free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem ehetünk kutyát az olimpia alatt

Borsa         Címkék: étterem, hús, kishír, kutya, olimpia 0 hozzászólás

Amikor utazunk, szeretjük kipróbálni a helyi kajákat, de kutyát soha nem ennénk. Nem is tudnánk, az olimpia idejére Kínában kitiltották a kutyahúst az éttermekből.

Aki az olimpia ideje alatt betér egy pekingi étterembe, annak nem kell attól félnie, hogy kutyát tesznek elé. A város elöljárói ugyanis megtiltották, hogy az étlapokon kutyahúsból készült ételek szerepeljenek. Azt tanácsolják, hogy ha netán valamelyik vendég mégis kutyát kérne, akkor a pincérek óvatosan ajánljanak helyette valami mást.Így akarják elkerülni, hogy kellemetlen pillanatokat éljen át a nyugati kultúrához szokott turista, és ezek szerint úgy gondolják az állatvédőktől is jobb félni, mint megijedni. Inkább nem hergelik őket a kutyamenüvel. Legalábbis az olimpia időtartama alatt.


A kutyahús egyébként már Szöulban is tiltólistára került az 1988-as olimpia alatt. Lehet, hogy a budapesti éttermeseknek már most el kellene kezdeni gondolkodni, mivel helyettesítik majd a pacalt, vagy a körömpörköltet, hátha egyszer nálunk is lesz olimpia?
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés