free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Westwood cigány modelljei

Borsa         Címkék: cigány, divat, kishír, roma, viviennewestwood 0 hozzászólás

Susi melegítőt, atlétát eddig a piacon vettünk, de már beszerezhetjük ezeket Vivienne Westwood kollekciójából is. Roma stílusú ruháit roma modelleken mutatta be.

Susogós melegítő, hatalmas aranyékszerek, csiricsáré pólók és atléták, színes, öltönyök. Ezeket a darabokat minden további nélkül megtalálnánk a Józsefvárosi piacon is, de ezt a felhozatalt láthatták azok is, akik Milánóban megnézték Vivienne Westwood 2009-es tavasz/nyári férfiruha kollekcióját.

A botrányos kollekcióiról és feltűnő külsejéről híres divattervezőnő a tolerancia jegyében a cigány kultúrából merített ötleteket legújabb kollekciójához. Ez azonban még nem minden. Hogy hitelesen mutassanak a kreációk a modelleken, a szokásos csábos szépfiúkat lecserélte igazi, hétköznapi romákra.  Egy milánói városi elöljárónak az volt a reakciója a látottakra, hogy a tervezőnőnek romantikus képzetei vannak a romákról, és szívesen elviszi őt egy helyi cigánytáborba, hogy lássa, milyen bűnben élnek.

Ha elképzeljük, hogy düllesztette szemeit az előkelő, divatbemutatókra járó közönség, amikor meglátta a tagbaszakadt, szőrös mellkasú cigány modelleket, aranyfoggal és hatalmas arany fuxokkal, akkor máris szimpatizálunk a rebellis divattervezőnővel. Polgárpukkasztásból tuti ötöst adnánk neki, de nem repesnénk az örömtől, ha pasink rákattanna a stílusra, és tavasztól két számmal rövidebb szárú, fényes anyagú öltönynadrágot húzna, hozzá szigorúan zokni nélkül hordaná cipőjét, a nyakában meg centi vastag lánc fityegne, mellkasig kigombolt inge felett.

www.trendhunter.com, www.fashionfm.it, www.guardian.co.uk
Van több kép is, nézd meg őket!

A  már hatvan felett járó Vivienne Westwood egyébként nem először lepi meg kollégáit és közönségét. Jóformán mást sem csinál azóta, hogy pályán van, mint sokkol. Először is, fiatalon azért hagyta ott férjét, mert összejött a Sex Pistols menedzserével. Elkezdte öltöztetni az együttest, gyakorlatilag megteremtette a punk divatot. Készített már kalóz kollekciót, tett már női melleket a férfimodelljeire, vagy épp provokatív, politikai feliratú pólókba bújtatta őket.

Mostani akciója azért is szólt nagyot, mert épp Olaszországban mutatta be kollekcióját, ahol a lakosság és a hatóságok részéről meglehetősen nagy az ellenállás a cigányokkal szemben. Volt olyan terv, hogy a nagyvárosok környékén létesült cigánytáborokat úgy számolják fel, hogy  pénzt adnak a romáknak azért, hogy visszaköltözzenek Romániába. Legutóbb pedig az a váltott ki sokakból ellenérzést, hogy Roberto Maroni belügyminiszter bejelentette, ujjlenyomatvétellel  egybekötött népszámlálást akarnak tartani a cigány bevándorlók között.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés