free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Okosan a menyasszonyi ruhák között

Borsa         Címkék: ara, divat, esküvő, menyasszonyiruha, ruha 0 hozzászólás

Hiába a fejben elképzelt, és az üzletben megtalált menyasszonyi ruha, ha nem úgy áll, ahogyan azt elképzeltük. Önkritika gyakorlás, néhány tanács és gyönyörű ruhák.

Nincs olyan nő, aki ne játszott volna menyasszonyosat gyerekkorában. Ki klasszikusan, ki extrémebb módon ugyan, de ez a téma minden lánykát megtalál. Aztán telik múlik az idő, és a barátnőknek is bekötik a fejét, mi pedig egy kis szerencsével állandó koszorúslányból szépen lassan menyasszonnyá válunk, és egy napon azon kapjuk magunkat, hogy menyasszonyi ruhák után futkározunk. Na jó, kicsit leegyszerűsítettük, de nagyvonalakban valahogy így megy ez.

A nagy nap ruhájának keresgélése közben a még oly' magabiztos arák is vissza tudnak venni határozottságukból és egyértelmű elképzelésükből, amikor nem azt látják viszont a tükörben, amit elképzeltek. Mert ugye nem mindenkinek áll jól a habcsók szoknya, a fehér szín vagy az abroncsos alj. Ahhoz, hogy ne kelljen sírógörcsöt kapnod és jó hangulatban teljenek a ruha kiválasztásával töltött napok, hetek, jó hónapok, segítünk néhány alapszabállyal. Kis mell, alacsony testalkat, aránytalanság és egyéb szerethető dolgok figyelembevételével készült el cikkünk.

Általánosságban a legfontosabbak

A megfelelő ruha kiválasztására időt kell szánni, először az a legjobb, ha az Interneten kutakodtok. Temérdek fórumot lehet találni, ahol az arák lelkesen osztják meg egymással a tapasztalataikat. Egyrészt érdeklődjetek afelől, hogy melyek a legjobb szalonok, bár a holnapok kinézetéből lehet következtetni a minőségre, de vannak olyan buktatók, amelyek csak a személyes látogatáskor derülnek ki. Mielőtt összeírnátok a lehetséges szalonokat döntsétek el, hogy mennyit szántok a ruhára, és persze azt is, hogy bérelni szeretnétek, vagy saját, méretre szabott ruhára vágytok. A bérelt ruhák általában 100 000 forintnál kezdődnek, de láttunk 300 000 forintért kölcsönvehető darabot is. Ha a ruhát meg szeretnétek vásárolni, vagy esetleg méretre készíteni, akkor az ár ennél jóval magasabbról indul és nincs határ. Tényleg nincs.


Nézegess még több menyasszonyi ruhát

Miután kiválasztottátok az álomdarabot, a kiegészítőkről is gondoskodnotok kell; egy rosszul kiválasztott cipő az egész estét elszúrhatja, ezért akkor vagytok okosak és az a legjobb, ha az esküvő előtt egy-két nappal már elkezditek otthon viselni, azonban pótcipőt még akkor is vigyetek magatokkal, ha úgy gondoljátok, hogy a kiválasztott darab egy túrabakancs kényelmességével vetekszik. A ruha kitisztításáról is sok esetben nektek kell gondoskodni, ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy semmiképpen se vigyétek a menyasszonyi ruhát feltűnően olcsó és nem igazán nagy forgalmú patyolatba, a vegytisztítás átlagosan 6000-7000 ft-ba kerül.

Kismellűeknek és/vagy telteknek

Kismellű lányok próbáljanak olyan fazont választani, amelynek az eleje gazdagon díszített, a húzások, selyemvirágok, vagy strasszok ugyanis kiemelik a dekoltázst. Ha még így sem vagytok elégedettek, akkor kérjetek a ruhátokba mellbetétet, ez az apró trükk körülbelül két méretet dob a melleiteken. Manapság leginkább a kétrészes ruhák hódítana, ez több szempontból is praktikus. Egyrészt az alsó és felsőrészt – amely a legtöbbször fűző – egymástól függetlenül tudjátok kiválasztani, arra azonban figyeljetek, hogy a színek passzoljanak. Egy elefántcsont míder és egy hófehér szoknya nem fog jól mutatni, és erről ne is próbáljátok meggyőzni magatokat.

Teltebb lányok próbáljanak vagy A-vonalú vagy egyenes szabású szoknyát választani, és a legjobban akkor járnak, ha kerülik a nagyon díszes, és gyűrt anyagból készült ruhákat. A képen látható alsórész magas vékony, fiús alkatú lányoknak áll a legjobban. Alacsony lányok kerüljék az ilyen fazonú szoknyákat, mert csípőrésznél található habcsók optikailag össze fogja őket nyomni.

Szerencsés arányosoknak

Ez a fazon az elmúlt években egyre nagyobb divattá vált, sokan szeretnének ilyenben az oltár elé vonulni, azt azonban érdemes tudni, hogy ez az úgynevezett harangszoknya csak igen kevés arának áll jól. Ez sajnos majdnem tökéletes alakot igényel, ugyanis ennél a ruhánál a legkisebb hibákat sem lehet elrejteni.

Alacsony vagy magas lányok egyaránt választhatják, a titok csupán annyi, hogy legyen arányos a testalkatuk. Körte lányoknak ez a fazon szigorúan tilos. Ha ilyen egyszerű, ruha mellett döntötök akkor bátran választhattok hozzá hangsúlyos fátylat.

Egyrészest akaróknak

Ellentétben az eddigiekkel, ez egy egyrészes ruha, ráadásul uszályos. Ha valaki beleszeret egy uszályos ruhába, akkor jól gondolja végig, hogy mire vállalkozik, mert sokszor az ilyen ruhákban több az üröm, mint az öröm, bár kétség nem fér hozzá, hogy ezek a fazonok a legelegánsabb ruhák és ugye az igazi menyasszonyi ruha elképzelhetetlen uszály nélkül.

Azonban ha valaki bizonytalan abban, hogy komfortosan fogja-e magát érezni egy ilyen ruhában akkor, jobb ha uszály nélküli fazont választ. Próbáljatok olyan ruhát keresni, aminek a hátsó része felgombolható, praktikus.

Csak magasaknak

Az előzőekben bemutatott darabban és ebben a fazonban az uszály a közös, valamint az, hogy szinte mindenkinek jól áll, kivéve a nagyon alacsony lányokat. 165 centi alatt a hosszú uszályokat jobb elkerülni, mert csakúgy, mint a nagy minták, összenyomják az alkatot.Ruhakereséskor a ruha súlyára is érdemes odafigyelni, ha nagyon nehéz darabot választotok, akkor egy idő után el fogtok fáradni, és higgyétek el, nem a tánctól.

1. Okosan a menyasszonyi ruhák között
2. Visszafogottaknak és abroncs gyűlölőknekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés