free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Valentino

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, párizs, tervező, valentino 0 hozzászólás

Nem dőlt be a futó divatoknak és megmutatta, hogy a hagyományos szabásvonalak sem unalmasak. Ismerd meg sorozatunkban most Valentino Gavaranit mutatjuk be.

A divatszakma egyik legelismertebb tagja Valentino Garavani 1932-ben született Olaszországban. Nagyságát az is jelzi, hogy a világ minden táján keresztnevén szólítják, és a róla elnevezett márka is csupán egy jól csengő szó: Valentino. A szárnyait bontogató tervező 17 évesen Párizsba költözött, hogy a legnagyobbaktól lesse el a tervezés titkait, több évig tanult Guy Laroche-nál, majd a szíve visszahúzta Olaszországba. Első haute coture kollekcióját Firenzében mutatta be 1962-ben, ami átütő sikert aratott. 1968-ban Jackie Kennedy felkérésére, megtervezte azt az esküvői ruhát, melyben Jackie hozzáment Arisztotelész Onassishoz.


Nézd meg a többi Valentino ruhát is!

Innentől kezdve zöld utat kapott a legbefolyásosabb nők gardróbjához. A hatvanas évek végén ismerkedett meg Giancarlo Giamettival aki később az üzleti partnere lett, és a korábbi építész a divatbirodalom üzleti háttérmunkása, pénzügyi irányítója lett. 2002-ben többszöri tulajdonosváltás után a Marzotto cég birtokába került a vállalat, amely egy külön cégcsoportot hozott létre a Valentino divatmárka számára, Valentino Fashion Group néven.

A tervező zseni mindennapjait már nem a divat körüli tüsténkedés teszi ki, ugyanis nemrégen visszavonult. Stílusa az elegáns nagyvilági nők védjegyévé vált, az általa kreált piros színt pedig a világ egyik legmeghatározóbb színeként ismerik. Az idei tavaszi nyári kollekció a mester utolsó munkája, amit a visszavonulása előtt tervezett.

A ruhák mindegyike a nők természetes szépségét hivatottak kihangsúlyozni, a gyakran használt pöttyök, fodrok és virágminták pedig a mester kötelező kellékei. Sok tervezővel ellentétben, ő nem félt megmaradni a hagyományos szabásvonalaknál és motívumoknál. Akkor sem dőlt be a polyester és lakk kreálmányoknak, amikor Párizstól Milánóig mindenki ilyenekbe öltöztette volna a nőket. Valentino mindazoknak a szívéhez közel állhat, akik a mindennapokban is arra törekednek, hogy nőiesek és elegánsak legyenek, de mindemellett sosem feltűnőek.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés