free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Melltartó és bugyi suli

Borsa         Címkék: bugyi, kosár, melltartó, méret, para 1 hozzászólás

A melltartó parát mindenki ismeri, idő kell hozzá, míg rájön az ember lánya, mi kell az ő paramétereire. A segítség viszont mindig jól jön, most Borsastylist személyében.

Mindenkinek van vagy volt melltartó parás korszaka. Mi olyan 14 éves korunk körül találkozunk először ezzel a rettenttel és nem mondjuk, hogy azóta csak hírből ismerjük. Mindenkinek más kell és csak irigyelni tudjuk azokat, akiknek nem. Valakinek túl nagy, valakinek túl kicsi, a korrekciós műtétek meg méregdrágák, de különben is, zselé a mellben..., itt még azért nem tartunk, úgyhogy optikai tuninggal csalunk, de ebből meg azért már valamennyire kiöregedtünk.

Persze olyan is akad, akit az égiek ideális keblekkel áldottak meg, de azon a múló évek hagynak nyomot, úgyhogy nincs az a nő, aki ne szembesülne a lehetetlennek tűnő küldetéssel: megtalálni az ideális melltartót. Viszont kár lenne azt hinni, hogy a melltartó kérdés csupán ennyiből áll, ugyanis az ember lánya sportol, randira jár, estélyit hord meg furcsa felsőket is visel. Ehhez jön a bugyi téma is, ami ugyancsak nem mindegy, hogy milyen. Káosz tehát van, ezért Borsastylist a fejébe vette, hogy egyszer és mindenkorra tisztázza a dolgokat - legalábbis megpróbálja -, úgyhogy kezdődik az okítás fehérnemű és bugyi témában.

Alapok

A betűvel jelzett méret (gyengébbek kedvéért A,B,C,D,E,F – na az már tényleg tekintélyes) a melletek nagyságát jelzi, a szám pedig a hátatok szélességét. Tehát csak azért, mert valaki vízilabdázik és széles a háta még nem kell E kosaras melltartót vennie. Mivel azonban mi is ismerünk C kosaras - tehát nagymellű - ám nádszál testalkattal, így vékony háttal megáldott lányokat is, nem mindig jön be a C kosárhoz tartozó 70-es  melltartó, és ugye a fazon sem mindegy, az is hozzáteszi a magáét az egészhez. Na, ezért kell bevinni a fülkébe egy fazonból több méretet is, ha az eladó húzná a száját kenjétek a Borsára. Ha túl nagy a melltartó, akkor a melletek teljesen el fogja veszíteni a formáját, ha meg kicsi, akkor kényelmetlen lesz. Ennyit a méretekről és most jöhetnek a fazonok. 

Pánt nélküli melltartó

Testszínű pánt nélküli melltartó - Women SecretNézd meg az összes melltartót és bugyit!


Most utoljára szeretnénk leszögezni, hogy a szilikonpánt egyszer és mindenkorra kiment a divatból, viszont a pánt nélküli ruhák és felsők népszerűbbek, mint valaha. Ha valaki ódzkodik attól, hogy melltartó nélkül vegye fel a kiválasztott darabot, akkor keressen egy megfelelő pánt nélküli melltartót(kép1). Az igazat megvallva D kosárméret felett már nem igazán találtok a célnak megfelelő fazont, de addig nyugodtan próbálkozhattok. Pánt nélküli fazonból mindig olyat keressetek, amiben belül van egy vékony szilikon szalag, ugyanis ez a vékony csík fogja megakadályozni, hogy a melltartó lecsússzon rólatok. Ha megvan a tökéletesnek vélt darab, akkor ugráljatok egy párat, ha elmozdul akkor keressetek tovább, ha nem akkor irány a pénztár. Ez egyébként minden melltartó próbára igaz, muszáj mozogni benne egy kicsit, különben nem derül ki, hogy jó-e vagy sem. 

Melltartó mélyen dekoltált ruhákhoz

Fekete pántos melltartó - Women Secret
Fekete nyakba akasztós melltartó - Etam
Ha már említettük a pánt nélküli ruhákat, akkor mindenképpen beszélnünk kell a mélyen dekoltált és a nyakba akasztós fazonokról is, ezek ugyanis legalább annyi bosszúsággal járnak, mint a vállunkat szabadon hagyó darabok. Mélyen dekoltált ruhához keressünk olyan melltartót, amely a két mell közötti rész szabadon hagyja(kép2). Ezeket igen nehéz megtalálni, úgyhogy mindig kérjétek az eladó segítségét. A nyakba akasztós felsők is különleges megoldást igényelnek, a képen látható melltartó(kép3) elég speciális, Borsamunkatársnak 20 percébe telt, mire magára varázsolta a parányi darabot. És igaz ami igaz, a végeredmény nálunk kicsit kiábrándító volt, ugyanis az itt ott fellelhető úszógumi - már ha van - rögtön előtérbe fog kerülni.
Atlétákhoz és sportoláshoz

Fekete, középen rögzített pánttal - Women Secret
Fehér sportmelltartó - Women SecretAzonban ennyivel még nincs vége, ugyanis az újra divatba jött atléták is okoznak némi fejtörést, a trikó alól kilógó melltartópánt ugyan nem akkora vétek, mint a szilikonpánt, de mégsem tökéletes. Atlétákhoz tehát keressetek olyan fazont, aminek a pántja vagy középen rögzített, vagy pedig összekapcsolható(kép4). Sportoláshoz is speciális melltartót kell választani, ugyanis ilyenkor a mell tartóizmai még a szokásosnál is jobban igénybe vannak véve. A sportmelltartó(kép5) lényege, hogy erősen tartja mellet és a lehető legkevesebb mozgást enged neki, de ez nem azt jelenti, hogy a kebleink a mellkasunkhoz vannak szorítva. Ezek a darabok még egésznapos viseléskor is nagyon kényelmesek, bár korántsem annyira dekoratívak, de a futás és az aerobik nem a csábítás ideje.
Push-up melltartó

Fekete szivacsos melltartó - EtamA kis mell ugyan nem különös eset, a fehérnemű boltok mégis különös gondot fordítanak az esetleges mellméretbeli hiányosságokra. A Wonderbra feltalálása óta pedig külön iparág épült a push-up melltartókra, korábban az optikai mellnagyobbítást egy egyszerű kivehető szivacsbetéttel oldották meg. Mára azonban ezen téren is sok az újítás, a szivacsbetéteket felváltotta a puhább tapintású, zselés megoldás; a melltartó kosarának alsó felébe igazi szivacsbástyát építenek manapság a tervezők. Ezek után könnyen állíthatjuk, hogy a kismellű csajok élete sokkal könnyebb, mint a dúskeblűeké. Az ő esetükben a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az ismertebb márkák nem nagyon gyártanak D kosaras melltartónál nagyobbat. Mi azonban utánajártunk, hogy ők merre keresgéljenek. A számukra megfelelő márkák a Felina, a Sariana, a Triumph és bármilyen meglepően hangzik a Tesco fehérneműosztályán is sikerrel keresgélhetnek.

 

Fűző

Fekete-fehér kockás fűző - New YorkerA rég elfeledett fűzők(kép7) teljesen újjászületve tértek vissza a divat világába, a mostani darabok már igencsak távoli rokonaik a szüfrazsettek által elégetett mídereknek. Ezek inkább csak a tartáson javítanak, mintsem darázsderekat csinálnak. Egy-egy diszkrétebb darabot bátran felvehettek felső gyanánt is, azonban ha messziről látszik rajta, hogy fehérnemű, akkor csak a hálószobában virítsatok benne. A kapcsos hátú fazonok(kép8) ugyanazzal az elvvel működnek, mint a melltartók, így nem kell küszködni a  több méternyi madzaggal, viszont még így is segítség kell a felvételükhöz. Akik pedig különlegesebb darabokra vágynak, azoknak sem kell kétségbe esniük, a boltok polcain a tigrismintástól a halálfejesig szinte mindent megtalálunk, és persze mindegyikhez falatnyi bugyikat is kínálnak. Ha már a bugyiknál tartunk, akkor mindenképpen érdemes beszélnünk róla egy keveset.

1. Melltartó és bugyi suli
2. Továbbképzés bugyi ügybenLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés