free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 retró kiülős

Borsa         Címkék: hely, kiülős, kocsma, lista, retró 0 hozzászólás

Bár mi leginkább kihalásukat tapasztaljuk, állítólag gombamód szaporodnak a nyári romkocsmák Budapesten. Összeszedtük a legjobbakat. Lista: öt retró kiülős.

A város egymás után túrja alá az underground és a minőségi kocsmafílinggel rendelkező, hőségkompatiblilis, vagyis kiülős - értsd szellős kerthelység - funkcióval is felszerelt békebeli kis krimókat. Persze rendre nyílnak új helyek, de ezek egyrészt ritkán élnek túl egy szezonnál többet, másrészt a hangulat sem mindig az igazi. Listánkban ezúttal a kedvenc retró italozó egységeinket jártuk körbe, melyek egyelőre még tartják magukat kisebb-nagyobb helyi és formai átalakulások után is.

 

www.port.huCorvintető

Az igazi underground a város felett kezdődik! Bár némi ellentmondás sejlik ki a mondatból, a Corvintető - nem túl szellemdús - névre keresztelt szórakozóhely és tetőtéri közös napozó abszolút egyedien támasztja alá ezt. A hely szellemét a nagy szocialista bevásárlókomplexum kongó falai és az építési terület fíling adja. A rengeteg megmászott lépcső jutalma egy kopár betonplacc, Blaha-panoráma és dülöngélős asztalok. Városszag és fröccs a magasban, mi ez, ha nem igazi kozmopolita romantika?


http://geospace.hu Fecske Terasz

A mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat, csak ott hibádzik, hogy sosem térünk ki a fecske fajtájára, mert már a Monty Python csoport is pedzegette, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fecskéről is van szó. A Fecske pedig bizonyítottan nyarat csinált, ahogy megnyílt, jött a nyár és azóta is több-kevesebb sikerrel ugyan, de tart. A Komjádi uszoda tetején burjánzó urban-kultúrát pedig azóta sem lehet megfékezni, igazi retró-strand életérzés zenével, tekével és még a vízre is rálátni.www.port.hu Holdudvar

A Holdudvar számunkra legszimpatikusabb arcát még a Múzeum körúti ELTE bölcsészkar belső udvarán mutatta, de a Margitszigetre kitelepülve sem kritizálhatjuk nagyon, bár a kellemesen sznob bölcsész életérzés kihalt a helyből. Cserébe viszont nőtt a szabadtéri felület, és a pulthosszúság is. A városi szmog már keveredik a dunai illatokkal, ami egészen sajátos szigeti élményt nyújt. Az asztalok-székek pedig itt is követik a laza strand dizájnt, hangulatosan izegnek-mozognak a fenekünk alatt.


www.szimpla.hu Szimpla

A Szimpla az egyik legöregebb róka a felsoroltak közül, és minden viszontagsága ellenére remekül tartja magát. A romkocsma és füvészkert hangulat itt a legszembeszökőbb, a retró felmagasztalására még egy kibelezett szocialista jelképautó is figyel a kert közepén, funkcióváltás után többnyire ülőalkalmatosságként. Dögmelegben is kellemesen hűs és dohos levegőt lehelnek a kertfalak, és az egyetlen hely a városban, ahol kérdés nélkül tudják, hogy mi az a "házmester" - 3 dl bor és 2 dl szódavíz kombó.


www.west-balkan.com West Balkán Ground

A WB a szívünk csücske, persze még abból az időkből, amikor riksával lehetett végigbumlizni a vaksötét Kopaszi-gáton, aztán egyszercsak belecsöppentünk a buliba. Azóta már háromszor költözött a hely, és minden egyes alkalommal vesztett picit a varázsából. Hol vannak már azok a békebeli szöszmöszfotelek, meg az ezeréves foszló tapéták? A jelzőbójaként funkcionáló piros lampionok viszont maradtak, sőt a vadiúj komplexum egy "grundot" is kapott maga mellé, vagyis magába... A Molnár Ferenc skanzen-program első helyszíne ez, plusz helyes kis zugok mindenfelé, kivetítő, rengeteg ital és a Pál utcai fiúk is ide járnak.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés