free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Némasági forradalom

Borsa         Címkék: forradalom, hímtag, kérdés, némaság, szó 1 hozzászólás

Hímtagunk úgy véli, jót tenne nekünk, ha leszoknánk a beszédről. Ha nincs kérdés, akkor egy vélemény van. Érdekes lenne kipróbálni. Egy hétig semmit nem kérdezni.

Amióta az emberek képesek a közléscserére, és így vagy úgy kommunikálnak, azóta szót értenek egymással, megbeszélnek és megmagyaráznak mindent, tárgyalnak és tájékoztatnak mindenről. Amióta tudunk beszélni mondunk hideget, meleget, igazat, hazugot, okosat, hülyeséget, jót és rosszat.

Közléscserekényszerünket a némaság megszólítása és faggatása mozgatja, mert kötelességünknek érezzük az ismeretlen, a kimondatlan dolgok feltárását és néven nevezését. Mindenki tudja, hogy minden beszéd mögött, ott van  a még többet érő hallgatás, és hogy a némaság legalább annyira végeláthatatlan és megismerhetetlen, mint az örökkévalóság. Köztudott, hogy kommunikációs képességek hiányában nehéz hadat üzenni, és van olyan, amikor cinkos, aki néma, de a csendből általában nincs baj, viszont szavakkal ölni lehet, és mindegy, hogy közvetve vagy közvetlenül.Ha az emberek kommunikációképtelennek születtek volna, akkor egészen biztos, hogy kevesebbet háborúznának. Ha nincs közléscsere, akkor megszűnik a mostani világ. Ha a kommunikáció offolásával akarsz világforradalmat kirobbantani a szabadságért, akkor ne új vallást, politikai ideológiát, vagy felhasználóbarát reklámszöveget írj, ne a webpontnégybe fektess be, ne a falakra írj üzeneteket, hanem ne szólalj meg, ne válaszolj az smsedre, ne nézd meg a méljeidet, és már el is kezdted a forradalmadat.

Ha azt mondják majd rád, hogy lassú vagy és anakronisztikus, szarj rá, és mond, hogy némasági forradalmár lettél. A kísérlet lényege a világbéke. Ha nem szólsz be, nem udvariatlankodsz, sértegetsz és bántasz másokat, hátha béke lesz, mondjuk szófukar, de valamit valamiért.Egy némasági forradalmár nem hagyja magát a gondolatai által befolyásolni. Megértetted a szavakat, amiket az imént olvastál? Érted a kérdést? Máris rajtam gondolkodsz. Miért van kérdés? Ha nem lenne kérdés, akkor a gyerek nem tudná meg, hogy miért kell aludnia délután, nem tudná meg, hogy mi az a csendespihenő, hogy miért pont most van, hogy miért neki kell, és miért ne ellenkezzen, mert mehet a büntibe. Ha nem lenne kérdés, akkor nem lenne holtomiglan-holtodiglan, nem lenne hazugság sem, és háború, meg benzináremelés. Ha nem lenne kérdés, akkor nem számítana az, hogy van-e még, meddig és hogyan ér véget, és az se számítana, hogy buzi-e vagy.

Ha nem lenne kérdés, akkor magány lenne a társas fajtából, akkor nem lenne ugye szeretsz még, és nem lenne a miért csak most mondod. Ha nem lenne kérdés, akkor minden ízlene elsőre, akkor nem lenne beszóltál, és nem lenne felelés sem. Ha nem lenne kérdés, akkor nevünk sem lenne, és mindig csak annyi parizert kaphatnánk a pultnál, amennyit az eladó gondol.Ha nem lenne kérdés, akkor nem lenne tévé, internet és talán kíváncsiság sem. Ha nem lenne kérdés, akkor csak ének lennének. Nem tudnánk kérdezni a másik felől. Nem lenne: "Hogy vagy?". Ha nincs kérdés, akkor nincs közvélemény. Ha nincs kérdés, akkor nincs pardon. Ha nincs kérdés, akkor egy vélemény van. Az egyéni, ami növeli az őszinteséget. Érdekes lenne kipróbálni. Egy hétig nem kérdezni. Önfejű hatású és udvariatlan a hős, aki nem kérdez, viszont nem lenne kérdés, hogy tudatlan, modortalan, tájékozatlan vagy bűnös.

Egyes vélemények szerint az angyalok nem rendelkeznek azzal a képességgel, hogy eldönthessék, hogy jót vagy rosszat cselekedjenek, csak mi és az isteneink. Mondjuk, ha nincs kommunikáció akkor nincs istenhit, vagy nem tudsz róla, mert te lehet, hogy clüpaaknepp-nek mondod, persze csak magadban. De azért emberek lesznek, bár kétlelkűek lesznek.A kétlelkűség nem okoz majd skizofréniát, maximum lelkifurdalást. Lesz egy isteni és egy egyszerű lelkünk. Olyan, mintha kétféle adalékanyag lenne az üzemanyagban, ami a gépet működteti. Ha az egyszerű adalék kerül túlsúlyba, akkor reggel ébredés után fogmosatlanul megyünk munkába, míg ha az isteni lélek a domináns, akkor talán le is zuhanyzunk, esetleg imádkozunk is egy picit.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés