free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Santana és a lebegő agy

Borsa         Címkék: buli, kultúra, kultúrtripp, programok, zene 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.


Bár a kinti hőmérséklet a tűrésküszöb felett jár, mégis érdemes lesz magunk mögött hagyni a lefüggönyözött lakást meg a ventillátort, elvégre strandolhatunk az Erzsébet téren, ingyen hallgathatjuk Santanát, mászkálhatunk gyalog a Lánchíd közepén, ismerkedhetünk a kávé- és koktélkultúrával, ha pedig kimerészkedünk a fővárosból, akár még lebegő agyat is láthatunk. Borsa programajánl.


Na, mi van?

A Műcsarnok húsz, különböző generációhoz tartozó művészt kért fel olyan új munkák létrehozására, amelyek bemutatják az őket foglalkoztató kérdéseket és egyben reflektálnak is azokra. Személyes történetekről szóló, társadalmi megnyilvánulásokat elemző, költői összefüggéseket vagy a világot a humor aspektusából vizsgáló alkotások születtek. Ezeket állították ki a Na, mi van? című tárlaton, mely augusztus 31-ig látogatható. Láthatunk rajzokat, festményeket, szobrokat, fotó-sorozatokat és videókat, mégis az installáció az, ami e nagyszabású és sokszínű kiállításra leginkább jellemző.

www.mucsarnok.hu

Na, mi van? Kész választ a kérdésre senki sem találhat a kiállításban. De támpontokat és további kérdéseket igen. Kiállítók: Braun András, Bukta Imre, Csáki László, El-Hassan Róza, Erdélyi Gábor, Horváth Tibor, Kaszás Tamás Tibor, Kis Varsó, KissPál Szabolcs, Kudász Gábor Arion, Lakner Antal, Lovas Ilona, Menesi Attila – Christoph Rauch, Société Réaliste, Szacsva y Pál, SZ.A.F., Szász György, Szíj Kamilla, Szörényi Beatrix, Türk Péter, Várnai Gyula.

Santana, Lánchíd

Mielőtt még végképp annyi lenne a júniusnak, szombaton, az 56-osok terén sor kerül Kapcsolat koncertre. Ezt a rendezvényt néhány éve még leánykori nevén, Budapesti Búcsúnak hívták és annak az évfordulóját ünnepeltük ilyenkor, hogy az utolsó orosz katona elhagyta az országot. Ez azonban mára általánosan feledésbe merült és ez a buli megmaradt a magenta szolgáltató évi rendes banzájának, amire ingyenessége miatt úgy mennek ki a tömegek, mintha csak kötelező volna. Ettől elvonatkoztatva, vagy sem, idén Carlos Santanát  lehet élőben meghallgatni.

www.lossip.com, www.operett.hu

Szintén szombaton folytatódik a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat, ezúttal a színház jegyében. A Tudományos Akadémia parkolójában illetve az Alagút kijáratánál felállított színpadokon délután négytől prózai- és zenés színházi produkciókat láthatunk, illetve oda-vissza sétálgathatunk a lezárt Lánchídon. A program a pesti oldalon a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves, zenés osztályának Világzene című előadásában, Budán pedig az Operettszínház musicalgálájában csúcsosodik ki este kilenc óra magasságában.

Dizájn

Vasárnap lesz a Dizájn Világnapja, amit kifejezetten kézenfekvő módon a WAMP-on lehet megünnepelni. Az Erzsébet teret ezúttal - az időjárásnak tökéletesen megfelelően - mini plázzsá alakítják át. A megszokott Művészpiac designer termékei mellett ugyanis függőágyak, hűsítő lombok és nyári DJ-szettek várják a látogatókat.

www.fuggoagy.hu, http://szvet.mosaicglobe.com

Aki viszont megnézne egy lebegő, fehér agyat, annak vasárnap Hódmezővásárhelyre kell utazni, ugyanis az Alföldi Galériában aznap nyílik - és augusztus 10-ig látható - az Egyet fizet, tizenegyet kap! című csoportos kiállítás. Tizenegy fiatal képzőművész munkái láthatók a tárlaton, köztük Szabó Klára Petra street fashion festményei és Komolovszky-Szvet Tamás lebegő szobrai is.

Szájon, fülön és szemen át

Július 1-jén veszi kezdetét Pakson a 16. Nemzetközi Gatroblues Fesztivál. Színvonalas ételek, az ország vezető borászatainak borai, valamint világszerte elismert blues, funky és jazz-rock előadók várják a látogatókat a hat napos rendezvényen. Carl Palmer személyében a világ egyik legjobb dobosa állítja fel dobfelszerelését az ESZI sportcsarnok színpadára, de fellép a "brit Janis Joplin" Maggie Bell is.  Az amerikai LMT Connection a funky világába kalauzol három zseniális afro-amerikai muzsikus segítségével, a kortárs bluest pedig az angol Ian Siegal  képviseli saját zenekarával.

www.carlpalmer.com, www.kekfesztival.hu

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a Millenáris Parkban az első budapesti Kávé- és Koktél Fesztivál. Az esemény célja annak a magas szintű kávé- és koktélkultúrának a bemutatása és kóstolhatóvá tétele, amelyhez szinte minden feltétel adott, mégis elmegy egymás mellett a szakma és az ismeretlenre nyitott közönség.

Július 4-én pénteken indul és augusztus 3-ig tart a Tér-Film-Zene Fesztivál, de erről bővebben majd a jövő héten. Addig is menjetek, éljetek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés