free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszimpatikusabb filmbeli robot

Borsa         Címkék: cuki, film, lista, robot, sci-fi 0 hozzászólás

A robotokat sokszor ábrázolják öntudatra ébredt, ember ellen forduló, gonosz géplényekként, de azért akadnak szelídebb robotok is a filmekben. Itt van közülük öt.

Ha az utca emberét megkérdeznénk arról, szerinte lesznek-e robot takarítónők a következő évszázadban, valószínűleg gondolkodás nélkül rávágná, hogy igen. Tenné ezt azért, mert az önállóan gondolkodó, emberi irányítás nélkül működő gépek létezésének gondolata ma már kicsit sem tűnik irreálisnak. Annál is inkább, mert az elmúlt évtizedekben a sci-fi írók agyából sok száz hitelesnél hitelesebb szerethető vagy épp gyűlölhető robot pattant ki.

A gépek hol fellázadnak ellenünk, hol utánoznak, hol pedig segítenek, kiszolgálnak bennünket. A sci-fik által életre keltett robotok közül mi leginkább a segítőkész típust kedveljük, na nem azért, mert annyira romantikusak vagyunk, hanem mert ezek között vannak a legviccesebb, legaranyosabb karakterek. Az emberi tulajdonságok, érzelmek jól állnak a gépeknek, sokkal jobban, mint a mesefilmek cuki állatainak: egy robot ugyanis sokkal meggyőzőbben beszél, csodálkozik és unatkozik, mint egy animált kutyus. 

A tudományos fantasztikum legkedvesebb robotjai között nehéz helyezéseket osztogatni, hiszen mindegyikükben van valami egyedi, valami utánozhatatlanul eredeti. A gépek legyenek akár viccesen talpraesettek, vagy épp ügyetlenek és folyton boldogtalanok, ha van stílusuk, biztosan belopják magukat a szívünkbe. Mivel abszolút győztest nem tudunk választani, következzen a filmtörténelem öt legszimpatikusabb robotja abc sorrendben.     

Marvin, a depressziós

Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regényének paranoid androidja valószínűleg a legdepressziósabb robot a sci-fik történelmében, ennek ellenére imádjuk. A nagyfejű géplénynek akkora az IQ-ja, mint egy nagyobbacska bolygó teljes lakosságának, így aztán számtalan különböző okot fel tud sorolni, ami boldogtalanná teszi. Marvin soha nem örül semminek, mindent utál és rettentően cinikus. Sok rajongó szerint a depressziós robot a nagy sikerű könyv legviccesebb, legszerethetőbb karaktere, mi pedig egyetértünk, a legjobb poénok az ő szájából hangzanak el.


http://retromesefilmek.blog.hu Mikrobi, a mozgó fagyigyár

Kevesen tudják, de a magyar Dr. Botond-Bolics György tollából kipattant Mikrobi jó pár évvel megelőzte a Csillagok háborúja népszerű robotjait. Gyerekkorunkban imádtuk, sőt a mai napig valljuk, hogy ő minden idők legkúlabb bébiszittere. Nem elég hogy főz, mos takarít és mindig van kedve játszani, de egy-egy izzasztó kalandos rosszalkodás után még fagyit is oszt a gyerekeknek. Jöhetnek gömbagyak, űrkalózok, vagy zenélő kaktuszok, a háztartási robot az összes veszélyes helyzetben helyt áll, felülkerekedik a kozmosz legrémisztőbb teremtményein is. A hatvanas évek végén életre kelt Mikrobi igazi hungarikum, nem ártana elgondolkodni az esetleges újragyártáson, szerintünk nagy sikere lenne. 


www.xsibase.com R2-D2, a hűséges

Az alig egy méteres, tömzsi, hengeres testű asztrorobot annak idején pillanatok alatt meghódította rajongók szívét, annak ellenére, hogy Csillagok háborújának csipogó karakterét csupán a vele flangáló kissé bugyuta protokoll droid C3PO segítségével lehet megérteni. R2 rendkívül hűséges kis robot, ráadásul igencsak praktikus is, minden hibát elhárít, kódot tör, űrhajót javít, adatot tárol. Sőt, a talpraesett droid még harcol is, gondolkodás nélkül azonnal gazdái segítségére siet, ha azok bajban vannak.


http://richardhci2.blogspot.com Rodney, az idealista

Az itthon is nagy sikerrel vetített Robotok című animációs film főhőse, Rodney a külvárosban nőtt fel, és hisz abban, hogy egyszer neki is sikerül majd kitörnie a rozsdás fazekak és csövek közül. Mérnök szeretne lenni, hogy megszépítse a világot, jobbá és kényelmesebbé tegye a robotvárost. Ezért, akárcsak a legkisebb fiú a népmesékben, elindul szerencsét próbálni. Hiába érik pofonok és csalódások, nem felejti el az álmait, mindvégig eltökélten küzd értük. A kissé rozsdás porszívótestű géptini naiv elszántsága azért olyan megkapó, mert eszünkbe juttatja, hogy valaha mi is ilyenek voltunk.


www.igorstshirts.com WALL-E a magányos
 
A Disney és a Pixar legújabb robothőse, WALL-E szinte azonnal belopta magát a szívünkbe. Az ártatlan tekintetű rozsdás robot magányosan tengeti napjait a földön, ahol rajta kívül már egy lélek sem él. Az emberek távozása után csak a szemét maradt a bolygón, amit a történet szerint a szorgos droidnak kell eltakarítania. WALL-E amellett hogy halhatatlan és szkafander nélkül is tud az űrben utazni, szinte csak emberi tulajdonságokkal rendelkezik. Magányos, kíváncsi, kísérletezgető, talpraesett, aki folyton keresi az izgalmakat. A filmet július végétől vetítik a hazai mozik, addig is itt egy kis ízelítő.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés