free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Párizsi ínyencség lett a hamburger

Borsa         Címkék: étel, étterem, francia, hamburger, kishír 0 hozzászólás

A hamburgerről mindenkinek az amerikai konyha jut eszébe, pedig újabban a francia séfek is készítik. Bár az ő ínyenc burgerüknek már nem sok köze van az eredetihez.

A New York Times egyik francia konyhában jártas újságírója meglepetten számolt be róla, hogy az utóbbi hónapokban Párizst szó szerint megszállta a hamburger. Korábban a hamburger és a francia konyha több okból is összeegyeztethetetlennek számított. Eleve egy idegen nemzet eledele, ráadásul kézzel és gyorsan kell enni. Most azonban az előkelő éttermekben is lehet hamburgert rendelni, de persze nem az amerikai gyorséttermekből ismert kiadásban.


A francia séfek magukévá tették, átformálták, gasztronómiai élménnyé varázsolták a hamburgert. Méregdrága wagyu típusú marhával, heringgel, sőt kacsamájjal készítik. A fűszerezés sem mondható szimplának. Aki Párizsban eszik hambit, az a kakukkfű, fenyőmag, parmezán sajt, és szárított paradicsom zamatát is érezheti szájában, és könnyen előfordulhat, hogy teljes kiőrlésű zsömlében kapja a finomságokat.

Amit viszont tuti nem találunk a francia hamburgerben, az a kecsap, ugyanis ezt már tényleg rangon alulinak tartják a francia konyha helytartói, maximum a vendég külön kívánságára teszik le az asztalra, porcelán edényben. És azon se ütközzünk meg, ha azt látjuk, hogy a francia vendégek késsel és villával látnak neki az ételnek, hisz a kézzel evés legtöbbjük számára elképzelhetetlen.


 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés