free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Retro van, ötlet nincs

Megyeri Nikolett         Címkék: egyedi, internet, póló, retro, választék 4 hozzászólás

Azt hittük, hogy az internetes póló boltokból szert tehetünk néhány egyedi darabra. Tévedtünk. Néhány kivételtől eltekintve unalmas és sablonos a felhozatal.

Eredetiséget keresve mértük fel néhány találomra kiválasztott, hazai, online pólóbolt felhozatalát. Konstatálnunk kellett azonban, hogy a kínálatfelelősök - kevés kivételtől eltekintve - általános retro függőségben és/vagy krónikus ötlet-kleptomániában szenvednek.

A romkocsma-értelmiségnek


Első kiszemeltünk a Polonium volt. A mintaválaszték - főleg rajz-felirat kombó, többségben retrós utalásokkal - érezhetően elsősorban a romkocsma-értelmiséget célozza. Mégpedig amolyan langyos középszinten, helyenként  alsó hangon: a "körön belülieknek" nem mutat újat, a többiek meg észre sem veszik. Jellemző darab innen a Marx & Spencer póló.

www.polonium.hu

A fazonkínálat rendben van: atlétára, rövid- és hosszú ujjú, kerek- és V nyakú vagy galléros pólókra, valamint kapucnis illetve cipzáras pulcsira is kérhetjük a választott mintát. Legolcsóbb a 2200 forintos női atléta, legdrágább a 4460 forintos melegítőfelső. 
Borsakedvenc: Kő, papír, holló

Szabadabban értelmezhető

A Pest belvárosában működő Bolt designüzlet webboltjában a kiegészítők, bútorok és print termékek mellett kaptak helyet a pólók. A kínálat jelen pillanatban tizenkét női illetve szintén tizenkét férfi pólóból áll. Az itteni modellek mind fiatal dizájnerek munkái, ami jó értelemben meg is látszik rajtuk: a hangsúly inkább a művészien megrajzolt formákon van, a szöveg kevés vagy egyáltalán nincs, az üzenet szabadabban értelmezhető.

www.boltmuhely.hu

Persze azért itt is beficcennek a kötelező témák - nagyváros, para, lények - viszont a megvalósítás legalább néhány fokkal eredetibb a szokásosnál, amire jó példa a Budapest póló A fazonok és alapszínek itt a mintákhoz kötődnek, illetve a csajpólók egy része valamilyen ismeretlen okból csak S és M méretben rendelhető. Az árak 5000 és 21000 forint között alakulnak.
Borsakedvenc: 90 cm

Közhelyparádé

Következő választottunk a PólóFarm volt. A honlap tizenegyféle fő kategóriában - például bio, művészet, sport és persze a kihagyhatatlan retro - kínál csak feliratos, csak rajzos illetve feliratos-rajzos pólókat. Belekattintgatva ugyanazok a pólók aztán több kategóriában is felbukkannak. Sajnos rengeteg az olyan minta, mely egy vagy több évtizeddel ezelőtt számíthatott utoljára eredetinek - ha egyáltalán -, de mostanra már végképp merő közhely: például az Angel illetve Sexy meg a Sörért szex feliratok vagy épp a kenderleveles raszta zászló.

www.polofarm.hu

A kínálat egy igen jelentős részét pedig olyan pólók teszik ki, melyeknek képi világa és mondanivalója leginkább talán az alsó kategóriás, poénosnak szánt képeslapokéra hajaz. A helyi eredetiség-faktor szerintünk legjellemzőbben a Kicsi a kutyám, de nagyot szarik felirattal ellátott pólóban mutatja meg magát.

1. Retro van, ötlet nincs
2. Eredetiség ezen az oldalonIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés