free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső - Leárazás körkép: ruhák

Borsa         Címkék: cucckereső, leárazás, maradék, ruha, százalék 0 hozzászólás

Még bőven benne vagyunk a nyárban, de a boltok kirakataiban már rég megjelentek a leárazást jelző hatalmas százalékjelek. A Cucckereső gyanakodva indult útnak.

Amikor június közepe-vége tájékán megjelennek a kirakatokon a nyári kiárusításokat jelző, hatalmas százalékjelek, mi, nők jellemzően úgy rohamozzuk meg az üzleteket, mintha legalábbis kötelező volna. De ez vajon valóban arról szól, hogy de jó nekünk, mert klassz cuccokhoz juthatunk hozzá olcsóbban? Vagy inkább csak a spórolás illúzióját keltve ránk akarnak sózni mindenféle szedett-vedett holmit, amitől addig nem tudtak megszabadulni? Nekiindultunk és az üzleteket járva feltérképeztük a kínálatot és az állapotokat… A mai részben a belvárosi ruhaboltokét.

A Mangót már töltik fel az új kollekcióval, emiatt a leárazott készlet egyre kisebb területre szorul és amúgy is érezhetően az utolsókat rúgja a nyári akciósdi ebben az üzletben. Az állványokra zsúfolt, rövid ujjú felsőrészekből ránézésre még meglehetősen sok van, viszont ahogy találomra leakasztottunk néhányat, konstatáltuk, hogy szinte kizárólag csak L-es és XL-es méretekben.Kivételt képeznek ez alól a különféle cuki állatfigurás - bamba szemű kiskutya, tarka béka, satöbbi. - mintával ellátott csajpólók, ezekből ugyanis kapható még mindenféle méret, 1500-2000 forinttól. Ami viszont talán a legmeggyőzőbb a megmaradt árukészletből, az a sötétkék farmer felhozatal. Skinny és trapéz fazonok közül egyaránt bőségesen válogathatunk még, 6000 forinttól. Persze akik 34-es, illetve a 40-es, 42-es méretet hordanak, ezúttal előnyben vannak, de némi kutakodással azért lelhetők még 36-os, 38-as méretű darabok is. 

A Zarában még egyértelműen a leértékelés uralja a bolt területének nagy részét és ezzel együtt jár - az itt ilyenkor megszokottnak számító - kupleráj és turkálóhangulat. A földszinten és az első emeleten elsősorban az irodistanők találhatnak kedvükre való cuccokat: könnyű blúzok 2000, kosztümkabátok 6000, nadrágok, szoknyák 4000 forinttól vásárolhatók, elsősorban fekete, fehér és egyéb, semleges színárnyalatokban.Az élénkebb színeket a második emeletre szöktették: itt bőséggel válogathatunk az etno stílusú, bővülő fazonú felsők, tunikák és maxiruhák között, 2000-4000 forinttól, jellemzően M-es mérettől felfelé. Ugyanezen az emeleten egy jókora, tekergő halomból túrhatunk magunknak farmernadrágot, a mellette lévő halomból pedig rajzfigurás vagy valamilyen kétes értékű életbölcsességet hirdető feliratos trikót is hozzá. Már ha akarunk.

A H&M-ben sosem szokták túlpörögni a kiárusítást, mintha inkább csak azért csinálnák, mert ha máshol van, akkor már náluk is legyen, mutatóba. Emiatt aztán többnyire abban merül ki az egész, hogy olyan cuccokat akasztanak ki leértékelt áruként, melyen végigpillantva maximálisan érthető, hogy nem tudták eladni…Idén itt végezte a Marimekko kollekció  számos, igen esetlenre sikeredett darabja is, melyeket most 70%-os árengedménnyel próbálnak elsózni. Ezen kívül elsősorban formátlan és/vagy csúnya anyagból készült topok, hatalmas kardigánok és nagy méretű nadrágok kókadoznak még az akciós állványokon.

A Bershkába elsősorban azoknak érdemes betérni, akik retrós-hippis mintázatú miniruhát vagy tunikát, esetleg élénk színű cicafarmert szeretnének vásárolni. Előbbiek 4000, utóbbiak már 3000 forint körül vihetők. Ugyanitt 13000 forintra árazták le a fekete és barna, rövid bőrdzsekiket, ami ősztől továbbra is trendi lesz, ezért érdemes lehet elvonatkoztatni a kánikulától és ha még nem tettük meg, akkor most beszerezni egyet, ugyanis ha visszatér az aktualitása, akkor várhatóan az ára is újból felmegy majd. Mi szóltunk…A Stradivariusban komoly nadrágdömping van: farmer, szövet, lenvászon, pamut, rövid, hosszú, cica, trapéz, lógó ülepu, basic, casual, fekete, fehér, piros, sárga, zöld, kék, lila… Amilyet akartok, jó eséllyel találtok is, már 2000-3000 forinttól. A nyári felsőrész felhozataltól már kevésbé voltunk elájulva, viszont akadnak klassz, színes vékony pulcsik és kardigánok. Aki a rövid bőrdzsekiből inkább a színeset preferálná, az sárga, piros, rózsaszín és zöld változatokhoz juthat itt hozzá, nem egész 10 000 forintért.

A Benetton akciós kínálatának láttán erősen maradék-érzésünk támadt. A jobb cuccokat - ha voltak is - már levadászták, ami pedig megmaradt, az minden, csak nem felvillanyozó. Csupán csak néhány, 30%-os árengedménnyel kínált fekete és piros lenvászon cucc - nadrág, zakó, ingruha - van még, ami miatt nem teljesen hiábavaló ebben a boltban próbálkozni.A Mexxben viszont annál meggyőzőbb még a felhozatal: steril pozitivizmust árasztó, főleg pasztellszínű holmik utalják a földszintet, az élénkebb, mozgalmasabb - de szerencsés módon még így sem infantilis jellegű - kollekcióból pedig a pinceszinten válogathatunk. Gyakorlatilag kapható minden, ami elvárható: topok, rövid- és hosszú ujjú blúzok, zakók, nadrágok, tunikák és nyári ruhák is. Filléres olcsóság persze nem köszöntött be itt, de azért így is 30-50%-os engedménnyel juthattuk most hozzá a cuccokhoz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés