free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szeméttelep a világ tetején

Borsa         Címkék: hegy, hegymászó, kína, kishír, szemét 0 hozzászólás

A Mount Everestről legtöbbünknek tiszta hófödte csúcsok jutnak eszünkbe, pedig tele van szeméttel. Megint kiderült, ahol az ember megfordul, ott szeméthalmok nőnek.

A Mount Everest - más néven Csomolungma - a világ legmagasabb pontja, de kiderült, hogy egyben a világ legmagasabban fekvő szemétlerakója is. Elhisszük, hogy amikor az ember épp a világ tetejét akarja meghódítani és a túlélésért harcol az elemekkel, akkor az utolsó dolog, ami eszébe jut, hogy hová dobja a szemetet. Ám azt sem tekinthetjük normálisnak, hogy szerény becslések szerint 50, pesszimistábbak szerint viszont 120 tonnányi szemét halmozódott fel a hegyen, amióta a hegymászók birtokukba vették.
Mászó felszerelések részei, étel, műanyagok, konzervek, alumínium edények, üvegek, ruhák, papírok, sátrak tömkelege csúfítja a hegyet, és körülbelül 120 fagyott holttest is lehet a sziklákon, szirteken. Kína úgy döntött, nem nézi tovább a siralmas állapotokat. Amikor májusban az olimpiai lángot felvitték a csúcsra, a hegymászók az útjukba kerülő szemetet is összeszedték a hegyről. Ez persze még édeskevés, ezért a jövőben korlátozni akarják azoknak a hegymászóknak a számát, akik felmehetnek a csúcsra. A kínai adatok szerint 2007-ben 2400-an jártak fent, viszont az Everest kínai oldala még a kevésbé népszerűbb útvonal. A legtöbb hegymászó a nepáli útvonalakat választja, így ott még több lehet a szemét. 
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés