free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Művészi jéghegyek az Antarktiszon

Borsa         Címkék: jéghegy, kishír, megfagy, olvad, szobor 0 hozzászólás

Az ember csodás műalkotásokra képes, de a természetnél kreatívabb művész nem nagyon létezik. Az Antarktisz mellett úszkáló jéghegyek jégszobornak is beillenek.

Az Antarktisz partjai mellett úszkáló jéghegyek némelyike olyan akár egy hatalmas csíkos selyemcukor, másokon világító kék, sárga csíkokat láthatunk. Meghökkentő formájukkal és színeikkel akár azt is hihetnénk róluk, hogy emberi kéz munkái. Ilyen hatalmas, akár negyven méter hosszú, harminc méter magas műalkotásokat azonban csak a természet tud létrehozni.A legtöbb jéghegy azért csillogó fehér, mert a fagyáskor "fogságba került" buborékok minden irányból szórják a fényt, ám, ha a jéghegy megolvad, vagy a buborékok kipréselődnek a jégből, akkor kék foltok, sávok lesznek rajta. Ha egy hasadékba olvadt jég kerül, akkor is kék csíkok keletkezhetnek a tömbben, viszont, ha algával teli tengervíz tölti fel, akkor zöldes árnyalatot is kaphatnak. A tengeri üledék vagy föld szintén extravagáns mintákat festhet az óriás fagyott matuzsálemekre.

Egy-egy "jégszobor" száz, vagy ezer év alatt nyerte el mostani formáját. Nagyon reméljük, hogy még jó pár száz évig utaznak, formálódnak a tengerben, és nem olvadnak el teljesen.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés