free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tartozni valakihez

Borsa         Címkék: hímtag, kapcsolat, közösség, tartós, tartozás 0 hozzászólás

Mindenkinek igénye, hogy tartozhasson valakihez és mindenki tartozik valakihez, még ha nem is tud róla. A tartozások összefonódnak, esetenként pedig összeadódnak.

Alap, hogy a legtöbb ember tartozni akar valakihez vagy valakikhez, támogatni kíván  másokat és megkapni mások támogatását, figyelmet felkelteni akar és odafigyelni is szeretne másokra. Közismert, hogy az ember társas lény, és az is, hogy élnek emberek, akik mindenáron tartozni akarnak valakihez. Egyes vélemények szerint - bár napról-napra bomlanak fel társadalmunk kisebb és nagyobb közösségei, törnek össze emberi kapcsolatok, magányosodunk el - mindenkinek igénye, hogy tartozhasson valakihez, mert természetünkhöz szorosan hozzátartozik az a szükséglet, hogy közösségbe vágyunk.Vannak pasik, akik képtelenek nem tartozni valakihez. Mindig kell nekik egy csaj, akivel úgy érezhetik, hogy összetartoznak, mert amíg egyedül vannak, zavarja őket, hogy csak sodródnak az árral, és vannak csajok, akik bár tudják, hogy a valakihez tartozás két önzőző lény párbaja, de szeretnék, hogy partnerük sorsuk alkatrésze legyen.  Viszont az is alap, hogy nem minden szociopata közveszélyes és nem minden antiszociális egyénből válik terrorista. Nagy szerencsénkre sokféle módon tartozhat az ember. Vannak olyan illetők, akik szerint az élet harc a létért, afféle adok-kapok, és azt gondolják, hogy például pénzzel tartozni nem jó dolog, és ér megadni a kölcsönkapott összeget, még akkor is, ha utána nyomorog az ember.

Legalább annyian vannak az olyanok is, akik azért tartoznak valakikhez, hogy ellenük lehessenek, mint az olyanok, akik azért tartoznak valakikhez, mert velük akarnak lenni mindörökké. Ennek ellenére mindenki tartozik valahová, mégha nem is tud róla, akkor is.

Például egy utca lakói, vagy egy metálkoncert pévécébe csomagolt és kiszegecselt közönsége is összetartozik, esetleg közös érdekeik vannak, vagy egy család tagjai, mert a vérrokonai közé is tartozik az ember.De egy illető simán tartozhat a kávét hideg tejjel ivók közé, vagy a dugóban az autóban ülve lelkesen fikázók, vagy a titkon maszturbálók, vagy a perverzek, vagy a rózsaszín sapkások, vagy a combnál fehérített farmernadrágot viselők közé, vagy a káposztát babbal evők, vagy a szerencsejátékot űzők, vagy a szerelmesek, vagy az áldozatok, vagy a győztesek, vagy a gazdagok, vagy a szegények, vagy a műveltek, vagy az értelmesek, vagy a vallásosak, vagy az ateisták, vagy a prűdek, vagy a rajongás nélkül dicsérők, vagy az undor nélkül kifogásolók, vagy az ésatöbbiek közé, viszont a legdurvább mégiscsak az, hogy a valakikhez tartozások összefonódnak érzelmi, érdek és magától érthetődő okokból, mint a például a kékszeműek, vagy a szőkék összetartozása, és a kopaszok sorsközössége sem smafu.

Ha a tartozás egyszer azt is jelentheti, hogy egy bizonyos összeggel lógni valakinek, és ez köztudottan rossz, akkor a tartozás egy negatív előjelű szó, és más esetekben, tehát nem csak pénzügyi értelemben is mínuszosnak illene lennie. Egy párkapcsolat esetén a tartozás szónál sokkal szerencsésebb az együtt lenni kifejezést használni, mert ha hozzátartozol valakihez, akkor az olyan, mintha nem lennél önálló lény. Persze előfordulhat, hogy egy szónak több jelentése van, de általában nem gyökeresen ellentétes jelentéstartalommal. Ha arra a kérdésre, hogy "Milyen volt a film?", azt mondod, hogy "Haláli", az jelenthet plusszosat is, vagy csak és kizárólag jót, de a használt kifejezés mégiscsak minősít valamit, ami annyira jó, hogy belehalhatsz. Sőt, vannak olyanok is, akik nagy nevetéseik után szokták azt mondani, hogy "Jaj meghalok", de mégsem vélik úgy, hogy meghalni jó.A valakihez tartozást mindenesetre megnehezíti a halál és az is, hogyha a próbálkozó illetőt érzelmileg kihűltnek, érzéketlenek, vagy elbűvölő, de megbízhatatlan személyiségnek tartja a közvélemény, mert a köz rendszerint kiközösíti azon antiszociális egyedeit, akik nem tartják be az írott vagy íratlan szabályokat, vagy érdekből becsülnek másokat, vagy lopnak, csalnak, hazudnak, vagy felelőtlenek, vagy törvényt szegnek, vagy megbánásra képtelenek. És bár minden antiszociális ember önmagához szeret tartozni leginkább, de nagy szerencsénkre nem minden szociopatából lesz adócsaló vagy korrupt politikus, és nem minden közösségellenesből lesz terrorista vagy diktátor.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés