free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sophia Loren tiltakozik a szeméthalmok miatt

Borsa         Címkék: kishír, könyörgés, nápoly, sophialoren, szemét 0 hozzászólás

Egy tanács azoknak, akik most tervezik nyaralásukat: Nápolyt kerüljék el. Akkora a szemét a városban, hogy már Sophia Loren is felszólalt ellene. Meglátjuk, mennyit ér.

Nápoly megtelt szeméttel. A szemétlerakók csordultig  vannak, és  a lakosság tiltakozik az ellen, hogy új szeméttelepet létesítsenek. Az eredmény, hogy a az utcák kiábrándítóan szemetesek. A probléma tulajdonképpen már fél éves, de úgy látszik Sophia Loren úgy látszik most telt be a pohár. Talán úgy gondolta,  hogy ha személyesen ő szólítja fel az embereket, hogy fogjanak össze és minél hamarabb találjanak megoldást a problémára, akkor a szívükhöz kapnak a lakosok és illetékes hivatalnokok.

"Imára kulcsolt kezekkel könyörgök, sokszorozzák meg az erejüket, és orvosolják ezt a  problémát. Hatalmas aggodalommal a szívemben nézem ezt a tragédiát" - nyilatkozta Loren a La Repubblicának.

A nápolyi szemét ügy még tavaly decemberben kezdődött, amikor beszüntették a szemétszállítást, mert már nem fért el a szeméttelepeken. A bűzös halmok több ezer tonnásra duzzadtak, a helyzetet pedig csak rontotta, hogy a türelmetlen lakosság elkezdte felgyújtani őket. Ahhoz viszont már nem járultak hozzá, hogy új szeméttelepet létesítsenek a hatóságok.

www.lifeinitaly.com, www.time.com

Némileg enyhült a helyzet, amikor elkezdték hajón Németországba szállítani a szemét egy részét, valamint megnyitottak néhány régebbi szemétlerakót a környéken. Ezeket azonban, mint kiderült a maffia üzemeltette, pár hónapja ezeket is bezárták.

Bár az olasz díva jelenleg főleg Svájcban és Amerikában tartózkodik, ezer szállal kötődik Nápolyhoz, otthonának tekinti azt. Gyerekként még szüleivel a Nápoly melletti Pozzuoliban lakott, első sikerei pedig Nápolyban érték. Tizenöt éves korában anyja benevezte a helyi szépségversenyre, ahol második lett. A második világháború alatt a család a városba költözött. Színészi pályájának első igazi sikere a Vittorio de Sica rendezte Nápoly aranya című film volt 1953-ban.

Mi ugyan kicsit kételkedünk abban, hogy, ha fél éve nem sikerült pontot tenni az ügy végére - pedig olykor már a hadsereget is bevetették - , akkor Sophia könyörgése sokat vetne a latba. Lehet, hogy legalább annyit ér, mint az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi legutóbbi ígérete, mi szerint a hónap végére megtisztítja Nápolyt. Majd meglátjuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés