free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Indiai esküvő és japán hiphop

Borsa         Címkék: , programajánló 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Bűvészetek és Krisna völgye, alternatív Facebook, absztrakt hiphop, angol-magyar forradalom és állatkerti sziklamászás vár rátok, már, ha ránk hallgattok, amikor a következő heti kikapcsolódást, kulturálódást tervezitek. Borsa programjánl.

Völgyek


Július 25-én indul és augusztus 3-ig tart a Kapolcsi Bűvészeti Napok. A fesztivál a korábban Művészetek Völgyeként futó rendezvénysorozat idei "kiadása", a névváltoztatást a szervezők a finanszírozás bizonytalansága miatti figyelemfelkeltésnek szánják. Az idei évben nincs pontosan behatárolható Völgy-fesztivál. A Kapolcsi Bűvészeti Napok nevéből is sejthető, hogy Kapolcs ad otthont a hivatalos programoknak, ugyanakkor a többi Völgyfaluban is ugyanúgy lesznek az előző években megszokottakhoz hasonló kulturális programok, tehát a látogatók számára a fesztivál várhatóan ugyanolyan élvezetes lesz, mint a korábbi években. A pontos programkínálatról illetve az egyéb tudnivalókról a hivatalos honlapról tájékozódhattok.A hétvégén rendezik meg Somogyvámoson a Krisna-völgyi Búcsút, melynek során - vallási hovatartozástól függetlenül - bárki, aki affinitást érez, megismerkedhet a Krisna-völgy életével. Egész napos színpadi programok, zene, tánc, gyermekprogramok, kirakodóvásár, kézműves bemutató, ajándékbolt, könyvvásár és idegenvezetés várja a vendégeket, aki pedig szeretne, az még egy indiai esküvőn is részt vehet majd. A főtéren 500 férőhelyes étkezősátor várja az ínyenceket, ahol Mahádzsana dásza, a Paprika TV-ből jól ismert szakács főzőshowja színesíti a fesztivált. A részletes programterv ide kattintva olvasható.

Facebook 3.0, japán hiphop

Ettől a héttől augusztus 28-áig látható az APRoPODIUM galériában a Facebook 3.0 című csoportos kiállítás. A tárlat nem véletlenül kapta címét a nemzetközi közösségi portálról, hiszen alapötletét az a jelenség adta, hogy manapság szinte mindenki egyre több ilyen jellegű oldalon regisztrál, tölt fel képeket magáról, illetve jelen akar lenni a virtuális térben. Nádudvari Noémi, a kiállítás kurátora négy fiatal képzőművésztől válogatott portrékat, a Facebook használatban lévő  2.0-ás verziójához képest egy alternatív, 3.0-ás verziót kínálva a látogatóknak. Bár műveik különböző hordozóra és különböző technikával készültek, illetve eltérő szemléletmódokat tükröznek, Almásy Otília, Kiss Adél, Péterfy Ábel és Tóth Tímea munkásságát az emberábrázolás, a portré műfaja iránti következetes érdeklődés kapcsolja össze.Július 30-án a Zöld Pardonban lép fel Hideaki Ishi, azaz közismertebb nevén DJ Krush. A japán DJ absztrakt - azaz bonyolult, jazzes, drum’n’bass-es, breakbeates - hiphopot játszik és nem mellesleg az elektronikus zene legnagyobb művészei között tartják számon. Akiket ettől a bulitól az tartana esetleg távol, hogy megjelennek lelki szemei előtt a ZP-ben tanyázó tinédzserhadak, azoknak szólunk - ha esetleg még nem jutott volna el hozzájuk az infó - hogy július 20. óta kiskorúak csak szülő jelenlétében kiváltott Zöldkártyával léphetnek be a helyre, így a látogatók átlagéletkora nagy valószínűséggel azóta már magasabb.

Forradalom, Állatkert

Július 31-én kerül a hazai mozikba a Mrs. Ratcliffe forradalma című angol-magyar vígjáték főszerepekben angol, mellékszerepekben magyar színészekkel. A történet 1968-ban játszódik, amikor a yorkshire-i Ratcliffe család áttelepül az NDK-ba, hogy a családfő kommunista eszméit követve, együtt építsék a német néppel a szocialista paradicsomot. A tettvágytól fűtött apa és férj rögtön beveti magát a munkába. Az idősebbik lánygyermekük lázadó kamasz, aki  nehezen találja a helyét egy olyan országban, ahol tilos rockzenét hallgatni, viszont a kisebbik hamar beilleszkedik, stréber hajlamát kijátszva beszervezik, hogy jelentéseket írjon a környezetéről. Mindeközben Mrs. Ratcliffe, az örök háziasszony kiszolgálja a családját, és bár férje iránti szerelme töretlen, egyre nehezebben viseli el a kommunista rendszer szellemi és fizikai megszorításait. Egy véletlen találkozás akaratlanul csinál ellenállót az asszonyból – egy fiatal kamasz szenvedéseit hallva, dühében áthajt a vasfüggönyön, hozzásegítve a fiút a disszidáláshoz. Ahogy telik az idő, úgy válik bizonyossá, hogy a szétesőben lévő családi boldogságot csak úgy tudja megmenteni, ha mindegyiküket kijuttatja az NDK-ból.Aki az Állatkert meglátogatását gyerekprogramnak tartja, azoknak ezúton javasolnánk, hogy vonatkoztassanak el ettől  vélekedésüktől és tegyenek egy próbát. Már csak azért is, mert - mint arról Borsamunkatárs néhány hete személyesen is meggyőződött - a Fővárosi Állatkert az elmúlt években zajlott felújítások, építkezések nyomán tényleg színvonalas lett. Tavasszal a Nagysziklát is megnyitották, érdemes fellépcsőzni rá, de javasolnánk, hogy ehhez inkább lapos cipőt húzzatok. Majd ott, helyben meglátjátok, hogy miért.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés