free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Programot adunk

Borsa         Címkék: film, lánchíd, programajánló, wictorwooten, zene 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Akik éppen nem nyaralnak és nem is a VOLT, a Hegyalja vagy a Balatonsound fesztiválon töltik az elkövetkezendő napokat, azoknak is jár a tartalmas kikapcsolódás. Borsa ezúttal elsősorban nekik programajánl.

Film, zene, gasztronómia

Szóval legutóbb ott hagytuk abba, hogy 4-én pénteken indul és augusztus 3-ig tart a Tér-Film-Zene fesztivál. Ebből a "tér" az már kapásból nem annyira stimmel, hiszen az elmúlt négy évben megszokott Kossuth tér helyett idén a Nyugati pályaudvar szomszédságában álló bevásárlóközpont tetőkertjében rendezik meg. A "film" meg a "zene" viszont teljesen helytálló. Az ingyenesen látogatható fesztiválon ugyanis minden délután öt órától mesefilmet, majd többnyire egy-egy tévéfilmet vetítenek, amit aztán élő koncert követ. Nyolc óra körül egy-egy ismert, magyar vagy külföldi játékfilm következik, végül a napi program némafilm-vetítéssel zárul. A részletes műsor itt olvasható.Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a Budai Várban a Magyarok Nagy Asztala fesztivál, melynek célja a magyar gasztronómia hagyományainak és kultúrájának átfogó és hiteles bemutatása a történeti és gasztronómiai írások felhasználásával, a honfoglalástól napjainkig. A beugró felnőtteknek 1200 forint, melyhez 300 forint értékű kóstolójegy is jár. Részletes program és étvágygerjesztő a rendezvény honlapján böngészhető.

Lánchíd, plakátok

5-én és 6-án folytatódik a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat. Ezen a hétvégén világzenei produkciók veszik birtokba a pesti és a budai hídfőnél felállított színpadokat. Koncertet ad többek között az arab és török zenét az elektronikába oltó Myzrab, a tradicionális zsidó zenét jazzel ötvöző Nigun, illetve a világzene egyik legsokoldalúbb  és letöbbet foglalkoztatott hazai képviselője, Palya Bea is.A Budapesti Történeti Múzeum a legvidámabb barakk öltözködési kultúráját megidéző kiállítása után újabb retró témájú tárlattal jelentkezik. A Propaganda! című kiállítás XX. századi politikai plakátokat mutat be. Nem csupán ismerteket, hanem számos olyat is, melyek eddig sem kiállításokon, sem publikációkban nem szerepeltek. A tárlat szeptember 15-éig, a hét bármely napján megtekinthető.

Rock, csajok, gyermekvasút

8-án Victor Wooten basszusgitár-legenda és családtagjaiból álló bandája lép az A38 színpadára.  A zenész a hagyományos pengetési stílus esküdt ellensége, tapping- és slapping-technikája (a húrok mindenféle kézzel történő ütése-vágása) viszont lélegzetelállító, és nemcsak mint cirkuszi mutatvány.  Laza funk, elszállt szólózás, soul, Led Zeppelin, Hendrix és még ki tudja, mi minden, amivel a világ egyik legösszeszokottabb családi örömzenekara meglepheti a közönséget.

Július 10-én mutatják be a magyar mozik a St. Trinian’s - Nem apácazárda című angol vígjátékot. A St. Trinian’s nevű, rossz hírnévnek örvendő lányiskola finanszírozási gondokkal küzd, és mindennek tetejébe még az iskolaügyi miniszter is rájuk száll az iskola túlzott szabadelvűsége miatt. Ám a suli lányai erős csapatot alkotnak: okosak, bátrak és készek megvédeni kedvenc iskolájukat, ehhez azonban elő kell teremteniük valahonnan a fennmaradáshoz hiányzó pénzösszeget. A csajvezér Kelly az újonc Annabellel összefogva meggyőz egy tanárokból és leleményes diákokból álló szedett-vedett bandát, hogy hajtsák végre együtt az évszázad rablását. A Leány gyöngy fülbevalóval című festményt akarják ellopni a galériából…Pénteken pedig - bár nem muszáj pont akkor, lehet bármelyik nap - menjetek gyermekvasutazni! Pláne, ha utoljára akkor jártatok arrafelé, amikor még Úttörovasútnak hívták. Vigyétek el a gyereketeket, illetve ha még nincs, akkor a pasitokat, barátnőtöket, vagy önmagatokat! Délelőtt tíztől este hatig minden egész órakor indul járat a Széchenyi hegyről. Negyven perc alatt ér ki Hűvösvölgybe, ami pont elég arra, hogy klasszul lenyugodjatok. Az pedig - pláne a hét utolsó hétköznapján - kire nem fér rá?!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés