free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Indiai esküvő és japán hiphop

Borsa         Címkék: , programajánló 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Bűvészetek és Krisna völgye, alternatív Facebook, absztrakt hiphop, angol-magyar forradalom és állatkerti sziklamászás vár rátok, már, ha ránk hallgattok, amikor a következő heti kikapcsolódást, kulturálódást tervezitek. Borsa programjánl.

Völgyek


Július 25-én indul és augusztus 3-ig tart a Kapolcsi Bűvészeti Napok. A fesztivál a korábban Művészetek Völgyeként futó rendezvénysorozat idei "kiadása", a névváltoztatást a szervezők a finanszírozás bizonytalansága miatti figyelemfelkeltésnek szánják. Az idei évben nincs pontosan behatárolható Völgy-fesztivál. A Kapolcsi Bűvészeti Napok nevéből is sejthető, hogy Kapolcs ad otthont a hivatalos programoknak, ugyanakkor a többi Völgyfaluban is ugyanúgy lesznek az előző években megszokottakhoz hasonló kulturális programok, tehát a látogatók számára a fesztivál várhatóan ugyanolyan élvezetes lesz, mint a korábbi években. A pontos programkínálatról illetve az egyéb tudnivalókról a hivatalos honlapról tájékozódhattok.A hétvégén rendezik meg Somogyvámoson a Krisna-völgyi Búcsút, melynek során - vallási hovatartozástól függetlenül - bárki, aki affinitást érez, megismerkedhet a Krisna-völgy életével. Egész napos színpadi programok, zene, tánc, gyermekprogramok, kirakodóvásár, kézműves bemutató, ajándékbolt, könyvvásár és idegenvezetés várja a vendégeket, aki pedig szeretne, az még egy indiai esküvőn is részt vehet majd. A főtéren 500 férőhelyes étkezősátor várja az ínyenceket, ahol Mahádzsana dásza, a Paprika TV-ből jól ismert szakács főzőshowja színesíti a fesztivált. A részletes programterv ide kattintva olvasható.

Facebook 3.0, japán hiphop

Ettől a héttől augusztus 28-áig látható az APRoPODIUM galériában a Facebook 3.0 című csoportos kiállítás. A tárlat nem véletlenül kapta címét a nemzetközi közösségi portálról, hiszen alapötletét az a jelenség adta, hogy manapság szinte mindenki egyre több ilyen jellegű oldalon regisztrál, tölt fel képeket magáról, illetve jelen akar lenni a virtuális térben. Nádudvari Noémi, a kiállítás kurátora négy fiatal képzőművésztől válogatott portrékat, a Facebook használatban lévő  2.0-ás verziójához képest egy alternatív, 3.0-ás verziót kínálva a látogatóknak. Bár műveik különböző hordozóra és különböző technikával készültek, illetve eltérő szemléletmódokat tükröznek, Almásy Otília, Kiss Adél, Péterfy Ábel és Tóth Tímea munkásságát az emberábrázolás, a portré műfaja iránti következetes érdeklődés kapcsolja össze.Július 30-án a Zöld Pardonban lép fel Hideaki Ishi, azaz közismertebb nevén DJ Krush. A japán DJ absztrakt - azaz bonyolult, jazzes, drum’n’bass-es, breakbeates - hiphopot játszik és nem mellesleg az elektronikus zene legnagyobb művészei között tartják számon. Akiket ettől a bulitól az tartana esetleg távol, hogy megjelennek lelki szemei előtt a ZP-ben tanyázó tinédzserhadak, azoknak szólunk - ha esetleg még nem jutott volna el hozzájuk az infó - hogy július 20. óta kiskorúak csak szülő jelenlétében kiváltott Zöldkártyával léphetnek be a helyre, így a látogatók átlagéletkora nagy valószínűséggel azóta már magasabb.

Forradalom, Állatkert

Július 31-én kerül a hazai mozikba a Mrs. Ratcliffe forradalma című angol-magyar vígjáték főszerepekben angol, mellékszerepekben magyar színészekkel. A történet 1968-ban játszódik, amikor a yorkshire-i Ratcliffe család áttelepül az NDK-ba, hogy a családfő kommunista eszméit követve, együtt építsék a német néppel a szocialista paradicsomot. A tettvágytól fűtött apa és férj rögtön beveti magát a munkába. Az idősebbik lánygyermekük lázadó kamasz, aki  nehezen találja a helyét egy olyan országban, ahol tilos rockzenét hallgatni, viszont a kisebbik hamar beilleszkedik, stréber hajlamát kijátszva beszervezik, hogy jelentéseket írjon a környezetéről. Mindeközben Mrs. Ratcliffe, az örök háziasszony kiszolgálja a családját, és bár férje iránti szerelme töretlen, egyre nehezebben viseli el a kommunista rendszer szellemi és fizikai megszorításait. Egy véletlen találkozás akaratlanul csinál ellenállót az asszonyból – egy fiatal kamasz szenvedéseit hallva, dühében áthajt a vasfüggönyön, hozzásegítve a fiút a disszidáláshoz. Ahogy telik az idő, úgy válik bizonyossá, hogy a szétesőben lévő családi boldogságot csak úgy tudja megmenteni, ha mindegyiküket kijuttatja az NDK-ból.Aki az Állatkert meglátogatását gyerekprogramnak tartja, azoknak ezúton javasolnánk, hogy vonatkoztassanak el ettől  vélekedésüktől és tegyenek egy próbát. Már csak azért is, mert - mint arról Borsamunkatárs néhány hete személyesen is meggyőződött - a Fővárosi Állatkert az elmúlt években zajlott felújítások, építkezések nyomán tényleg színvonalas lett. Tavasszal a Nagysziklát is megnyitották, érdemes fellépcsőzni rá, de javasolnánk, hogy ehhez inkább lapos cipőt húzzatok. Majd ott, helyben meglátjátok, hogy miért.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés