free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Melltartó és bugyi suli

Borsa         Címkék: bugyi, kosár, melltartó, méret, para 1 hozzászólás

A melltartó parát mindenki ismeri, idő kell hozzá, míg rájön az ember lánya, mi kell az ő paramétereire. A segítség viszont mindig jól jön, most Borsastylist személyében.

Mindenkinek van vagy volt melltartó parás korszaka. Mi olyan 14 éves korunk körül találkozunk először ezzel a rettenttel és nem mondjuk, hogy azóta csak hírből ismerjük. Mindenkinek más kell és csak irigyelni tudjuk azokat, akiknek nem. Valakinek túl nagy, valakinek túl kicsi, a korrekciós műtétek meg méregdrágák, de különben is, zselé a mellben..., itt még azért nem tartunk, úgyhogy optikai tuninggal csalunk, de ebből meg azért már valamennyire kiöregedtünk.

Persze olyan is akad, akit az égiek ideális keblekkel áldottak meg, de azon a múló évek hagynak nyomot, úgyhogy nincs az a nő, aki ne szembesülne a lehetetlennek tűnő küldetéssel: megtalálni az ideális melltartót. Viszont kár lenne azt hinni, hogy a melltartó kérdés csupán ennyiből áll, ugyanis az ember lánya sportol, randira jár, estélyit hord meg furcsa felsőket is visel. Ehhez jön a bugyi téma is, ami ugyancsak nem mindegy, hogy milyen. Káosz tehát van, ezért Borsastylist a fejébe vette, hogy egyszer és mindenkorra tisztázza a dolgokat - legalábbis megpróbálja -, úgyhogy kezdődik az okítás fehérnemű és bugyi témában.

Alapok

A betűvel jelzett méret (gyengébbek kedvéért A,B,C,D,E,F – na az már tényleg tekintélyes) a melletek nagyságát jelzi, a szám pedig a hátatok szélességét. Tehát csak azért, mert valaki vízilabdázik és széles a háta még nem kell E kosaras melltartót vennie. Mivel azonban mi is ismerünk C kosaras - tehát nagymellű - ám nádszál testalkattal, így vékony háttal megáldott lányokat is, nem mindig jön be a C kosárhoz tartozó 70-es  melltartó, és ugye a fazon sem mindegy, az is hozzáteszi a magáét az egészhez. Na, ezért kell bevinni a fülkébe egy fazonból több méretet is, ha az eladó húzná a száját kenjétek a Borsára. Ha túl nagy a melltartó, akkor a melletek teljesen el fogja veszíteni a formáját, ha meg kicsi, akkor kényelmetlen lesz. Ennyit a méretekről és most jöhetnek a fazonok. 

Pánt nélküli melltartó

Testszínű pánt nélküli melltartó - Women SecretNézd meg az összes melltartót és bugyit!


Most utoljára szeretnénk leszögezni, hogy a szilikonpánt egyszer és mindenkorra kiment a divatból, viszont a pánt nélküli ruhák és felsők népszerűbbek, mint valaha. Ha valaki ódzkodik attól, hogy melltartó nélkül vegye fel a kiválasztott darabot, akkor keressen egy megfelelő pánt nélküli melltartót(kép1). Az igazat megvallva D kosárméret felett már nem igazán találtok a célnak megfelelő fazont, de addig nyugodtan próbálkozhattok. Pánt nélküli fazonból mindig olyat keressetek, amiben belül van egy vékony szilikon szalag, ugyanis ez a vékony csík fogja megakadályozni, hogy a melltartó lecsússzon rólatok. Ha megvan a tökéletesnek vélt darab, akkor ugráljatok egy párat, ha elmozdul akkor keressetek tovább, ha nem akkor irány a pénztár. Ez egyébként minden melltartó próbára igaz, muszáj mozogni benne egy kicsit, különben nem derül ki, hogy jó-e vagy sem. 

Melltartó mélyen dekoltált ruhákhoz

Fekete pántos melltartó - Women Secret
Fekete nyakba akasztós melltartó - Etam
Ha már említettük a pánt nélküli ruhákat, akkor mindenképpen beszélnünk kell a mélyen dekoltált és a nyakba akasztós fazonokról is, ezek ugyanis legalább annyi bosszúsággal járnak, mint a vállunkat szabadon hagyó darabok. Mélyen dekoltált ruhához keressünk olyan melltartót, amely a két mell közötti rész szabadon hagyja(kép2). Ezeket igen nehéz megtalálni, úgyhogy mindig kérjétek az eladó segítségét. A nyakba akasztós felsők is különleges megoldást igényelnek, a képen látható melltartó(kép3) elég speciális, Borsamunkatársnak 20 percébe telt, mire magára varázsolta a parányi darabot. És igaz ami igaz, a végeredmény nálunk kicsit kiábrándító volt, ugyanis az itt ott fellelhető úszógumi - már ha van - rögtön előtérbe fog kerülni.
Atlétákhoz és sportoláshoz

Fekete, középen rögzített pánttal - Women Secret
Fehér sportmelltartó - Women SecretAzonban ennyivel még nincs vége, ugyanis az újra divatba jött atléták is okoznak némi fejtörést, a trikó alól kilógó melltartópánt ugyan nem akkora vétek, mint a szilikonpánt, de mégsem tökéletes. Atlétákhoz tehát keressetek olyan fazont, aminek a pántja vagy középen rögzített, vagy pedig összekapcsolható(kép4). Sportoláshoz is speciális melltartót kell választani, ugyanis ilyenkor a mell tartóizmai még a szokásosnál is jobban igénybe vannak véve. A sportmelltartó(kép5) lényege, hogy erősen tartja mellet és a lehető legkevesebb mozgást enged neki, de ez nem azt jelenti, hogy a kebleink a mellkasunkhoz vannak szorítva. Ezek a darabok még egésznapos viseléskor is nagyon kényelmesek, bár korántsem annyira dekoratívak, de a futás és az aerobik nem a csábítás ideje.
Push-up melltartó

Fekete szivacsos melltartó - EtamA kis mell ugyan nem különös eset, a fehérnemű boltok mégis különös gondot fordítanak az esetleges mellméretbeli hiányosságokra. A Wonderbra feltalálása óta pedig külön iparág épült a push-up melltartókra, korábban az optikai mellnagyobbítást egy egyszerű kivehető szivacsbetéttel oldották meg. Mára azonban ezen téren is sok az újítás, a szivacsbetéteket felváltotta a puhább tapintású, zselés megoldás; a melltartó kosarának alsó felébe igazi szivacsbástyát építenek manapság a tervezők. Ezek után könnyen állíthatjuk, hogy a kismellű csajok élete sokkal könnyebb, mint a dúskeblűeké. Az ő esetükben a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az ismertebb márkák nem nagyon gyártanak D kosaras melltartónál nagyobbat. Mi azonban utánajártunk, hogy ők merre keresgéljenek. A számukra megfelelő márkák a Felina, a Sariana, a Triumph és bármilyen meglepően hangzik a Tesco fehérneműosztályán is sikerrel keresgélhetnek.

 

Fűző

Fekete-fehér kockás fűző - New YorkerA rég elfeledett fűzők(kép7) teljesen újjászületve tértek vissza a divat világába, a mostani darabok már igencsak távoli rokonaik a szüfrazsettek által elégetett mídereknek. Ezek inkább csak a tartáson javítanak, mintsem darázsderekat csinálnak. Egy-egy diszkrétebb darabot bátran felvehettek felső gyanánt is, azonban ha messziről látszik rajta, hogy fehérnemű, akkor csak a hálószobában virítsatok benne. A kapcsos hátú fazonok(kép8) ugyanazzal az elvvel működnek, mint a melltartók, így nem kell küszködni a  több méternyi madzaggal, viszont még így is segítség kell a felvételükhöz. Akik pedig különlegesebb darabokra vágynak, azoknak sem kell kétségbe esniük, a boltok polcain a tigrismintástól a halálfejesig szinte mindent megtalálunk, és persze mindegyikhez falatnyi bugyikat is kínálnak. Ha már a bugyiknál tartunk, akkor mindenképpen érdemes beszélnünk róla egy keveset.

1. Melltartó és bugyi suli
2. Továbbképzés bugyi ügybenIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés