free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bűnös gondolatok

HT         Címkék: bűn, bűntudat, fájdalom, hímtag, megbánás 0 hozzászólás

A bűn lehet eredendő, halálos vagy égbekiáltó és sokszor sajnos csak utólag derül ki, hogy az. A bűntudat egy bonyolult lelki gubanc, amit Hímtag is megtapasztalt már.

Közismert, hogy koronként, égtájanként és társadalmanként változik a Föld lakosságának véleménye arról, hogy milyen is az igazán becsületes, tisztességes, helyes, jó élet. Viszont az emberi találékonyságnak hála sokféle bűnünk lehet. Egy bűn lehet például eredendő, bocsánatos, halálos, vagy égbekiáltó, de az biztos, hogy bűn az, amit a közerkölcs annak tart.

Alap, hogy a bűntudat egy nagyon bonyolult lelki gubanc, hogy bűntudat nincsen megbánandó bűn nélkül, és hogy egyelőre csak az embereknek lehet bűntudata. Mindenki tudja, hogy bűntudatot csak olyan ember képes átélni, aki rendelkezik énképpel, végzett már önmegfigyelést, érzett már kötődést, elhiszi a társas szabályokat, ismeri a lelkét, akinek fejlett a személyisége.Vannak, akik önértékelési érzelemként tartják nyilván a bűntudatot, vannak, akik a társas kapcsolatokat szabályozó legfontosabb érzelemnek vélik, vannak, akik  egyszerűen az erkölcsi érzelmek közé sorolják, és akadnak olyanok is, akik bírják a bűntudat megelőző funkcióját, de még a tudósok között sincs teljes egyetértés bűntudat ügyileg. Egyes vélemények szerint a nem kóros bűntudat a szégyen, mások viszont  úgy tartják, hogy bár a szégyen is, mint a bűntudat gyötrő, fájdalmas, nyugtalanító érzelem, de bűntudatot csak akkor él át egy illető, amikor például megszeg valami emberi együttélésre vonatkozó szabályt, vagy megsért egy másik illetőt, vagy testi fájdalmat okoz, vagy nem tartja be a szavát, vagy rádöbben arra, hogy a tényleges életének mennyi köze van az eszményihez.

Egy megbánandó bűn olyan, ami ott motoz a fejedben, a gondolataidban, amit úgy elmondanál, hogy hallják a bajod, ami nyomja kegyetlen, részvéttelenül, mintha bosszúból tenné, a lelkedet, már, ha neked van olyan. Annyira kitartóan tud feszíteni a gonosz, megbánandó bűn, hogy az már fáj, és az is fáj, hogy megtetted, és nem érdekes, hogy tetted megbántad vagy átértékelted, hogy bevehetsz rá bármit és nem oszlik el. Tisztán hallod és érted a rosszabbik és a jobbik éned, és érted amikor azt mondják neked, hogy "belőled vagyok."  És simán elfogadod, hogy a bűn nem figyelmeztet előre, hogy "Hahó én bűn vagyok. Ne tégy meg, mert fájni fog később!" vagy, hogy "Ezért még felelni fogsz."Viszont a bűn sohasem tesz fel kérdéseket, egy gyakorlott megbánó pedig tisztában van azzal is, hogy a bűn okozta fájdalom megbánás esetén sem múlik el. Egy megbánandó bűn fájhat időlegesen, szórványosan, széthasíthat vagy megrepeszthet, vagy fájhat úgy is, hogy nincsenek már más irányú elfoglaltságaid, minden gondolatod a fájdalomról szól, szívod a fogad és szétvet a gonosz. Egy megbánandó bűn fájdalma megbéníthat, és rá lehet fogni mindent.

Van olyan bűn okozta fájdalom is,  mint amikor a hátad egy pontja, mondjuk a lapockádon, összegyűrődik és gyulladt gócként sajog végestelen-végig, állandóan, és minden egyes mozdulat legalább annyira fájdalmas, amit a kimasszírozásáért teszel, mint nyújtózkodni izomlázasan. Inkább nem teszed, spórolsz az energiákkal, tűröd a merevséget, kerülöd a hirtelen mozdulatokat. Nem lusta vagy, hanem inkább aszkéta, aki mozdulatlanul szenved, vagy inkább önmagad mártírja, amikor fájlalod a bűnöd. A bűn fájhat úgy is, mintha száguldanál valahová, de a tested egy része hozzánő a térhez, mondjuk a talpad a padlóhoz, vagy a nyelved a fagyos üveghez, és kiszakítasz egy darabot magadból.Az biztos, hogy a fájdalomérzet tartós jelent biztosít. Nem emlékszel, hogy mit éreztél, amikor még nem fájt, és elképzelni sem tudod, hogy milyen lehet nélküle. Csak fáj. Mintha nőne még két fogad pluszba a harminckettő mellé, és ezt megsínylené az állszerkezeted, mert az új fogaknak még nincs helye, a régiek meg csak lassan képesek átrendeződni. Szenvedni emberi dolog, a tartós jelen meg fárasztó. Ha eleve elhatározottságodban hiszed az időt, és hiszed, hogy fájdalommal törlesztesz a bűneidért, akkor meg tudod, hogy a bűnre nincsen magyarázat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés