free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Retro van, ötlet nincs

Megyeri Nikolett         Címkék: egyedi, internet, póló, retro, választék 4 hozzászólás

Azt hittük, hogy az internetes póló boltokból szert tehetünk néhány egyedi darabra. Tévedtünk. Néhány kivételtől eltekintve unalmas és sablonos a felhozatal.

Eredetiséget keresve mértük fel néhány találomra kiválasztott, hazai, online pólóbolt felhozatalát. Konstatálnunk kellett azonban, hogy a kínálatfelelősök - kevés kivételtől eltekintve - általános retro függőségben és/vagy krónikus ötlet-kleptomániában szenvednek.

A romkocsma-értelmiségnek


Első kiszemeltünk a Polonium volt. A mintaválaszték - főleg rajz-felirat kombó, többségben retrós utalásokkal - érezhetően elsősorban a romkocsma-értelmiséget célozza. Mégpedig amolyan langyos középszinten, helyenként  alsó hangon: a "körön belülieknek" nem mutat újat, a többiek meg észre sem veszik. Jellemző darab innen a Marx & Spencer póló.

www.polonium.hu

A fazonkínálat rendben van: atlétára, rövid- és hosszú ujjú, kerek- és V nyakú vagy galléros pólókra, valamint kapucnis illetve cipzáras pulcsira is kérhetjük a választott mintát. Legolcsóbb a 2200 forintos női atléta, legdrágább a 4460 forintos melegítőfelső. 
Borsakedvenc: Kő, papír, holló

Szabadabban értelmezhető

A Pest belvárosában működő Bolt designüzlet webboltjában a kiegészítők, bútorok és print termékek mellett kaptak helyet a pólók. A kínálat jelen pillanatban tizenkét női illetve szintén tizenkét férfi pólóból áll. Az itteni modellek mind fiatal dizájnerek munkái, ami jó értelemben meg is látszik rajtuk: a hangsúly inkább a művészien megrajzolt formákon van, a szöveg kevés vagy egyáltalán nincs, az üzenet szabadabban értelmezhető.

www.boltmuhely.hu

Persze azért itt is beficcennek a kötelező témák - nagyváros, para, lények - viszont a megvalósítás legalább néhány fokkal eredetibb a szokásosnál, amire jó példa a Budapest póló A fazonok és alapszínek itt a mintákhoz kötődnek, illetve a csajpólók egy része valamilyen ismeretlen okból csak S és M méretben rendelhető. Az árak 5000 és 21000 forint között alakulnak.
Borsakedvenc: 90 cm

Közhelyparádé

Következő választottunk a PólóFarm volt. A honlap tizenegyféle fő kategóriában - például bio, művészet, sport és persze a kihagyhatatlan retro - kínál csak feliratos, csak rajzos illetve feliratos-rajzos pólókat. Belekattintgatva ugyanazok a pólók aztán több kategóriában is felbukkannak. Sajnos rengeteg az olyan minta, mely egy vagy több évtizeddel ezelőtt számíthatott utoljára eredetinek - ha egyáltalán -, de mostanra már végképp merő közhely: például az Angel illetve Sexy meg a Sörért szex feliratok vagy épp a kenderleveles raszta zászló.

www.polofarm.hu

A kínálat egy igen jelentős részét pedig olyan pólók teszik ki, melyeknek képi világa és mondanivalója leginkább talán az alsó kategóriás, poénosnak szánt képeslapokéra hajaz. A helyi eredetiség-faktor szerintünk legjellemzőbben a Kicsi a kutyám, de nagyot szarik felirattal ellátott pólóban mutatja meg magát.

1. Retro van, ötlet nincs
2. Eredetiség ezen az oldalonLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés