free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt, mobil jeges kávé

Borsa         Címkék: fagyi, hideg, jég, kávé, lista 2 hozzászólás

Egyre nagyobb divat, hogy kávénkat nem a kávéház asztalánál szürcsöljük el, hanem az utcán. Dacolva a hűvös idővel leteszteltük öt kávézó "take away" jeges kávéját.

Két lelkes Borsamunkatárs egy hideg júliusi napon nekiindult, hogy letesztelje a városban fellelhető hűsítő "take away" jeges kávékat. Az igazat megvallva, inkább pulcsira, mint jégre lett volna szükségük, így a  listánál vegyétek figyelembe, hogy a nyári hőségre kitalált ital 20 fok alatt nem igazán esik jól, függetlenül attól hogy jéggel vagy fagyival van-e felturbózva.

Coffeeshop Company - Váci utca

Magyarországon is kezdenek elterjedni a különböző úgynevezett coffee to go hálózatok, amelyek ugyanolyan franchise rendszerben működnek, mint akármelyik gyorsétterem. A minőség és a kínálat mindegyikben megegyezik, különbség csak a kiszolgálásban lehet. Mi pechesek voltunk és kifogtuk a kávézólánc egyik legundokabb pultosát és kávéfőzőjét. A poharunkat teljesen összekenték, így aztán az egyébként tiszta ruhánk pár perc alatt tejeskávé színű foltokkal lett gazdagítva. A jéggel dúsított tejeskávé pedig igazán feledhető élményt nyújtott, ráadásul mire végeztünk az itallal, a kávé eredeti aromája már nyomokban sem volt fellelhető.


Coffee Heaven - Ferenciek tere

A Ferenciek terén található üzlethelység már sok mindent látott, volt már ruhabolt, étterem és szendvicsbár is. Mi azonban gyanítjuk, hogy a mostani megoldás az eddigi legjobb kezdeményezés. A helyben sütött péksütemények illata már messziről vonzza a kávézni és reggelizni vágyókat. Többfajta jegeskávé közül választhatunk, arra viszont figyeljetek, hogy ha csak simán jegeskávét kértek akkor az pultos nyelven jéggel felhígított tejeskávét jelent. Ami  nem rossz megoldás, de csak hőségben érdemes próbálkozni vele.


Jégbüfé - Ferenciek tere

A kiszolgálás a régi, a hangulat nosztalgikus, az ízek pedig a gyerekkorunkat idézik. Nincs puccos lógóval díszített pohár és többféle szirup közül sem választhatunk, cserébe viszont kapunk egy pohár tejeskávét vanília fagyival tejszínhabbal és kakaóporral. Ez a négyes pedig nem okozhat csalódást. A hagyománytisztelő cukrászda, már a rendelésnél tisztázta az esetleges félreértéseket, náluk nincs jéggel felturbózott kávé azt ugyanis szentségtörésnek tartják. Zárójelben jegyezzük meg, hogy mi is.


Farger - Zoltán utca

Házi versenyünk győztese a Farger kávézó, a hangulat családias, a pultosok kedvesek és még a mosolygás sem okoz nekik fájdalmat. Egy szó mint száz, a hely már akkor is a szívünkbe lopta volna magát, ha kávé csak fele ennyire finom. Jegeskávét kértünk és végre nem kávés jégkockát kaptunk, sőt a tejszínhabos kávécsodát még mogyoróval és csokiszósszal is gazdagították. Ezek után pedig egy szavunk sem lehetett, bár az idő még mindig fagyos volt, de ekkor már cseppet sem bántuk.Gloria Jeans Coffees - Lendvay utca

Az utolsó helyszín okozta a legnagyobb meglepetést, a kávé, a szokásos kombináció volt. Kávé, tej és jég. A színes cukorszóró és karamell szósz kárpótolt minket. A hely nyugodt, csendes és minden kétséget kizárólag a város egyik legszebb kávézója és tényleg gyerekbarát, melyik gyerek ne szeretné forró csokiját zöld és narancssárga cukorkával díszíteni. A különálló termek mindegyikében találhatunk szabadon és térítésmentesen használható társasjátékokat, ami egyértelműen arról árulkodik, hogy a tulajdonosok inkább a vendégek jó hangulatát helyezik előtérbe és nem a busás nyereséget. Mi legalábbis megettünk ezt.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés