free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 idióta sport

Borsa         Címkék: dilis, lista, sport, verseny, vicces 0 hozzászólás

Vannak sportok, melyeknek hiába vannak lelkes rajongói és annál is lelkesebb művelői, nem valószínű, hogy bekerülnek az olimpiai sportok közé. Öt dilis sport.

A sportversenyeket általában nagy izgalomban nézi az ember, lerágja tíz körmét, dühödten átkozza azt, aki legyőzni látszik kedvenc csapatát, sportolóját, feszülten várja, hogy mi lesz a végeredmény. Ám vannak sportversenyek, amelyeket nézve leginkább a röhögőgörcs kerülgeti az embert, de legalábbis döbbenten, fejcsóválva motyogja, hogy "ezt nem hiszem el".  Az olimpia közeledtével, úgy gondoltuk, érdemes mazsolázni azok közül a sportágak közül, amelyek kimaradnak a nagy világversenyből. Valljuk be, nem indokolatlanul. Öt dilis sport.

www.zinkalo.com Feleségcipelő verseny

A télapó hazájában nincs hiány zakkant emberekből. Példának okáért a finnek imádnak feleségükkel a nyakukban rohangálni. Mint minden rendes sportágnak ennek is  van egy eredettörténete, állítólag egy tizenkilencedik századi haramia mérte le úgy a hozzá csatlakozó többi rabló erejét, hogy megkérte őket: ugyan cipeljék már egy kicsit az asszonyt. Az első hivatalos feleségcipelő versenyt 1992-ben rendezték, és azóta is minden évben megtartják július első felében Finnországban, de már a világ más részein is rákaptak. A vicces versenynek szigorú szabályai  vannak. A férjeknek egy 250 méteres vizes, kavicsos, homokos, füves szakaszokkal tarkított terepen kell cígölni saját, vagy akár nem saját nejüket. A feleségnek idősebbnek kell lennie 17 évesnél és nehezebbnek 49 kilónál, ellenkező esetben plusz nehezékekkel kell elérni ezt a  súlyt. Aki elejti, vagy leteszi a feleséget, az büntető pontot kap. A versenyt hiába rendezik Finnországban, a fránya észtek gyakorlatilag mindig megverik az összes többi nemzetet, idén sem volt ez másképp.

www.uli-sauer.deLó és ember maratoni futóversenye

Állítólag egy Gordon Green nevű walesi férfi 1980-ban hallotta, amint két férfi arról vitatkozik, hogy vajon az embernek, vagy a lónak nagyobb az állóképessége, kitartása. Mivel a kérdés Greent is foglalkoztatta, megrendezte az első ló-ember maratont még abban az évben. A táv 22 mérföld, vagyis 35 kilométer, tehát valamivel rövidebb, mint egy maraton, a terep azonban nem könnyű,  Wales dimbes-dombos vidékein kell megtenni. A verseny egyébként nem is annyira ló és ember között zajlik, hisz a lovakat is emberek ülik meg, de persze biztos van egy pont, ahonnan már a legjobb lovas unszolására sem hajlandó tovább ügetni egy paci, vagy legalábbis nem olyan gyorsan. Az első év, amikor ember győzött a versenyen, az 1985-ös verseny volt volt, de ekkor egy bringás győzte le a lovakat, ugyanis biciklivel is lehetett nevezni. 2004-ben aztán egy saját lábán futó ember is legyőzte a lovakat, és tavaly is ember nyert, 11 perccel verte meg a leggyorsabb négylábút.


http://inventorspot.comMocsári búvárverseny

1985 óta minden augusztusban akad jó néhány elvetemült békaember, akinek legfőbb vágya, hogy egy 55 méteres bűzös, iszapos mocsárral teli árokban ússzon két hosszt. A békatalp és a búvárpipa viselete kötelező a versenyzőknek és nem úszhatnak semmilyen hagyományos úszásnemben, de ez nem nagy gond,  a terep sokkal inkább a kétségbeesett kapálózásra ad módot, mintsem az úszásra. Az egészben az lehet a legjobb a versenyzők számára, hogy a táv teljesítése általában nem tart tovább két-három percnél, aztán lehet menni mosakodni, fertőtleníteni magukat. Legalábbis mi tuti ezt tennénk. Az esemény helyszíne úgyszintén a festői Wales, de szerencsére ebben a versenyben csak emberek küzdenek egymással, a lovakat kihagyják a "jóból". Bár a sportágnak van mocsári mountain bike-os szakosztálya is, tehát van, aki bringázik a mocsárban.


www.dailymail.co.ukSajtgörgetés

Egy szép tavaszi napon mingen évben a világ számos pontjáról érkeznek elszánt sajtüldözők az angliai Cooper 's Hegyhez, hogy ott részt vegyenek az egyik legidiótább sportversenyen, ami létezik naprendszerünkben. A verseny lényege, hogy a hegytetőről legurítanak egy jókora darab kerek Gloucester sajtot, majd egy perc múlva nekiiramodnak a versenyzők is - bár inkább maguk is gurulnak -, hogy utolérjék a sajtot. Persze mindig a sajt nyer. Nem elég, hogy van egy perc előnye, akár 112 kilométer per óra sebességre is felgyorsulhat a lejtőn. Az eleve elrendelt kudarc és a verseny történetében nagyon is gyakori balesetek ellenére a sport rendkívül népszerű. Pedig még a nyeremény sem olyan nagy érték. A völgybe legkorábban érkező hazaviheti a sajtot.


http://news.nationalgeographic.comSakk-boksz verseny

Egy nem normális sport eredete lehet valamilyen mendemonda, de úgy is keletkezhet, ha ötvözünk két normális sportot. Létezik például víz alatti hoki is, de az már nem fért be listánkba. Helyette egy  olyan sport szabályait ismertetjük most, amit lehet, hogy azért találtak ki, hogy rácáfoljon arra a  két  sztereotípiára, miszerint a bokszolók nem IQ bajnokok, a sakkozók pedig mind fel voltak mentve tesiből. A sakk-boksz versenyen résztvevők felváltva vívják csatájukat négyperces sakk és kétperces bokszmeccseken, összesen 11 meneten keresztül. Így legalább, ha valaki vesztésre áll sakkból, akkor legálisan vezetheti le feszültségét azzal, hogy jól elagyabugyálja az ellenfelét.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés