni, órákig lehet a kézfejen próbálgatni, mire eldöntjük, hogy nekünk sárgás, vagy pirosas, sápadt, vagy kreol bőrünk van. Az alapozó színét a tényleges arcszínünk szerint válasszuk és véletlenül se aszerint, hogy milyen bőrszínt szeretnénk. Nem érdemes két árnyalattal sötétebbet választani, hogy napbarnítottnak tűnjön az arcunk, még akkor sem, ha a készséges alkalmazott a Rossmannban ezt tanácsolja. Napbarnított hatást bronzosító púderrel fabrikáljunk. Az alapozó alapozásra, nem festésre szolgál. Modellünkön elkövettünk minden létező hibát, amit lehet: bőrénél sötétebb árnylattal vakoltuk, ráadásul nem dolgoztuk el a széleken, az áll vonalában és a hajtöveknél. Katasztrófa. Ilyet soha!

Lehet ezt még tovább fokozni, nehogy azt higgyük, hogy nem. Most jön a púder! Nem apróztuk el, jól bepamacsoltuk vele modellünk orcáját. Az eredmény: Jól látható arcszőrök és ráncok, extra szárító hatás, bőrlégzés nullára redukálva. Ha a matt hatás érdekében szeretnénk bebiztosítani magunkat ennyi púderrel, akkor rosszul kalkulálunk, mert ha megizzadunk, foltokban fog leolvadni rólunk a cucc. A helyes metódus: a púderecsetet a porpúderhez épp hogy csak hozzáérintjük, majd lazán meglegyezzük vele arcunkat.A pirosítónál tipikus hiba, ha nagyon piros színt választunk, és azt rossz helyre tesszük fel, belefestjük a hajtövünkbe is, és amúgy is csak egy éles csíkot húzunk ahelyett, hogy eldolgoznánk a széleket. A pirosítónál sem érdemes az arcszínünktől nagyon elütő árnyalatot választani, a cél az észrevétlen árnyalás legyen. Akkor kerül jó helyre, ha arccsontunkat kiemeli, nem pedig elfedi. Ha az arccsontra húzzuk, akkor torz, beesett arcunk lesz. Tegyük az arccsont alá. Irányadó lehet, ha beszippantjuk arcunkat, és megnézzük, hogy hol húzódik be leginkább az arcunk.

A szemöldök az egyik kedvencünk, mert ezt olyan változatos módokon lehet elrontani, hogy arról külön könyv születhetne. Ott van ugye a tetovált szemöldök, ami mind formavilágában, mint színében roppant sokféleképp lehet ronda, pedig nem törvényszerű, hogy rosszul nézzünk ki, de ezt már megírtuk korábban. A természetes szemöldököt is el tudjuk rontani, ezerféleképpen. Például a fekete ceruzával. Elmondtuk már, de most még egyszer, utoljára: feketére soha ne fessük, mert az senkinek nem áll jól, még a legsötétebb hajúak is maximum sötétbarnára fessék.

További hibák, ha túl közel, vagy túl távol vannak egymástól, vagy rossz helyen és túlzó mértékben felhúzzuk az ívét, amivel "riadt tekintetet" gyártunk magunknak. Egy harmonikus arcon az orrcimpa és a szemzug által meghatározott vonalra esik a szemöldök belső fele, és az orrcimpa és a szem szélső sarka által meghatározott vonalra esik a vége. A teljes szemöldök hosszának - belülről nézve - az első kétharmada felfelé irányul, és az utolsó harmada lejt lefelé. Szerintünk jobban jártok, ha a forma kialakítását inkább kozmetikusra bízzátok .Már elrontottuk modellünk arcát, szemöldökét, most jön a szem! Rossz szemfestéshez tuti befutó a világoskék szín. Szigorúan egy árnyalat, és a teljes szemhéjra felmázolva. Semmi árnyalás, semmi satírozás, semmi színátmenet, csak egy csodás, kontúros kék félhold a szemhéjra! Na, ez is csak rémálmunkban kísértsen minket! Eleve rossz választás a sötét szemöldökhöz és a sötét tónusú sminkhez ilyen világos szemfestéket feltenni, de tovább rontjuk a helyzetet, ha mennyiséggel pótoljuk a minőséget, és az árnyalás helyett egy homogén színű pacát teszünk szemünk fölé.

Újabb visszatérő borzalom, a feketével vastagon alul kihúzott szem. Szemünket soha ne húzzuk ki alul, ha nem festünk rá, és vigyázzunk a feketével, mert optikailag kicsinyíti a szemet. Ha kihúzzuk alul, akkor ezt ellensúlyozzuk azzal, hogy hatalmas szempillákat festünk magunknak felül.Helyben vagyunk. A szempillafestés. Sokan megfeledkeznek róla, hogy a szempillának van töve is, nemcsak vége. Nem szép látvány, ha a szempillák tövén még ott a szemfestésről visszamaradt világos por, a pillák végén pedig bőven fityeg a fekete festék. A másik óriási tévedés e téren, hogy, minél több rétegben visszük fel a festéket, annál szebb, dúsabb, hosszabb pillákat kapunk. Ezzel a módszerrel - vagy, ha a tegnapelőttről rászáradt maradék szempillafestékre spirálozunk rá - úgy nézünk majd ki, mintha nagy szőrös hernyók ülnének a szemünkön.

Már csak a száj van vissza. Amit itt látunk eltúlozva prezentálja a tévhitet, hogy a kontúrnak sokkal sötétebbnek kell lennie, mint a rúzsnak. Gyakran látni lányokat tetovált - rosszabb esetben befeketedett - szájkontúrral, akik nem festik ki szájukat. Ez közönséges. Hangoljuk inkább össze a színeket, és lehetőleg ne fessünk "két számmal" nagyobb ajkakat, nem fog előnyünkre válni.És íme, a végeredmény, csak erős idegzetűeknek. Ismerős a látvány? Bár ez a smink a fantáziánk szüleménye, a valósággal való bármilyen egyezés nem a véletlen műve.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés