free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyári smink krémfestékkel

Borsa         Címkék: festék, gyors, krém, nyár, smink 0 hozzászólás

Nyáron nem érdemes a sminkelést túlragozni, krémfestékekkel gyorsan készíthetünk sminket. Plusz eszköz sem kell hozzá, a műveletekhez elegendő a mutatóujjunk.

A kozmetikai vívmányok közül egyik kedvencünk a krémfesték, mert a sminkelés precíz munkálatait nemcsak leegyszerűsíti, hanem fel is gyorsítja, ugyanis semmilyen eszközt nem kell használnunk, bátran mázolhatunk kézzel az arcunkra. Így az egész művelet sokkal gyorsabb, és a krémfestéket még lemosni is könnyebb.  Amikor nyaralás alatt nem akarunk sok időt fecsérelni sminkelésre, vagy egy strandolás után csak sitty-sutty fel akarunk dobni egy kis színt az arcunkra, ideális választás a krémfesték. Ráadásul a krémes anyagok plasztikusabb, babaszerűbb kinézetet is kölcsönöznek az arcnak, pláne, ha nem matt, hanem a fényes krémfestékek közül választunk. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy jó minőségű anyagokkal dolgozzunk, mert ha nem a legjobb a festék, könnyebben megfolyhat az arcunkon, és a ráncokba is jobban megül.

Nyáron vagy, ha zsírosabb a bőrünk, a hidratálást nyugodtan elintézhetjük azzal, hogy néhányszor arcon fújjuk magunkat egy termálvizes hidratáló párlattal. Hidratáló alapozóval együtt bőrünk tuti nem fog kiszáradni. Az alapozásnál egyébként még nincs nagy eltérés a sima por alapú smink elkészítéséhez képest, ha csak nem az, hogy Borsasminkes ezúttal már az alapozót is ujjal vitte fel, szivacs helyett, így vékonyabb réteget tudott képezni.Viszont ezután már módosult a rutin, sminkesünk nem állt neki porpúderrel fixálni az alapozót, mert most pirosítóból is krémeset használt. Tehát először azt is feltette a szokásos helyekre - arc-, halánték- és szemöldökcsont - és ezt követően jött csak a púderes fixálás. Ebből is csak keveset - csak amennyi az ecsetje hegyén elfért - tett fel, hiszen mégiscsak július van, és harminc fok.

Ha idáig eljutottunk, már nyomhatjuk is az ujjunkat a krémes szemfestékbe. Ezzel tényleg nem kell vacakolni, csak el kell oszlatnunk a szemhéjunkon néhány jól megválasztott színt és már majdnem kész is a smink. Borsasminkes modellünk szemére egy világos pisztáciaszínt választott, ezt a szemzugba tette. A szemöldök vonalát azzal emelte ki, hogy alá világos arany, a szemhéj többi részére pedig sötétebb arany festéket kent.Az egészet lefixálta egy kis selyemporral, az alsó szempillák alá pedig szintén a világos aranyból húzott - jó, itt előkerült egy eszköz, a vékony ecset - egy vonalat. Az egész művelet olyan gyors volt, hogy mialatt Borsafotós kitessékelt a fotózás helyszínéről egy darazsat, Borsasminkes a teljes szemfestéssel elkészült, fotósunk meg lemaradt a munkafázisokról. Borsasminkes szedhette le és festhette újra az egészet, hogy minden fázist megörökíthessünk nektek fényképeken.

Sminkesünk ezután átfésülte a szemöldököt, közben pedig elárult egy trükköt is: tehetünk egy minimális selyemport a szemöldökünkre is, ettől fényesebb lesz, ami ehhez a plasztikus hatású krémfestékes sminkhez amúgy nagyon jól is passzol.Sminkesünk annyira belejött a kézzel pacsmagolásba, hogy úgy döntött, még a rúzsozást is az ujjával végzi. A pirosító színével harmonizáló barackszínű rúzst ütögető mozdulatokkal vitte fel, amire még egy réteg szájfényt is pakolt.

Elvileg kész is volnánk, egy laza, mutatós, gyorsan elkészíthető nyári nappali sminket kaptunk. Ám Borsasminkes megmutatta, hogy ebből pillanatok alatt esti smink is készíthető, a krémfestékeket ugyanis kombinálhatjuk porfestékekkel is. Ha a krémmel festett szemünkre még port is teszünk, akkor tartósabb hatást érünk el.Az arany krémfestéket tovább turbózta aranycsillámos zselével sminkesünk, modellünk meg is jegyezte, hogy ettől a kissé ragadós cucctól kissé nehezen nyitja-csukja szemeit, mire sminkesünk felvilágosított minket, hogy, ha csillámport szórunk rá, már nem ragad, és akkor már triplán csillogó szemekkel csodálkozhatunk a világra.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés