free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Monet rekordáron

Borsa         Címkék: árverés, festmény, impresszionista, monet, rekordár 0 hozzászólás

Egymilliárd forintnak megfelelő összegért kelt el Monet egyik legfontosabb impresszionista alkotásaként kikiáltott festménye. Persze az új gazdáról nincs hír.

Nemrég az Onassis ékszerek keltek el rekordösszegért a londoni aukciós házban, most egy Monet festmény döntött meg minden eddigi csúcsot kategóriáján belül, 40,9 millió fontért kelt el. Az előző rekord egyébként alig egy hónapos volt, egy New York-i árverésen született, de azt a Monet képet "csak" a mostani összegnek körülbelül a feléért vitte haza a szerencsés licitáló.

www.nytimes.com

A most árverésre bocsátott, 1919-ben készült 1 méter X 2 méteres Le Bassin Aux Nymphéas című vizililiomos festmény egy négy képből álló sorozat darabja, mely a szakértők szerint az egyik legfontosabb festmény az impresszionista festő késői korszakából. A sorozat többi képe közül egy a Metropolitanban van, egyet ketté vágtak, és egy pedig egy szintén Christie'sben lebonyolított árverésen szintén csillagászati összeg fejében került egy magángyűjtőhöz.
A most kalapács alá került festmény új gazdájáról szokás szerint nem tudunk semmit, csak azt, hogy több, mint egymilliárd forintnak megfelelő fonttal lett könnyebb a bukszája, de feltételezzük, hogy maradt még benne némi spórolt pénz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés