free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Indiában pénzt kap, aki nem az utcán pisil

Borsa         Címkék: india, kishírdíj, nyilvános, vécé 0 hozzászólás

Indiában olyan elterjedt az utcai pisilés, hogy a bűz elviselhetetlen. Egy új módszerrel elérték, hogy sorok áljanak a nyilvános vécéknél: fizetnek annak, aki azt használja.

Indiában egy Musiri nevű kisvárosban bevezették a pisidíjat. Mielőtt legyintenétek, hogy: "ugyan már, ezt rég ismerjük", gyorsan hozzátesszük, hogy nem a kis dolgát végző embernek kell fizetni. Neki fizetnek. Feltéve, ha a nyilvános vécében könnyít magán és nem az utcán.

 

Alapesetben ugyanis Indiában ez  bevett szokás, az eredmény pedig a katasztrofális köztisztaság és higiéniai állapotok, no és az, hogy az emberek gyakran kendővel, vagy maszkkal az orruk előtt közlekednek az utcákon a bűz miatt.Az új rendszer bevált, az emberek sorban állnak a nyilvános vécék előtt, pedig az összeg nem nagy, amit kapnak érte. Ha valaki szorgalmasan pisil a kijelölt helyeken, egy hónap alatt körülbelül egy dollárt tud összegyűjteni . Hát igen, ahogy Vespasianus császár mondta - aki épp a mostani példával ellenkezőleg megadóztatta a nyilvános vécéket - Pecunia non olet, vagyis: a pénznek nincs szaga. Kivéve, ha valaki elfelejt kezet mosni mielőtt átvenné a pisilésért járó pénzt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés