free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nesze neked Balaton Sound

Borsa         Címkék: balatonsound, fesztivál, koncert, sziget, zamárdi 2 hozzászólás

A tavalyi tapasztalatok alapján nagy reményekkel indultunk az idei Balaton Sound fesztiválra, de sajátos hangulatát sajnos idén már elvesztette, kis Sziget lett belőle.

Az idei Soundot a Balaton mentette meg, a mi kicsi édesvízi büszkeségünk kihúzta a csávából az eredetileg "elit" rendezvénynek szánt fesztivált, de nézzük csak szép sorjában.

Már hetekkel korábban lázban égtünk, lelkesen vásároltuk a napolajokat és egy-két igazi fesztivál szettre is szert tettünk, az izgalmunkat csak fokozta, amikor kiderült, hogy a Balaton Soundra minden jegy elkelt elővételben. Egyrészt kíváncsiak voltunk, hogy a viszonylag szerény méretű helyszín, hogy fog megbirkózni ennyi emberrel, másrészt pedig a tavalyi pozitív tapasztalatokból kiindulva vártuk, hogy a rendezvény képes-e felülmúlni önmagát.


Nézd meg képeinket a Balaton Soundról!

Ma már tudjuk, hogy nem sikerült, a Sound varázsa idén tovatűnt és helyette maradt egy kis Sziget utánérzés, ami egyszer egy évben éppen elég. A nappali programok már az első naptól kezdve elég jók voltak sőt, utólag végiggondolva a délelőtt és kora délután kialakult spontán bulikon jobban éreztük magunkat, mint az esti erőltetett menetben. A T-mobile terasz igazán kitett magáért a lelkes hostesek minden reggel túros táskával és kávéval próbálták meg életre kelteni az igencsak lestrapált bandát, a "délelőttös" lemezlovasok pedig napról napra kellemes meglepetések tartogattak.

Kicsit másnaposan, de mindig teljes erőbedobással tekergettük a csípőnket a 38 fokos hőségben, és ha meguntuk, akkor egyszerűen csak leheveredtünk a kanapékra és kiszuszogtuk magunkat a következő dj szettig. Az MR2 terasza - ugyanis itt nem színpadok vannak - szintén nem okozott csalódást, legalábbis nappal nem, a régi motorosnak számító Karányi mindent megtett azért, hogy a napszúrással küszködő fesztiválozók elfeledjék az aktuális fejfájásukat.Tapasztalt fesztivállátogató lévén pontosan tudtuk, hogy az ebéd és a vacsora mindig sarkalatos pont, ugyanis a gyrosból és sültkolbászból álló menüt minden évben rendre megunjuk, nagyjából a második napon. Az idén alternatívaként felfedeztük az úgynevezett stircelt krumplit, ami egy teljesen egyszerű hagymás krumpli, viszont cserébe van saját karakteres íze és viszonylag tápláló. Az utolsó meggyőző érv pedig az ára, egy adagért 350 forintot kérnek, ami a helyi viszonylatokban egyáltalán nem számít drágának, bár ha valaki nem bírja ki hús nélkül, akkor az ebédet nagyon nehéz megúszni 1500 forint alatt.

A másik alternatíva a szendvics volt, ami a korábbiaktól eltérően nem uborkától átázott zsemlében várta az éhhalállal küszködő fesztiválozókat, hanem helyben sütött, ropogós bagettet kapunk és körülbelül tízféle feltét közül választhattunk sőt! Legnagyobb meglepetésünkre még friss zöldséggel is jócskán megpakolták. A menüből nem maradhatott ki két igazi klasszikus, a tortilla és a churros, melyek nélkül már nem igazán lehet elképzelni nyári rendezvényt. A tavalyi sushinak hűlt helyét találtuk, a főzelékeket pedig még nyomokban sem. Az italokról csak annyit, hogy a koktélokat jobb volt elfelejteni, ugyanis a mixerek mojito helyett mentás limonádét adtak igencsak borsos áron, úgyhogy nappali frissítőnek maradt a fröccs bodzaszörppel.Ami pedig a zenei kínálatot illeti, megegyezhetünk abban, hogy a nappali változatos zene után estére az igazi szeletelős muzsika maradt, amit csak nagy erőfeszítések árán lehet hosszú távon kibírni. A Sound alapvetően elektronikus zenei fesztivál ezért aztán joggal várhattuk volna, hogy többféle stílussal is találkozhassunk, ehelyett a teraszok nagy részén ugyanazt hallottuk, ezért nem maradt más, minthogy mi is nekiálljunk szeletelni és csápolni az első két napon lelkesen a második kettőn pedig kötelezőből. A rendezvény helyszínéül szolgáló szabad strandot a szervezők telezsúfolták különböző teraszokkal, ami pont attól a kicsit családias hangulattól fosztotta meg a Balaton Soundot, amiért tavaly megszerettük. A Szigeten nincs gond a sok sátorral és egyéb helyszínnel, de az egy egészen más típusú kezdeményezés, ott már hozzászoktunk a porhoz és a hangzavarhoz, na meg persze a tömeghez.

Zamárditól egészen mást vártunk, kevesebb embert, barátságosabb biztonsági őröket és tisztább környezetet az elvárásainkat nem légből kapottan találtuk ki, csupán a tavalyi rendezvényből következtettünk. A harmadik nap reggelén már láttuk, hogy a mindent elborító kosz és szemét megpecsételte a buli sorsát, szépen lassanként kis Szigetté vált. A fesztivált elborító szeméthalomért viszont kár lenne a szervezőket okolni, ők mindent megpróbáltak, viszont a hatalmas tömeg egy emberként szórta szét a különböző műanyag palackokat és poharakat, attól teljesen függetlenül, hogy volt-e mellettük kuka vagy sem. A vécékben uralkodó káoszról pedig jobb nem is beszélni.Összességében nem volt rossz fesztivál, hiszen ki ne szeretne zenét hallgatva sütkérezni a Balaton parton, viszont nem veszítettünk volna sokat akkor sem, ha itthon maradunk. A tavalyi hangulatnak nyomát sem találtuk, úgyhogy a negyedik nap estéjére eluntuk a Soundot,  már egyik program sem kötötte le a bandát - pedig a fodrászok még ekkor is lelkesen készítettek partifrizurát minden arra vállalkozónak -, így tőlünk teljesen szokatlan módon még vasárnap éjjel visszautaztunk Pestre.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés