free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A bélgázos szarvasmarhák és McCartney

Borsa         Címkék: böjt, környezetvédelem, mccartney, szarvasmarha 0 hozzászólás

Paul McCartney szerint, ha hétfőnként kihagynánk a húst, akkor megmenthetnénk a világot, vagy legalább lendíthenénk az élelmiszer krízisen. Meg az ő anyagi helyzetén.


A korszakalkotó ötleteiről híres ex-Beatle szerint, ha a társadalom felelős tagjai, hétfőnként nem ennének húsételeket, azzal visszaszoríthatnák az üvegházhatásért felelős szénmonoxid kibocsáltást, és felhívnák a húsfeldolgozók figyelmét az ipar környezetkárosító hatásaira. Állítólag ugyanis a szarvasmarhák, a bélgázok, és a kérődzés miatt több káros gázt bocsátanak a légtérbe - ezzel növelve az üvegházhatást -, mint a legelő melletti autópályán futó gépkocsik.

Emellett a húsalapú élelmiszergyártás sokkal több energiát igényel és több hulladékot is termel, mint a növényi és gabona alapú. Ráadásul most, hogy az élelmiszer árak az egekbe szöktek, amúgy sem árt egy kis spórolás.

www.peta.org.uk

Mielőtt elájulnánk McCartney környezeti tudatosságától, jobb, ha azt is tudjuk, hogy felesége, a megboldogult Linda McCartney létrehozott egy vegetáriánus élelmiszer láncot, amely fincsibbnél fincsibb készételeket gyárt vegások számára. Bár ezek az ételek semmivel sem olcsóbbak, mint a húsételek, Sir Paulnak ez az egyik legkomolyabb bevételi forrása, mióta Heather Mills a válás során kizsebelte őt, tehát komoly érdeke fűződhet a húsmentes élelmiszerek népszerűsítéséhez.

Amikor a sajtó megkérdezte McCartneyt, hogy több LMC termék vásárlását reméli-e a húshagyó hétfő ötletétől, az énekesesnek ez volt a válasza: "A klímaváltozásról készült legutolsó jelentés egyik legfontosabb következtetése az volt, hogy a CO2 csökkentéséhez az emberiségnek kevesebb húst kellene fogyasztania. Ezt pedig nem a Vegetáriánus Egyesület mondta hanem az ENSZ."
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés