free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Vivienne Westwood

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, punk, tervező, viviennewestwood 0 hozzászólás

Botrányos a kinézete, és az általa kreált ruhák is, de az angol királynő is elismeri. Ismerd meg sorozatunkban most Vivienne Westwood, a divat punk nagyija van soron.

Vivienne Westwood már életében legendává vált. Az 1941-ben született tervezőnő napjainkra szinte minden lehetséges díjat besöpört, munkáját még a divattól igencsak elzárkózó angol királyi család is elismerte, és a különc divatdiktátort lovaggá is ütötték. A tipikus munkáscsaládból származó Vivenne élete sokáig cseppet sem különbözött más angol háziasszonyok mindennapjaitól: férjhez ment, gyereket szült és próbálta megállni a helyét a tűzhely mögött. Ez viszont Westwoodot egyáltalán nem elégítette ki, elvált, majd újból férjhez ment a Sex Pistols menedzseréhez Malcolm McLaren és az új kapcsolat egy teljesen más életet kezdetét jelentette számára.

Férjével együtt 1971-ben megnyitották az első butikjukat, aminek nemes egyszerűséggel a SEX nevet adták. A nyolcvanas évekre a popzene világa megváltozni látszott és Westwoodnak nem volt más választása, mint követni az új irányvonalakat. Az ekkor tervezett "kalóz" kollekció akkora sikert aratott, hogy megnyíltak előtte az igencsak konzervatív Párizs kapui is. 2004-ben egy hét éven át tartó kiállítás sorozat vette kezdetét, amely a divatdiktátor munkásságát hivatott bemutatni az USA-tól Kínáig.

www.style.com
Nézegess még több ruhát Vivienne Westwoodtól!

Az idei tavaszi-nyári női kollekciójában magához képest kissé visszafogott ruhákat álmodott meg - bár a férfi kollekcióról ez már kevésbé mondható el -, azonban egyvalami tagadhatatlan, az általa kreált szetteket csak a legbátrabbaknak ajánljuk. Számára nincsenek tabuk, nem lepődünk meg azon, hogy elegáns nadrágokat és szoknyákat párosít, sportos térdzoknival és míderrel díszít egy egyszerű pamutpólót. Bárki próbálkozhat egy-egy ilyen szett összeállításával, persze csak akkor, ha van elég bátorsága, ugyanis ezeket nem elég megálmodni, de viselni is tudni kell. Nála még az is megengedett, hogy a nagyszüleink régi ruháit öltsük magunkra egy-két látványos kiegészítővel, és persze maxi táskával. Az általa divatba hozott frizura még most is a punkok hivatalos védjegye, a ruháin szereplő feliratok pedig mindig a világ aktuális problémáira próbálják meg felhívni a figyelmet.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés