free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kína kitiltja a szókimondó sztárokat

Borsa         Címkék: björk, kína, kishír, tibet, tilalom 0 hozzászólás

Miután kínai koncertjén felszólalt Tibet függetlenségéért, Björk tiltólistára került. Nem csak ő. Kínai kitilt minden sztárt országából, aki nézeteivel feszültséget kelthet.

A kínai fejesek úgy tűnik az olimpia közeledtével egyre elszántabban igyekeznek rendet tenni az országában. A problémákat pedig - ahogy már megszokhattuk - izomból, felülről hozott rendeletekkel akarják megoldani. Megtiltották a lakosoknak, hogy utcán köpködjenek, kutyahúst szolgáljanak fel az éttermekben, és a hatalmas szmog miatt az autósoknak előírták, hogy minden másnap használják csak kocsijukat. A kormány most viszont már nemcsak saját polgárait rendszabályozza.


Ne szólj szám, nem fáj fejem?

Kitiltott minden olyan sztárt az országból, aki "az etnikai gyűlöletet felkeltheti", vagy "fenyegetheti nemzeti szuverenitásukat".  2000-ben egy taiwani popsztár borzolta azzal a kedélyeket, hogy egy elnöki beiktatási rendezvényen rázendített a tibeti himnuszra, utoljára pedig Björk rosszalkodott. Márciusi koncertjén a  Declare Independence című nóta átírt változatával, és "Tibet, Tibet!" felkiáltásokkal adta mindenki tudtára, hogy elítéli Kína Tibettel kapcsolatos politikáját, és ezzel, mint mondták: "megsértette a kínaiak érzéseit".

A kulturális minisztérium besokallt, mostantól minden fellépő előéletét , politikai állásfoglalásait vizsgálni fogják, és amennyiben valaki gyanússá válik, azt egyszerűen nem engedik fellépni az országban. A tilalom vonatkozik minden fesztiválra, koncertre, szabadtéri rendezvényre, ami az olimpia körüli hónapokban zajlik majd. Úgy fest, rendesen be vannak gyulladva már az esetleges zavargások miatt.

Csak úgy látszik arra nem jöttek még rá, hogy hatalmas hiba azt gondolni, hogy, ha az emberek valamilyen problémáról nem beszélhetnek, akkor arról elhiszik, hogy nem is létezik.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés