free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sosem hallott Beatles interjú

Borsa         Címkék: beatles, garázs, interjú, kishír, skót 0 hozzászólás

Szerencse, hogy a filmőrültek néha leltároznak az évek alatt összegyűjtött relikviák között. Különben talán sosem került volna elő egy 44 éve készült Beatles interjú.

Richard Jeff filmőrült kincsre lelt saját dél-londoni garázsában. Egy filmesdobozon böngészni kezdte a felvétel előadóinak a nevét, és az elmosódott felirat szerint Paul Young (csak névegyezés az angol énekessel) és Morag Hood skót színész-műsorvezetők egy műsorát tartalmazta a doboz. Az igazi meglepetés azonban nem a két műsorvezető neve volt, hanem a két interjúalanyé. kiderült ugyanis, hogy a dohos garázsban negyvennégy évig hányódó doboz nem más, mint egy interjú John Lennonnal és Paul McCartney-val.


A beszélgetés egy Roundup nevű ifjúsági műsor részeként egyetlen egyszer ment le a Skót Televízióban. A szalag csodával határos módon megúszta a szakszerűtlen tárolást és az elmúlt négy évtizedes hányódást, most már egy archívumban őrzik, ahol a hőmérsékletet és a páratartalmat is pontosan szabályozzák.

 

www.liveinternet.ru 

A felvételen - amelyből a BBC Radio 4 már többször sugározott részleteket, és amelybe a BBC honlapján bele is hallgathatunk - a két gombafej arról mesél, hogy általában közösen írják a számokat, hol egy öreg zongoránál, hol más hangszeren, ami épp körülöttük van. Az interjúból megtudhatjuk, hogy McCartney élete első dala az I Lost My Little Girl című dal volt, amit egyébként csak a kilencvenes években játszott először közönség előtt. Mesélnek arról is, hogyan ismerkedtek meg egymással tizenéves korukban egy kerti bulin, ahol Lennon zenélt.

Mivel a Beatlesről alig akad olyan felvétel, ahol nem szerepelnek, zenélnek, hanem beszélgetnek, a szalagot óriási kuriózumnak tartják, és a Skót Televízió részéről már jelezték, hogy mindenképpen szeretnék tévében is lejátszani az interjút, hisz a szerzői jogok a tévétársaságot illetik.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés